İngilizce Geliştirme

İngilizce Belgeseller İngilizce Geliştirmek İçin En İyi Belgeseller

Dil öğreniminde; dilbilgisi kuralları, kuralların istisnaları, gramer, deyimler, fiiller, telaffuz ve aksan gibi pek çok etken mevcuttur. Bu sebeple, pek çok insan için İngilizce çalışmak, zor ve sıkıcı olarak nitelendirilir. Peki İngilizce öğrenebileceğimiz ve öğrenirken eğlenebileceğimiz bir çalışma metodu var mı? Birçok insan dizi ya da film izleyerek İngilizcesini geliştirmeyi hedefler. Peki İngilizce belgesel izleyerek de İngilizcenizi geliştirmeniz mümkün mü?

İngilizce belgesel izlemenin yanı sıra belgeselin ses kaydı dinlemenin İngilizce konuşma becerilerinizi ve dinleme anlayışınızı geliştirmenize yardımcı olacağını muhtemelen pek çok kez duymuşsunuzdur. Bu yazımızda; ‘‘Mutlaka izlemeniz gereken İngilizce belgeseller’’ konusunu ele alarak nasıl etkili bir şekilde İngilizcenizi geliştirebileceğinizi ele alacağız.

İngilizce Belgesel İzlemenin Faydaları

Birçok insan İngilizce belgesel izleyerek İngilizce öğrenebileceğini düşünür. Bu düşünce yanlış değildir ancak İngilizcenizi gerçek anlamda geliştirmek istiyorsanız yalnızca dizi, film ya da belgesel izleyerek İngilizce öğrenemezsiniz.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Belgesel izlemek veya kişisel olarak sevdiğiniz programları izlemek İngilizcenizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. Bunun için de diziler ve belgeseller üzerinde yoğunlaşmanız ve dikkatli bir şekilde dinlemeniz gerekir. Örneğin; bir belgesel veya video izlerken izlediğiniz videonun hızını yavaşlatabilirsiniz. İzlediğiniz videoyu yavaşlatırsanız, anlamanız çok daha kolay olacaktır.

Belgesel, araştırılmış bir konusunun sonuçlarının görsel bir şekilde izleyiciye sunulduğu sinema yöntemlerinden biri olarak tanımlanır. Doğa, tarih, insan, psikoloji gibi kategoriler başta olmak üzere birçok farklı alanda belgesel türü ile karşılaşmak mümkün. Peki İngilizce belgesel izlemenin dil gelişiminize faydaları nelerdir? İngilizce belgesel izlemenin İngilizcenizi geliştirmeniz de sağladığı faydalar aşağıdaki gibidir:

  • Belgesellerde genellikle tek bir anlatıcı bulunur bu da metinden kopmamanıza ve dikkatli bir şekilde dile odaklanmanıza yardımcı olur.
  • Belgesellerde genellikle anlatıcı daha yavaş, sakin, yalın ve anlaşılır bir dil kullanır.
  • Konuşmacı yavaş ve tane tane konuştuğu için söylenen kelimeler daha anlaşılırdır.
  • Belgesellerde anlatıcı kişinin telaffuzu ve diksiyonu dil kurallarına uygundur bu sebeple kelimelerin doğru telaffuzunu da öğrenmek mümkündür.
  • Tüm bu özellikler sayesinde konuşulan dili çok daha rahat dinleyebilir ve anlayabilirsiniz. Ayrıca farklı alanlara ait kelime bilginiz de artar.

İngilizce Belgesel Önerileri-6 Belgesel      

Icarus (İkarus)

Icarus İngilizce BelgeseliBu belgesel, profesyonel sporlarda doping (performansı artırmak için ilaç almak) hakkındaki gerçeği ortaya çıkarmayı amaçlayan film yapımcısı Bryan Fogel ile başlıyor ancak yolculuğu, üst düzey sporların katmanlarını soymaya başladığında politik bir gerilime dönüşüyor. Spor hakkında ne bildiğinizi düşündüğünüzü ve sporcuların gerçekte ne kadar iyi olduklarını sorgulamanıza neden olacaktır. Dil bakımında anlaşılır ve sade bir aksana sahip olan anlatıcısı ile İngilizcenizi geliştirmeniz için oldukça etkili bir belgesel.

The Human Mind (İnsan Beyni)

İngilizce Belgeselİnsanı ve insan beynini konu alan bu belgesel, BBC yapımı bir belgesel olup 2003 yılında seyirci kitlesi ile buluşmuştur. Psikoloji, kişilik, davranış bilimi gibi konularını inceleyerek insan beyninin neler yapabileceğine ve nasıl işlediğine yönelik konuları ele alan belgesel, gerçek bir İngiliz yapıtıdır. The Human Mind belgeseli 3 bölümden oluşmaktadır ve her bölüm 50 dakikadır. Bu bölümlerin isimleri ise aşağıdaki gibidir:

  • bölüm- Öğrenme ve hafıza,
  • bölüm- Kişilik ve oluşumu,
  • bölüm- Arkadaş edinme,

The Human Mind belgeselinde anlaşılır ve sade bir dil kullanılmıştır. Anlatılanlar oldukça kısa cümleler ile betimlenmiş ve açık bir şekilde ifade edilmiştir. İngilizceye dair birçok yeni terimler öğrenmek, yeni kelimeler öğrenmek ve eğitici farklı konularda bilgi sahibi olmak için oldukça etkili bir belgesel.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Yaygın A1 Seviye İngilizce Kelimeler ve Fiiller

The World’s Most Extraordinary Homes (Dünyanın En Sıra dışı Evleri)

Extraordinary Homes İngilizce Belgeseliİnsan beyni ve sporcular gibi konulardan daha farklı bir konu arıyorsanız, o zaman iki İngiliz emlak meraklısının dünyanın en muhteşem evlerinden bazılarında bir gece geçirdiği bu iyi hissettiren belgeseli izlemelisiniz. New York yakınlarındaki bir ormanda ağaç ev, gizli Norveç’te küçük bir adadaki ev ve Yeni Zelanda’daki eski ağaçların arasına yerleştirilmiş ahşap ev. Mimari ve emlak sektörü ile ilgilenen dil öğrencileri için oldukça etkili bir belgesel. Teknik bir İngilizce diline sahip olan bu belgesel, İngilizcenizi geliştirmeniz için de birebir.

Africa (Afrika)

Africa İngilizce BelgeseliAfrica, 2013 yılında yayınlanmış olan İngiltere yapımı bir belgeseldir. BBC imzası taşıyan yapımın seslendirmesi usta isim David Attenborough tarafından yapılmıştır. Afrika’daki vahşi yaşamı konu alan bu belgesel dizisinde, vahşi doğadaki hayvanların gündelik yaşantılarına, güç savaşlarına ve hayatta kalma mücadelelerine tanık olacaksınız.

Belgesel denince birçok kişinin gözünde Afrika toprakları canlanmakta. Bu mucizevi toprakları ve canlılarını yakından takip ederken belgeselin anlatıcısı olan David Attenborough’un telaffuzu ve diksiyonu ile izlenen bir belgesel dil gelişiminiz için birebir.

13th (13)13th İngilizce Belgeseli

19.yüzyılda Amerika’da köleliğin kaldırılmasını gören 13. değişikliğin geçişini takiben ABD’deki siyah insanlara yapılan muameleyi ele alan oldukça güzel bir belgesel. Günümüzde de hala büyük bir problem olan ırkçılığı temel olarak ele alan bu belgesel, hem sade ve anlaşılır dili ile İngilizcenizi geliştirmenize hem de tarihteki bilmediğiniz pek çok konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız için oldukça faydalıdır.

My Octopus Teacher (Ahtapot Öğretmenim)My Octopus Teacher İngilizce Belgeseli

Sakinleştirici, canlandırıcı ve sürükleyici bir belgesel arıyorsanız, Ahtapot Öğretmenim belgeselini kesinlikle izlemelisiniz. Film, film yapımcısı Güney Afrika kıyılarında şnorkelle yüzmeye giden ve bir ahtapotla karşılaşan Craiig Foster’ı ele alıyor. Her gün ahtapotla etkileşime girmeye ve hakkında öğrenebildiği kadar çok bilgi öğrenmeye karar veren Foster’ın çarpıcı sualtı maceralarını izlediğimiz nefes kesici bir belgesel.

Film, bu sualtı dünyasının karmaşıklığını asla antropomorfizme etmiyor veya ucuzlatmıyor aynı zamanda sunduğu ihtişamı da asla gözden kaçırmıyor. Doğa belgesellerini seviyorsanız bile Ahtapot Öğretmenim sizi büyüleyecek. Ayrıca dil açısından da eğlenceli ve anlaşılır bir üsluba sahip anlatıcısı ile dil gelişiminiz için de oldukça etkili.

Planet Earth (Yeryüzü)Planet Earth İngilizce BelgeseliBelgesel severler tarafından oldukça bilindik ve ödüllü bir yapım olan Planet Earth, önerilerimizin arasında olmazsa olmaz belgesellerden. Doğayı gözlemlemek, hayatı sevmenin en etkili yollarından birisi. Bilmediğiniz ve ilk defa gördüğünüz canlıları dahi ele alan bu belgesel doğa severler için birebir. Bu belgeselin birçok bölümü de bulunmaktadır. Her bölüm, farklı bir ekosistem içerisindeki canlıların doğal yaşamını konu alan bu belgesel dil gelişiminiz için oldukça etkili.

İngiliz telaffuzu ve inanılmaz diksiyonu ile gayet anlaşılır bir üsluba sahip anlatıcısı ile siz de bu belgesel serisinden vazgeçemeyeceksiniz.

İngilizce izleyebileceğiniz bu belgesel serisi, canlıların ilginç yaşantılarını basit ve sade bir dil ile anlatıyor. Yapımın İngiltere yapımı oluşunun ve İngiliz doğa bilimci David Attenborough’un orijinal İngiliz aksanının bunun üzerindeki etkisi de oldukça büyük.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce belgesel izlemenin faydaları” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı