İngilizce Geliştirme

İngilizce Geliştirme Yolları – 9 Eğlenceli Yöntem

Dil öğrenmek ve öğrendiğiniz dilde profesyonel bir şekilde iletişim becerilerini kullanmak, günümüz dünyasında bir gereksinim haline geldi. Dünyada en çok konuşulan dillerden birisi olan İngilizceyi öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek, sandığınızdan daha kolay. Peki İngilizce geliştirme yolları nelerdir?

İngilizce geliştirme yolları içerisinde birçok kriter vardır. Bu kriterleri düzenli bir şekilde uyguladığınızda İngilizcenizin gelişmeye başladığını fark edeceksiniz. İngilizcenizi geliştirmek için temel dil becerilerini edinmenin yanı sıra bir çalışma düzeni ve düzenli pratikler yapmak da oldukça önemlidir. İngilizcenizi geliştirebilmeniz için birçok metot ve çeşitli alternatifler mevcut.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, İngilizce geliştirme yolları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce geliştirme yolları

İngilizce Forumlara Katılın!     

Çevrimiçi bir şekilde dilinizi geliştirebileceğiniz İngilizce öğrenme forumları, dil öğrenmek için birçok avantaj sağlar. İngilizce forumları kullanarak istediğiniz zaman dil pratiği yapabilirsiniz.

Evinizden ve iş yerinizden İngilizce yazma becerilerini geliştirebilir ve fikir ya da düşüncelerinizi İngilizce olarak yazabilirsiniz. Ayrıca bu formlar; sosyalleşmenize ve İngilizce anadil konuşmacısı arkadaşlar edinmenize de yardımcı olacaktır.

İngilizce Blog Yazın!

İngilizce iletişim kurabilmek için telaffuz ve diksiyon becerilerinizi büyük ölçüde geliştirecek olan konuşma pratiğinin yanı sıra hem okuma hem de yazma pratiği yapmakta oldukça önemlidir. Bunun için bir web sitesi üzerinden blog yazabilir ve çeşitli kitleler ile iletişime geçebilirsiniz. İngilizce blog yazmak yazma becerilerinizi geliştirdiği kadar çeşitli arkadaşlar edinerek sosyalleşmenize de olanak sağlar. Ayrıca okuma ve yazma becerilerinizi geliştirerek dilbilgisi becerilerinizi ve kelime dağarcığınızı da geliştirebilirsiniz.

İngilizce Tekerlemeleri Deneyin!        

Tekerlemeler, ana dilinizde veya öğrenmek istediğiniz herhangi bir dilde daha etkili bir şekilde telaffuz becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur. Bir dilde konuşma becerilerinizi geliştirmek ve o dilde etkili bir şekilde iletişim kurmak isteyenler için tekerlemeler ile pratik yapmak, konuşma yeteneğinin gelişmesine yardımcı olur. Bu durum aynı zamanda yeni kelimeler öğrenmenize de katkı sağlar.

Bu tekerleme çalışmalarınızı sesinizi kaydederek yapabilirsiniz böylece yanlış telaffuz ettiğiniz kelimeleri görerek telaffuzunuzu daha iyi geliştirebilirsiniz. Özellikle konuşma yeteneğini geliştirmek isteyen her dil öğrencisi diksiyon ve telaffuz geliştirmek için mutlaka tekerlemeler ile düzenli olarak pratik yapmalıdır.

Yüksek Sesle Okuma Yapın!    

Dil öğrenme ve geliştirmek süreci sabır isteyen bir süreçtir. Bu süreçte İngilizce dil becerilerinizi geliştirirken pes etmemeli ve her zaman eksiklerinizin üzerine gitmelisiniz. Okuma becerilerinizi geliştirmeniz etkili iletişim açısından büyük öneme sahiptir.

Okuma becerilerinizi geliştirmeniz en etkili yollarından birisi de yüksek sesle okumak ve sesinizi kaydetmenizdir. Bu şekilde hem telaffuzunuzu ve aksanınızı yakından takip ederek geliştirebilir hem de İngilizceyi mümkün olduğunca hayatınızın bir parçası haline getirmiş olursunuz. Ardından, anlamını bilmediğiniz her kelimeyi bağlamdan tahmin etmeye çalışmalı ve doğru cevaptan emin olmak için araştırma yapmalısınız.

Chat Arkadaşı Edinin!

Bir chat arkadaşınız olması hem İngilizce konuşma dilini etkili bir şekilde öğrenmenize hem de İngilizceyi hayatınızın bir parçası haline getirmenize büyük ölçüde yardımcı olabilir. Bir dilde iletişim kurabilmek için o dilin konuşmacıları ile (native speakers) iletişim içerisinde olmanız oldukça önemlidir. Bu durum aynı zamanda sizin için en etkili dil geliştirme pratiğidir. Her gün en az 1 saat bir chat arkadaşı ile İngilizce görüşmelisiniz. Bir ay içerisinde bu durumun dil gelişiminiz için ne kadar etkili olduğunu göreceksiniz.

Chat arkadaşınızın özellikle bir native speaker olması hem aksan hem de telaffuzu anadil konuşmacısından öğrenmenize yardımcı olur. Native speakerlar ile iletişim kurarak dilinizi ve dil becerilerinizi de daha etkili bir şekilde geliştirebilirsiniz.

Film ve Dizileri İngilizce Alt Yazı ile İzleyin!

Dizileri veya farklı filmleri izlemenin yanı sıra ses kayıtlarını dinlemenin İngilizce konuşma becerilerinizi ve dinleme anlayışınızı geliştirmenize yardımcı olacağını muhtemelen pek çok kez duymuşsunuzdur.  İngilizce seviyenize uygun bir film seçmeniz, dil yapısını anlamaya çalışırken zorluk yaşamamanıza ve kademe kademe kendinizi geliştirebilmenize yardımcı olacaktır. Eğer İngilizce başlangıç seviyesindeyseniz En Kolay İngilizce Diziler ile İngilizce Öğrenme adlı içeriğimizi okuyabilirsiniz!

Film izlerken bilmediğiniz kelimeleri not almak ve daha sonra bu kelimeler üzerinde alıştırmalar yapmak, dil becerilerinizi geliştirmeniz açısından en önemli etkenlerdendir.

Yabancı bir dilde altyazısız film izlemek, birçoğumuz için oldukça zordur. Bu yüzden ilk defa izleyeceğiniz yabancı bir filmin altyazı seçeneğini İngilizce olarak açmanız, dil gelişiminizde etkili olacaktır.

İngilizce sesleri anlamadığınızda İngilizce alt yazı üzerinden anlamadığınız kelimenin anlamına bakabilirsiniz. Ayrıca İngilizce alt yazı seçeneği kelimelerin nasıl yazıldığı ve nasıl telaffuz edildiği konusunda da bilgi edinmenize yardımcı olur.

İngilizce Podcastleri Dinleyin!

Podcast dinlemenin dinleme becerilerine etkisi olduğu kadar konuşma becerilerini de geliştirmesi açısından oldukça etkilidir. Podcast dinleyerek İngilizce dinleme ve konuşma becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Podcast’i ister metroda isterseniz yemek yaparken ya da araba kullanırken dahi dinleyebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Akıllı telefonlar ile özellikle günümüzde podcast kullanımı artmıştır. Dinleme becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız İngilizce dinlemeniz gerekiyor! Podcast’ler bir radyo programı gibidir ve doğru olanları bulursanız kısa sürede bağımlısı olursunuz.

Dinlediğini anlamak için alıştırmalar yapanlar için en sevdiği İngilizce podcast’in bir sonraki bölümünü dinlemesi kadar heyecanlı bir durum yoktur.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: 12 Harika İngilizce Podcast Önerisi

Mobil Uygulamaları Kullanın!

Mobil uygulamalar, İngilizce öğrenmek için oldukça pratiktir. İngilizce mobil eğitim uygulamaları ile hızlı, erişimi kolay ve oldukça eğlenceli bir şekilde İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Telefonunuzda mini bir İngilizce dil sınıfı olduğunu düşünerek disiplinli bir şekilde mobil uygulamaları kullanmanız dil öğreniminiz açısından oldukça etkili olacaktır. İngilizce mobil uygulamalar; kelime bilgisi dersleri, dil bilgisi dersleri, hikâye kitapları ve sesli anlatım gibi aktiviteler de sunmaktadır. Ayrıca oyun ve bulmaca tarzı dil geliştirme uygulamaları ile siz de İngilizce kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz.   

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Öğrenmek için Harika Mobil Uygulamalar 

Online İngilizce Dersi Alın!

Son zamanlarda pandeminin de etkisi ile pek çok sektörle birlikte eğitim sektörü de dijitalleşmeye başladı. Bu durumun etkisi ile insanlar artık eğitim kurslarını dahi online platformlar ile sağlamaya çalışmaktadır. Özellikle dil öğrenmek isteyen kişiler için birçok online İngilizce kursu bulunsa da İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirebileceğiniz sınırlı sayıda platform bulunmaktadır. Konuşma becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız BukyTalk doğru bir adres.

BukyTalk seansları, grup seansları (4kişilik) ve bire bir seanslar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bire bir seanslar da minimum eğitim paketi 3 ay kadardır. Grup seanslarında ise 1 aylık, 3 aylık ve 6 aylık seanslar olmak üzere 3 farklı paket bulunmaktadır.

Çalışanları için hizmetlerimizden yararlanmak isteyen kuruluşlara özel 10-20, 20-50, 50-100 ve 100 üzeri kişi sayısı olmak üzere 4 farklı üyelik paketimiz mevcut. Korkusuzca ve özgüvenli bir şekilde İngilizce konuşmanıza yardımcı olacak BukyTalk ile siz de konuşma becerilerinizi ve diğer dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere İngilizce geliştirme yolları arasından 9 öneriyi sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı