İngilizce Geliştirme

İngilizce Nasıl Öğrenebilirim? 5 Temel İpucu

Dil öğrenmek ve öğrendiğiniz dilde profesyonel bir konuşmacı olmak, günümüzde bir gereksinim haline geldi. Dünyada en çok konuşulan dil olan İngilizceyi öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek sandığınızdan çok daha kolay olabilir. Kendinize mutlaka şu soruyu sormuşsunuzdur: ‘‘İngilizce nasıl öğrenebilirim?’’

İngilizcen öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek için uygulamanız gereken kriterleri istikrarlı bir şekilde uyguladığınızda İngilizcenizin gelişmeye başladığını fark edeceksiniz. İngilizcenizi geliştirmek için temel dil becerilerini edinmenin yanı sıra bir çalışma planı ve düzenli pratikler yapmak da oldukça önemlidir. Bu yazımızda İngilizce nasıl öğrenebilirim düşüncesini sonlandıracak 5 ipucu ve teknik hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Online Dil Eğitimine Başvurun       

Günümüzde çeşitli online İngilizce eğitimleri ile İngilizce öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek artık çok kolay. Online bir şekilde İngilizce dil becerilerinizi geliştirmek ve İngilizce öğrenmenize yardımcı olmak için BukyTalk sizlerle!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

BukyTalk, ana dili İngilizce olan konuşmacılar (native speakerlar) ile İngilizce konuşma pratiği yapmanıza yardımcı olan ve bu kişileri belirli ders seansları ile bir araya getiren ir eğitim platformudur.

2019 yılında kurulmuş bir girişim olan BukyTalk, kurulduğu günden bugüne kadar birçok insana çeşitli hizmetler sunmuş bir online eğitim sistemidir. Siz de BukyTalk ile İngilizce öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir Konuşma Arkadaşı Edinin

Telaffuz ve konuşma pratiği konusundaki eksiklerin geliştirilememesinin temel nedenlerinden birisi de dil öğrenen kişilerin hata yapmaktan korkmalarıdır. Dil öğrenimi sırasında hata yapmaktan korkmamalısınız.

İngilizcenizi geliştirmek için pratik yapmanız ve eksiklerinizin üzerine gitmeniz oldukça önemlidir. Kendinizi rahat hissetmek ve utangaç hissetmemek için sık sık konuşma pratiği yapın. Bu noktada birinin size sorular sorduğunu varsayarak kendi kendinize konuşabilirsiniz.

Pratik yaparken sesinizi kaydetmeniz ya da kendinizi video kaydına almanız da oldukça faydalı olacaktır. Bu kayıtları incelediğinizde hatalarınızı görebilir ve eksik olduğunuz noktalarda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: 8 Etkili Teknik ile İngilizcemi Nasıl Geliştirebilirim?

İngilizce nasıl öğrenebilirim

Sürekli Olarak Sesli Materyaller Dinleyin    

 Deneyebileceğiniz başka bir pratik ise native speakerların konuştuğu İngilizce konuşma parçalarını dinlemek ve ardından bu parçaları tekrarlayarak sesinizi kaydetmektir. Bunu birkaç kez deneyin. Kelimeleri telaffuz ederken İngilizceyi ne derecede bir native speaker gibi konuşabildiğinizi gözlemleyin. Ayrıca bunu şarkılar, sesli kitaplar veya podcastler yardımıyla da yapabilirsiniz.

Eksiklerinizin Üzerine Gidin

İngilizcenizi geliştirmeniz için sabırlı ve istikrarlı bir şekilde pratik yapmanız ve bu konuyu ciddiye almanız gerekir. Bunun için kendinize düzenli çalışma saatleri oluşturmalı ve bu saat aralıklarında dil becerilerinizi geliştirmeye yönelik pratikler yapmalısınız. Hangi alanda eksikleriniz olduğunu düşünüyor veya hangi konularda pratik yapmak istiyorsanız bu konulara yoğunlaşmalı ve bu alanlarda çeşitli çalışmalar yapmalısınız. Çalışma planı oluştururken kendinizi zayıf gördüğünüz dil becerilerine ağırlık verdiğiniz bir plan oluşturmak, dil gelişiminiz açısından faydalı olacaktır.

İngilizceyi Anadiliniz Gibi Kullanın

İngilizce konuşmanın en zorlayıcı taraflarından birisi de ana dilinizde düşünüp İngilizce cümleler kurmaya çalışmaktır. İngilizce konuşmadan önce anadilinizde düşünmek, İngilizcede doğru olmayan cümlelerle iletişim kurmanıza sebep olabilir. Bu yanlışlığı ve anlam bozukluğunu önlemek için ise İngilizce düşünerek konuşmanız gerekir.

Türkçede ve İngilizcede dilbilgisi ile cümle yapıları birbirinden farklıdır. Ana dilinizde düşünerek İngilizce konuşmaya çalışarak İngilizcenizi geliştirebilmeniz imkânsız bir durumdur. Bu sebeple İngilizce konuşurken telaffuz edeceğiniz cümleleri İngilizce düşünebiliyor olmanız oldukça önemlidir.

Gününüzü planlarken ya da herhangi bir arkadaşınıza soru soracağınızda bunu İngilizce düşünerek yapmanız sizin için faydalı bir pratik olacaktır. Böylece İngilizce düşünme becerinizi geliştirirken İngilizce konuşma pratiği de yapmış olacaksınız. İngilizcenizi geliştirmek için bilmediğiniz her konuda çeşitli sorular sormalı ve bu konular hakkında araştırma yapmalısınız.

İngilizce düşünerek konuşmaya başladığınızda İngilizce konuşmanın sizin için daha kolay olduğunu fark edeceksiniz. İngilizce düşünerek konuşmak ve İngilizce düşünerek hareket etmek, bir süre sonra Türkçe konuşuyormuşsunuz gibi rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Böylece İngilizceyi hayatınızın bir parçası haline getirmiş olacaksınız.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Nasıl İngilizce öğrenirim?” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı