İngilizce Geliştirme

İngilizce Kısa Hikaye ve Metinler A1 Seviye Hikayeler ve Anlamları

Birçok insan dil becerilerini geliştirmek için pratik yapmanın önemini vurgulamaktadır. Etkili bir şekilde dil becerilerinizi geliştirmek için çok fazla okumanız, yazmanız ve dinlemeniz gerekir. Peki uzun metinler okumak yerine İngilizce kısa hikâyeler ile alıştırmalara başlamaya ne dersiniz?

Bu yazımızda, İngilizce kısa hikayeleri öğrenmenin faydalarını ve çeşitli İngilizce kısa hikâyeler ile Türkçe anlamlarını sizler ile paylaşacağız.

İngilizce Kısa Hikayelerin İngilizce Öğrenmedeki Faydaları Nelerdir?

Okuma, dil öğrenimi söz konusu olduğunda temel bileşenlerden biridir. Konuşma ve dinlediğini anlama aynı zamanda eş zamanlı gelişim gerektirir. İngilizce kısa hikâyeleri bilmeniz hem iletişim kurarken kültüre dair bilgi sahibi olmanıza hem de okuma pratiğini daha kapsamlı bir şekilde yapabilmeniz açısından oldukça önemlidir. İngilizce kısa hikâyeler okumanın İngilizce öğrenmek için faydalarından bazıları aşağıdaki gibidir:

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

  • Kısa hikâyeler, öğrendiğiniz tüm İngilizce gramer konularını ve tekrar etmeniz açısından oldukça etkilidir.
  • Kısa hikâyeler, okuma ve okuduğunuzu anlama kabiliyetinizi daha üst seviyelere taşımanıza olanak sağlar.
  • İngilizce kısa hikayeler ile konuşma pratiği yapılabilirsiniz.

Ayrıca her gün berili sayıda kısa hikâye üzerinde çalışarak, bilmediğiniz kelimeleri not edebilir, metin içerisinden anlamlarını anlamaya çalışabilir ve herhangi bir sınava hazırlanırken çalışma metni olarak faydalanabilirsiniz.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: A ile Başlayan İngilizce Kelimeler ve Anlamları

İngilizce Kısa Hikâye Örnekleri-4Hikâye

1.Sean and The Birthday Cake

İngilizce kısa hikayeler

Sean likes food. He likes fruit and vegetables. He likes bread and cakes. He likes fish and dairy products. He likes meat. He eats everything!

One day he goes to a party. It is a birthday party for his friend Leo. He enjoys the party with his friends. They dance and have fun.

At the end of the night, Leo’s mother comes with a cake. Everyone is very happy. They like sweet cakes. Sean is also happy. He likes food!

Leo’s mother slices the cake and gives every kid a piece of cake. Sean is the first one that gets a piece. At first, he is very happy, but after a few moments, he turns blue. He runs outside.

When he returns, everybody is very surprised. His friend Leo asks, “Sean, is everything alright? You don’t behave like yourself!”

Sean is surprised. “Why, Leo? Why do you say that?”

“Well,” Leo answers, “you usually love food very much! You don’t run away from food!”

Sean smiles and says, “Yes, Leo, I love food. But that cake is not food!”

Sean ve Doğum günü Pastası

Sean yemek yemeyi sever. Meyve ve sebzeleri sever. Ekmek ve kekleri sever. Balık ve süt ürünlerini sever. Et sever. Her şeyi yemeyi sever!

Bir gün bir partiye gider. Arkadaşı Leo için bir doğum günü partisidir. Arkadaşlarıyla birlikte partinin tadını çıkarır. Dans ederler ve çok eğlenirler.

Gecenin sonunda, Leo’nun annesi pasta ile gelir. Herkes çok mutludur. Şekerli pastayı severler. Sean de mutludur. Yemek yemeyi sever!

Leo’nun annesi pastayı dilimler ve her çocuğa bir dilim pasta verir. Sean dilimi alan ilk kişidir. Başta mutludur ama birkaç dakika sonra mavi renge döner. Dışarı koşar.

Geri döndüğünde herkes şaşkındır. Arkadaşı Leo sorar, “Sean, her şey yolunda mı? Kendin gibi davranmıyorsun!”

Sean şaşırmıştır. “Niçin, Leo? Neden bunu söylüyorsun?”

“Eh,” diye Leo cevap verir, “Sen genelde yemek yemeyi çok seversin! Yemeklerden kaçmazsın!”

Sean güler ve der ki, “Evet, Leo, Yemek yemeyi severim. Fakat pasta, yemek değil!”

2.Diana’s Language Confusion

İngilizce kısa hikayeler

Diana is at the airport. She waits for her flight. Her flight is to Amsterdam, and it is 4 hours away. Diana walks around the airport and looks at the shops. She has a nice time.

After an hour she wants to visit the bathroom. She searches for it, but she doesn’t find it.

“Where is the bathroom?” she asks herself.

She looks and looks but can’t find it, then she starts asking people where it is and asks, “Sir, sorry buy do you know the directions for the lady’s bathroom?”

Man: “You mean the restroom, right?”

Diana: “No, I mean the bathroom.”

Man: “Well, the restroom is over there.” He says and walks away.

Diana doesn’t understand. She asks a lady: “Excuse me madam, could you please tell me where is the bathroom?”

“zhe restroom is over there,” the lady answers and walks away.

Diana is confused. “What’s their problem? I need to use the bathroom and they send me to rest?! I don’t need a restroom, I need the bathroom!”

After a while Diana gives up. She feels tired after all these walking and asking, decides that the man and the woman might be right and that she needs to rest.

She walks to the restroom. Now she is surprised. She realizes the restroom is actually the name for a public bathroom!

Diana’nın Dil Karışıklığı

Diana havalimanındadır. Uçağını bekler. Uçağı Amserdam’adır ve 4 saat sonradır. Diana havalimanı etrafında dolaşır ve alışveriş mağazalarına bakar. Güzel zaman geçirir.

Bir saat sonra tuvaleti ziyaret etmek ister. Onu arar fakat bulamaz.

“Tuvalet nerede?” diye kendi kendine sorar.

Bakar ve bakar fakat bulamaz. Nerede olduğunu insanlara sormaya başlar.

Diana: “Affedersiniz beyefendi, bana tuvaletin nerede olduğunu söyleyebilir misiniz lütfen?”

Adam: “Dinlenme odası mı demek istiyorsunuz?”

Diana: “Hayır, tuvalet demek istiyorum.”

Adam: “Hım, dinlenme odası orada,” der ve uzaklaşır.

Diana anlamaz. Bir kadına sorar: “Özür dilerim hanımefendi, tuvaletin nerede olduğunu söyleyebilir misiniz?”

“Dinlenme odası orada,” diye cevap verir kadın ve uzaklaşır.

Diana’nın kafası karışır. “Onların sorunu ne? Tuvaleti kullanmaya ihtiyacım var ve onlar beni dinlenmeye gönderiyorlar! Dinlenme odasına ihtiyacım yok, tuvalete ihtiyacım var!”

Bir süre sonra Diana vazgeçer. Tüm bu yürüyüşten ve sorgudan dolayı yorgun hisseder. Belki de onlar haklıdır ve dinlenmeye ihtiyacı vardır.

Dinlenme odasına girer. Şimdi şaşkındır. Dinlenme odasının aslında umumi tuvalet olduğunu fark eder!

3.The Four Smart Students

İngilizce Kısa Hikayeler

One night four college students were out partying late night and didn’t study for the test which was scheduled for the next day. In the morning, they thought of a plan.

They made themselves look dirty with grease and dirt.

Then they went to the Dean and said they had gone out to a wedding last night and on their way back the tire of their car burst and they had to push the car all the way back. So they were in no condition to take the test.

The Dean thought for a minute and said they can have the re-test after 3 days. They thanked him and said they will be ready by that time.

On the third day, they appeared before the Dean. The Dean said that as this was a Special Condition Test, all four were required to sit in separate classrooms for the test. They all agreed as they had prepared well in the last 3 days.

Akıllı Dört Öğrenci

Bir gece, dört üniversite öğrencisi gece geç saatlerde parti veriyorlardı ve ertesi gün yapılması planlanan sınava çalışmadılar. Sabah bir plan düşündüler.

Yağ ve kirle kendilerini kirli gösteriyorlardı.

Sonra dekana gittiler ve dün gece bir düğüne gittiklerini ve geri dönerken arabalarının lastiğinin patladığını ve arabayı sonuna kadar itmek zorunda kaldıklarını söylediler. Yani sınava girecek durumda değillerdi.

Dekan bir dakika düşündü ve 3 gün sonra tekrar test yapabileceklerini söyledi. Teşekkür ettiler ve o zamana kadar hazır olacaklarını söylediler.

Üçüncü gün dekanın huzuruna çıktılar. Dekan, bunun bir Özel Durum Testi olduğu için, dördünün de test için ayrı sınıflarda oturması gerektiğini söyledi. Son 3 günde iyi hazırlandıkları için hepsi hemfikirdi.

4.Kate’s Drums

İngilizce kısa hikayeler

Kate has a new set of drums. She likes playing the drums. She practices playing the drums all the time.

Her parents tell her, “Kate, we are happy that you like the drums, but you can’t play the drums all the time. There are other people on the floor, in the building and neighbourhood. There are other people in the neighborhood. And they all want to sleep sometimes!

Kate listens to them. She says she understands, but she doesn’t stop doing it. She practices playing the drums all the time!

Her parents complain, her sister complains, the neighbors complain. Even the cat complains!

“Ok, ok!” Kate says, “I will be a good girl. I will do it more quietly.”

But this doesn’t help much. No one can work, no one can rest, and no one can sleep.

One day Kate comes home and sees her parents and her sister in the living room. She sees new things: a guitar, a trumpet, and a piano. Kate is very surprised! “Wow!” she says, “What is this?”

“Well,” her father answers, “we see that we can’t beat you, so we decide to join you!”

Kate’in Baterisi

Kate’in yeni bir bateri seti vardır. Bateri çalmayı sever. Her zaman bateri çalma pratiği yapar.

Ailesi ona, “Kate, bateri sevdiğin için mutluyuz fakat her zaman bateri çalamazsın. Dairede başka insanlar var. Binada başka insanlar var. Mahallede başka insanlar var. Ve hepsi ara sıra uyumak ister!”

Kate onları dinler. Anladığını söyler fakat bunu yapmayı bırakmaz. Her zaman bateri çalma pratiği yapar!

Ailesi şikâyet eder, kız kardeşi şikayet eder, komşular şikayet eder. Kedi bile şikayet eder!

“Tamam, tamam!” der Kate, “Uslu bir kız olacağım. Bunu daha sessiz yapacağım.”

Ama bu da pek işe yaramaz. Hiç kimse çalışamaz, hiç kimse dinlenemez ve hiç kimse uyuyamaz.

Bir gün Kate eve gelir ve ailesini ve kız kardeşini oturma odasında görür. Yeni şeyler görür: gitar, trompet ve piyano. Kate çok şaşırır! “Vay!” der, “Bu nedir?”

“Peki” diye cevap verir babası, “Gördük ki seninle baş edemeyeceğiz, o yüzden sana katılmaya karar verdik!”

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Past Participle Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere İngilizce kısa hikâyeler ve Türkçe anlamları ile ilgili çeşitli örnekler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı