İngilizce Konuşma

Native Speaker Ne Demek? Native İngilizce Öğrenmek

‘‘First language speakers’’ olarak da bilinen native speaker kelimesi, ana dili konuşmacısı için kullanılan bir kelimedir. Peki native speaker ne demek? Native speaker gibi İngilizce konuşmak demek, ana dili İngilizce olan biri gibi akıcı ve anlaşılır konuşabilmek demektir. Bu kadar mükemmel ve akıcı İngilizce konuşmayı öğrenmek mümkün mü? Dil öğrenirken o dil native speaker kadar akıcı ve anlaşılır konuşabilir miyiz? Bu yazımızda, bu konu ile ilgili tüm merak edilenleri ele alacağız.

Native Speaker Ne Demek?

Native speaker ya da anadili konuşmacısı, bir kişinin hayatının ilk yıllarında, genellikle ailesinden ve çevresinden öğrendiği ve en rahat iletişim kurduğu dildir. Bu dil, kişinin düşünme, rüya görmek, duygularını ifade etmek ve günlük yaşamda en sık kullandığı dildir. Kişi daha sonraları başka diller öğrenebilir, ancak bu diller genellikle “ikinci dil” olarak adlandırılır ve native speaker oldukları dilden farklı bir yere sahiptir

Native speaker olmak için, kişinin o dilin etnik veya coğrafi kökeninden gelmesi şart değildir. Örneğin, Fransa’da Alman kökenli bir ailenin çocuğu eğer çevresinde ve ailesinde sürekli Fransızca konuşuluyorsa, onun anadili Fransızca olacaktır. Anadili, kişinin iletişimde bulunduğu toplum ve kültürle derin bağlantılar kurmasını sağlar ve bu yüzden her insanın kimliğinin önemli bir parçasıdır.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Native English Ne Demek?

“Native English” ya da “Anadili İngilizce olan” ifadesi, İngilizcenin bir kişinin anadili olduğunu belirtmek için kullanılır. Bu, kişinin ilk dilinin İngilizce olduğu, yani doğduğundan itibaren aile ve toplum içinde İngilizce konuşarak büyüdüğü, bu dilde düşündüğü, rüya gördüğü, duygularını ifade ettiği ve günlük yaşamda rahatlıkla iletişim kurduğu anlamına gelir.

Anadili İngilizce olan bir kişi, İngilizceyi doğal, akıcı ve genellikle o dilin kültürel nüanslarını ve ince ayrıntılarını anlayarak konuşur. Bu kişiler, İngiltere, Amerika, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda gibi İngilizce’nin resmi dil olarak kabul edildiği ülkelerde veya İngilizce konuşulan bir toplumda büyümüş olabilirler.

native speaker nedir

Native Speaker Gibi Konuşmak Mümkün mü?

Bir dil hakkında; dilbilgisi, gramer kuralları, cümle yapıları, gibi pek çok bilgiye sahip olabilirsiniz ancak bir native speaker gibi konuşabilmek neredeyse imkansızdır diyebiliriz. Bunun sebebi, ana dilimizin ses ve aksan kurallarıdır.

Aksan, konuşmaya başladığımızdan beri kendi dilinizde yapmayı öğrendiğiniz tüm seslerden oluşur. Bu yüzden, native speaker gibi İngilizce konuşabilmek için o dil üzerinde çok fazla çalışmak ve ana dil konuşmacıları ile çok fazla zaman geçirmek gerekir. Bu yüzden native speaker gibi İngilizce konuşmak imkânsız değildir ancak oldukça zordur.

native speaker nedir

Native Speaker Gibi Konuşmak Neden Zordur?

Anadilimizden farklı bir dil konuştuğumuzda, ne kadar pratik yapsak da belirli sesleri çıkarmak ile ilgili pekçok güçlük çeken pek çok insan vardır. Bu, ana dili İngilizce olan biri gibi konuşma yeteneğinizi kesinlikle engelleyebilir ve öğrenme şevkinizi azaltabilir.

Sizi bu sesleri elde etmekten neyin alıkoyduğunu tespit edin ve odak noktanızı yeteneklerinize daha uygun olabilecek bir aksana çevirin. Yabancı dil öğrenmek, sadece yeni yazılı ve sözlü beceriler edinmekten çok daha fazlası olan kültürel bir çabadır.

Native Speaker Gibi Konuşmanıza Yardımcı Olacak 3 Etken

Taklit etmek istediğiniz aksanı dinleyin

İngilizce; birçok ülke ve eyalet tarafından konuşulan bir dil olduğu için pek çok aksan seçeneği mevcuttur. İster Kuzey Amerika aksanı ister British aksanı olsun, öğrenmek istediğiniz aksan üzerine çalışmalar yapın. Daha sonra, YouTube videoları veya diziler ile çalışmalarınızda ilerleme kaydedebilirsiniz.

Sesli kitaplar dinlemek ve eş zamanlı olarak yazılı halini takip etmekte kelimelerin telaffuzlarını anlamanız açısından faydalı olacaktır.  Dinlemeye tamamen konsantre olmasanız bile, sadece “fon müziği” gibi arka planda dinlemeniz de yararlı olacaktır. Sürekli aynı aksanı dinleyerek, dilin nasıl konuşulduğu ile ilgili sesleri anlamak etkili olacaktır.

Konuşurken sesinizi kaydedin

Herhangi bir dizi veya metinden bir bölüm seçin, yüksek sesle okuyun ve telefonunuzu kullanarak sesinizi kaydedin. Kendi sesinizi dinleyerek geliştirmeniz gereken noktaları daha iyi tespit edebilirsiniz. Bu durum, Kendi telaffuzunuzun farkındalığını artırmak, konuşma dilinizi geliştirmek için oldukça önemlidir.

Yaptığınız hatalara dikkat edin ve sorun yaşadığınız kısımları belirleyin. Kendi kendinizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız, birinden, tercihen anadili İngilizce olan birinden konuşmanızı kontrol etmenize yardımcı olmasını istemeniz faydalı olacaktır. Alternatif olarak, onlardan seçtiğiniz bölümü sizin için yüksek sesle okumalarını isteyebilirsiniz. Böylece, onların seslerini kendi kaydınızla karşılaştırabilirsiniz. Her gün aynı materyali okursanız, kendinizde ilerleme gözlemleyebilirsiniz.

Ana dili İngilizce olan kişilerin sesleri nasıl vurguladıklarına dikkat edin

Daha teknik bir konuya gelince, ana dili İngilizce olan bir kişinin telaffuzuna odaklanarak, her kelime için çıkardığı ses ve tonlamalara dikkat edin. Anadil konuşmacılarının ağız hareketlerini, ses tonlamalarını ve hece vurgulamalarını gözlemleyin. Bunu bir video izleyerek ve video ile birlikte ağız hareketini takip ederek yapabilirsiniz. Daha da tercih edilen bir alternatif olarak, anadili İngilizce olan arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz.

Anadili İngilizce olan kişilerle düzenli olarak konuşma alışkanlığı geliştirin. Konuşacak çok fazla anadili İngilizce olan arkadaşınız yoksa, dilinizi geliştirmenize yardımcı olacak profesyonel öğretmenler bulmak isteyebilirsiniz. Bukytalk, sunduğu profesyonel hizmet ve samimi ortam ile hem İngilizcenizi hem de konuşma kabiliyetinizi geliştirebilmeniz için size uygun eğitim paketleri sunar.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizler için native speaker nedir konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

BukyTalk Ücretsiz Seansını Denemek İsterseniz Tıklayın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı