İngilizce Geliştirme

İngilizce Başlangıç Seviyesi Konuları için 4 Tüyo

Dil öğrenmek ve öğrendiğiniz dilde bilgili bir konuşmacı olmak özellikle günümüz dünyasında bir gereksinim haline gelmiş durumda. Dünyada en çok konuşulan diller arasındaki yerini koruyan İngilizceyi öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek artık çok daha kolay. Peki İngilizce başlangıç seviyesinde bir öğrenci olarak İngilizcenizi nasıl geliştirebilirsiniz?

İngilizce başlangıç seviyesindekiler İngilizcesini geliştirmek için uygulaması gereken kriterleri istikrarlı bir şekilde uyguladığında İngilizcelerinin gelişmeye başladığını fark edecekler. İngilizcenizi geliştirmek için temel dil becerilerini edinmenin yanı sıra bir çalışma planı ve düzenli pratikler yapmakta önemlidir.

Bu yazımızda İngilizce başlangıç seviyesi konularını ve başlangıç seviyesi için 4 tüyo hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Geliştirme Yolları – 9 Eğlenceli Yöntem  

İngilizce Başlangıç Seviyesi (A1) Konuları Nelerdir?

İngilizce başlangıç seviyesi (A1) derslerinde basit yapılı cümleler öğretilir. Günlük hayatta en çok kullanılan eşyaların ve fiillerin İngilizce karşılıklarının temeli atılır.

  • Başlangıç seviyesinde kelime bilgisi: A1 seviyesinde bilmeniz gereken kelimeler en temel düzeyde olanlardır. Günlük hayatta en çok kullanılan kelimeler ya da İngilizce’de en çok kullanılan kelimeleri öğrenerek temel kelime bilginizi ilerletebilirsiniz.
  • İngilizce’de cümle diziliş yapısı (Subject+ Verb+ Object): İngilizce’de fiil özneden hemen sonra gelir gibi buna benzer basit yapıdaki cümle kurma aşamaları bu seviyede öğretilir.
  • İngilizcede Yardımcı Fiilller (Auxiliary Verbs) : Birinci tekil şahıs için “am”, üçüncü tekil şahıs için “is” ve çoğul şahıslar için “are” İngilizce cümle yapısında öznenin tekil ve çoğul olmasına dikkat edilir. Cümlelerin bir uyum içerisinde kurulmaları gerekir. Yüklemi, özneye uygun olarak kullanmayı da yine başlangıç seviyesi aşamasında öğreneceksiniz.
  • There is /There are: Bir nesnenin varlığından veya yokluğundan bahsetmek için kullanılır. Aralarındaki temel fark “There is” tekil nesneler için kullanılırken, “There are” çoğul nesneler için kullanılmaktadır.
  • Have Got / Has Got: Sahip olduğunuz bir şeyi ifade etmek için kullanacağınız have got / has got kullanımını yine bu aşamada öğrenmiş olacaksınız.
  • Can/Can’t: ebilmek, -abilmek anlamı veren can ve can’t yetenek, olasılık, izin ve rica ifadelerinde kullanacaksınız.
  • Imperatives (Emir Cümleleri):  İnsanlara bir şeyi yapmalarını söylemek, emretmek, öneride bulunmak ve dilemek amacıyla kullanılır.
  • Zaman edatları: Zaman edatlarını başlangıç seviyesinde ‘at, in, on‘ şeklinde göreceksiniz.
  • Yer edatları: Bir şeyin nerede olduğunu belirten; ‘in, on, under, between, behind, near, next to, in front of’ gibi kelimelere verilen isimlerdir.
  • Sayılabilen ve sayılamayan isimler: Countable” (sayılabilir) isimler genellikle elma, kalem gibi somut olarak sayabildiğimiz isimlerdir. “Uncountable” (sayılamayan) isimler de un, su, hava gibi teker teker sayamadığımız isimlerdir. Bu konuyla birlikte any/some/many/much/ a few/ a little kelimelerinin kullanımı öğrenilir.
  • How much /How many: Bir şeyin adetini sorarken kullanılır.
  • Tekil ve çoğul isimler: This/that/these/those
  • Kişi zamirleri: I, You, He, She, It, We ve They
  • İyelik sıfatları (Possessive adjectives) :“Benim, senin, onun” olarak adlandırdığımız sahiplik sıfatlarına verilen isimler.
  • Questions Words: What: Ne,  When: Ne Zaman, Which: Hangisi, Why: Niçin / Neden gibi soru cümleleri.
  • İngilizce Bağlaçlar:  Başlangıç seviyesi için öğrenilmesi gerekenler; so/because/but/and/or kullanımlarıdır.
  • Şimdiki Zaman (Present Continuous)Şimdiki zaman o anda gerçekleştirilen eylemleri ifade ederken kullanılır.

Başlangıç seviyesindeki konulardan hemen hemen bahsetmeye çalıştık. Şimdi sırada bunları daha kolay öğrenebilmek için tüyolara geldik.

İngilizce Başlangıç Seviyesi için Tüyolar

Okuma ve Yazma Pratiği Yapın

İngilizce Başlangıç Seviyesi için Çalışma Tüyoları

İngilizce başlangıç seviyesindeki bir öğrenci için okuma becerisi yazma becerisini ve yazma becerisi de okuma becerisini olumlu yönde etkiler. Bu iki beceri doğru orantılı bir şekilde dil gelişimine yardımcı olmaktadırlar. İngilizce okuma becerilerini etkili şekilde geliştirmek için öğrenciler eş zamanlı şekilde yazma becerilerine de geliştirmeli ve bu alanda pratik yapmalıdırlar. Çeşitli türde metinleri okumak, bu metin yapılarının yapılarını ve farklı kelime yapılarını öğrenmenize yardımcı olur. Okumamızın temel nedenlerinden birisi de öğrenmektir.

Yazmak, bilgiyi belgeli olarak iletme eylemi olduğundan yazabilmek için önce yazacağınız konu hakkında da bilgi sahibi olmamız gerekir. Bir konu hakkında bilgi sahibi olmak için de o konu hakkında bol bol araştırma yapmanız yani okumanız gerekir. Bu durum, aynı zamansa özellikle becerilerinizi geliştirmenize de yardımcı olacaktır. Fonetik beceriler veya sözcükleri oluşturmak için sesleri birbirine bağlama becerinizi geliştirmek, İngilizcenizi geliştirmeniz açısından da oldukça önemlidir.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir:  İngilizce Okuma Geliştirme Rehberi! Tüm Detaylarıyla

Dinleme Becerilerinizi Geliştirin 

İngilizce Başlangıç Seviyesi için Çalışma Tüyoları    

Çok fazla İngilizce materyal dinlemek, dili daha rahat anlamanıza yardımcı olur ve daha etkili ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşmanıza olanak tanır. Dinleme becerilerinizi geliştirmek için ise günün belirli saatlerinde kendinize pratik yapmak için zaman ayırabilir ve o süreçte ise müzik, radyo, podcast gibi ses odaklı uygulamalar dinleyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Sadece ne söylendiğine değil, nasıl söylendiğine de dikkat ederek dinleme alışkanlığınızı geliştirmeniz açısından oldukça önemlidir. İngilizce başlangıç seviyesinde dinleme becerinizi geliştirmenize yardımcı olacak birkaç kriter ise şu şekildedir;

Dinlediğiniz şarkının, podcastin veya metnin şarkı sözlerine dikkat edin ve bu sözleri telaffuzları ile anlamaya çalışın. Konuşmacının aksanına ve kelimeleri nasıl yuvarladığına veya hangi harfleri yuttuğuna dikkat etmeniz oldukça önemlidir.

Film, dizi ya da sevdiğiniz programları birkaç defa izleyebilirsiniz. Bunları izlerken öncelikle orijinal altyazı ile izleyip daha sonra altyazısız izleyerek kelimelerin nasıl ifade edildiği konusunda pratik yapabilirsiniz. Evde, arabada ya da cep telefonunuz ile İngilizce radyo dinleyebilirsiniz. Gerçekten dinlemeseniz dahi sürekli olarak İngilizce ifadeler duymanız bir süre sonra tonlamalara ve seslere alışmanıza yardımcı olur. Kısacası İngilizceyi hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz.

İlginizi çekebilir: 12 Harika İngilizce Podcast Önerisi

Konuşmaktan Çekinmeyin   

İngilizce Başlangıç Seviyesi için Çalışma Tüyoları    

İngilizce başlangıç seviyesinde konuşma becerilerinizi geliştirmek için öncelikle konuşurken kendinizi rahat hissetmeniz ve konuşmaktan çekinmemeniz gerekir. İngilizce konuşmanın en önemli noktalarından birisi de ana dilinizde (Türkçe) düşünerek İngilizce cümleler kurmaya çalışmanızdır. Ana dilinizde düşünür ve ardından İngilizce konuşmaya çalışırsanız her zaman diller arasında anlık olarak çeviri yapmanız gerekir. Bu yüzden İngilizce konuşurken İngilizce düşünmeniz de oldukça önemlidir. İngilizce konuşarak rahat bir şekilde iletişim kurabilir ve İngilizce pratik yapabilirsiniz.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Dev İngilizce Konuşma Pratiği Rehberi

Düzenli Çalışmanın Önemi 

İngilizce Başlangıç Seviyesi için Çalışma Tüyoları        

İngilizcenizi geliştirmeniz için sabırlı ve istikrarlı bir şekilde pratik yapmanız oldukça ön. Bunun için kendinize düzenli çalışma saatleri oluşturmalı ve bu saat aralıklarında dil becerilerinizi geliştirmeye yönelik pratikler yapmalısınız. Çalışma planı oluştururken eksiklerinizi ve zayıf dil becerilerinize ağırlık verdiğiniz bir plan oluşturmak, dil gelişiminiz açısından oldukça faydalı olacaktır.

Temel düzeyde basit yapılı cümleler; bir özne, fiil ve nesne içerir. Cümle kurmanın birçok yolu vardır bu yüzden cümle yapılarını doğru kullanmak için dilbilgisi kurallarına ve gramer yapılarına aşina olmanız gerekir. Gramer yapıları ve dilbilgisi kuralları yönünden oldukça zengin bir dil olan İngilizce, bildiğiniz konular için dahi sürekli olarak pratik yapmanız gereken bir dildir. Gramer ve dilbilgisi becerilerinizi geliştirmek için çeşitli kaynak kitaplardan faydalanabilir ve bol bol İngilizce gramer egzersizi yapabilirsiniz.

Dil gelişiminizi desteklemek için çeşitli dil becerilerinizi geliştirmeniz ve düzenli olarak pratik yaparak kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. Dil becerilerinize yoğunlaşırken farklı tecrübeler edinmeli ve daha iyi anlamanıza yardımcı olacak çalışma metotlarını keşfetmelisiniz.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Başlangıç seviyesindekiler için İngilizce çalışma tüyoları” hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı