İngilizce Geliştirme

İngilizcemi Nasıl Geliştirebilirim? İngilizce Geliştirmek İçin 8 Etkili Teknik

Dil öğrenmek ve öğrendiğiniz dilde ustalaşmak özellikle günümüz dünyasında bir gereksinim haline geldi. Dünyada en çok konuşulan dil olan İngilizceyi öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek sandığınızdan daha kolay olabilir. Kendinize mutlaka şu soruyu sormuşsunuzdur: ‘‘İngilizcemi nasıl geliştirebilirim?’’

İngilizcenizi geliştirmek için uygulamanız gereken kriterleri istikrarlı bir şekilde uyguladığınızda İngilizcenizin gelişmeye başladığını fark edeceksiniz. İngilizcenizi geliştirmek için temel dil becerilerini edinmenin yanı sıra bir çalışma planı ve düzenli pratikler yapmakta oldukça önemlidir. Bu yazımızda İngilizcemi nasıl geliştirebilirim düşüncesini sonlandıracak 5 çalışma tekniği hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

İngilizcemi Nasıl Geliştirebilirim

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bir Çalışma Planı Oluşturun

İngilizcenizi geliştirmeniz için sabırlı ve istikrarlı bir şekilde pratik yapmanız gerekir. Bunun için kendinize düzenli çalışma saatleri oluşturmalı ve bu saat aralıklarında dil becerilerinizi geliştirmeye yönelik pratikler yapmalısınız. Çalışma planı oluştururken kendinizi zayıf gördüğünüz dil becerilerine ağırlık verdiğiniz bir plan oluşturmak, dil gelişiminiz açısından faydalı olacaktır.

Bol Bol Okuyun ve Yazın      

Çok fazla İngilizce materyal okumak, karşılıklı diyalogları daha rahat anlamanıza ve daha akıcı konuşmanıza yardımcı olur. İnsanlar genellikle en iyi yazma becerilerini okuyarak geliştirebileceğinizi söylerler. İngilizce kitaplar ya da metinler okumak birçok yönden faydalıdır. İngilizce materyaller okuyarak, cümle yapılarına aşina olabilir ve kelimeleri hangi bağlamda nasıl kullanmanız gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

İngilizce iletişim kurabilmek için konuşma ve diksiyon becerilerinizi büyük ölçüde geliştirecek olan konuşma pratiğinin yanı sıra hem okuma hem de yazma pratiği yapmakta oldukça önemlidir. Ayrıca okuma ve yazma becerilerinizi geliştirerek dilbilgisi becerilerinizi ve kelime dağarcığınızı da geliştirebilirsiniz.

Düzenli Olarak Dilbilgisi Çalışmaları Yapın

Temel düzeyde basit yapılı cümleler; bir özne, fiil ve nesne içerir. Cümle kurmanın birçok yolu vardır bu yüzden cümle yapılarını doğru kullanmak için dilbilgisi kurallarına ve gramer yapılarına aşina olmanız oldukça önemlidir. Gramer yapıları ve dilbilgisi kuralları yönünden oldukça zengin bir dil olan İngilizce, bildiğiniz konular için dahi sürekli olarak pratik yapmanız gereken bir dildir. Gramer ve dilbilgisi becerilerinizi geliştirmek için çeşitli kaynak kitaplardan faydalanabilir ve bol bol İngilizce gramer egzersizi yapabilirsiniz.

İngilizce Düşünün 

İngilizce konuşmanın en zorlayıcı taraflarından birisi de ana dilinizde düşünüp İngilizce cümleler kurmaya çalışmaktır. İngilizce konuşmadan önce anadilinizde düşünmek, İngilizcede doğru olmayan cümlelerle iletişim kurmanıza sebep olabilir çünkü Türkçede ve İngilizcede dilbilgisi ile cümle yapıları birbirinden farklıdır. Ana dilinizde düşünerek İngilizce konuşmaya çalışırsanız İngilizcenizi geliştirebilmeniz imkânsız bir hâl alır. Bu sebeple İngilizce konuşurken telaffuz edeceğiniz cümleleri İngilizce düşünebiliyor olmanız oldukça önemlidir.

Gününüzü planlarken ya da herhangi bir arkadaşınıza soru soracağınızda bunu İngilizce düşünerek yapmaya çalışın. Böylece İngilizce düşünme becerinizi geliştirirken İngilizce konuşma pratiği de yapmış olacaksınız. İngilizcenizi geliştirmek için bilmediğiniz her konuda çok soru sormalı ve bu konular hakkında araştırma yapmalısınız.

İngilizce düşündüğünüzde, İngilizce konuşmanın sizin için daha kolay olduğunu fark edeceksiniz. İngilizce düşünerek konuşmak ve İngilizce düşünerek hareket etmek, bir süre sonra Türkçe konuşuyormuşsunuz gibi rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

Konuşun ve Hata Yapmaktan Korkmayın!  

Telaffuz ve konuşma pratiği eksiklerinin bir türlü geliştirilememesinin temel nedenlerinden birisi de dil öğrenen kişilerin hata yapmaktan korkmaları ve kaçınmalardır. Dil öğrenimi sırasında hata yapmaktan korkmamalısınız. İngilizcenizi geliştirmek için pratik yapmanız oldukça önemlidir. Kendinizi rahat hissetmek ve Korkusuzca İngilizce Konuşmak için sık sık konuşma pratiği yapın. Birinin size sorular sorduğunu varsayın ve kendi kendinize konuşun.

Pratik yaparken sesinizi kaydetmeniz ya da kendinizi video kaydına almanız oldukça faydalı olacaktır. Bu kayıtları incelediğinizde hatalarınızı görebilir ve eksik olduğunuz noktalarda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Deneyebileceğiniz başka bir pratik ise native speakerların konuştuğu İngilizce konuşma parçalarını dinlemek ve ardından bu parçaları tekrarlayarak sesinizi kaydetmektir. Bunu birkaç kez deneyin. Kelimeleri telaffuz ederken İngilizceyi ne derecede bir native speaker gibi konuşabildiğinizi gözlemleyin. Ayrıca bunu şarkılar, sesli kitaplar veya İngilizce podcastler yardımıyla da yapabilirsiniz.

Bol Bol Kelime Ezberleyin!

İngilizcemi nasıl geliştirebilirim sorusunun bir diğer cevabı bol bol kelime ezberlemektir. Kelime eksikliği İngilizcenin her seviyesinde yaşanılan bir problemdir. Genellikle insanlar, kelime ezberlemeyi ihmal edip dil bilgisine odaklanıyorlar. Eğer etkili bir şekilde İngilizce öğrenmek istiyorsanız, dil bilgisinin yanında, düzenli olarak İngilizce kelimeler ezberlemeniz de gereklidir. İşte, İngilizce kelime ezberleme için kullanabileceğiniz 8 yöntem şu şekilde;

  1. Kelime Defteri Tutmak.
  2. Sürekli Okumak.
  3. Cümle Kurmaya Çalışmak.
  4. Sözlük Kullanmak.
  5. Öğrenilen Kelimeleri Aralıklı Olarak Tekrarlamak.
  6. Flashcardları Kullanmak.
  7. Oyun Oynamak.
  8. Kelimeleri Sesli Bir Şekilde Okumak.

İngilizce kelime ezberleme ile alakalı daha detaylı bilgi almak için En İyi İngilizce Kelime Ezberleme Yöntemleri! adlı içeriğimizi okuyabilirsiniz.

İngilizce Günlük Konuşma Kalıplarını Öğrenin!

Yukarıdaki maddede İngilizce kelime ezberlemenin öneminden bahsettik. Bunun yanında, İngilizce günlük konuşma kalıplarını bilmekte İngilizcenizi geliştirmeniz açısından oldukça önemlidir. İngilizce konuşma kalıplarını bilmeniz eğitim ve iş hayatınızda da sizi bir adım öne çıkaracaktır.

Günlük konuşma kalıplarını öğrenmek için uygulayabileceğiniz birçok yöntem vardır. Bunlardan biri, İngilizce dizi, film veya videoları seyretmektir. Dizi veya filmleri izlerken altyazı kullanmanız da faydalı olacaktır. Bu şekilde hangi kalıpların kullanıldığını ve ne şekilde telaffuz edildiklerini öğrenebilirsiniz. Konuşma kalıplarını öğrenmeniz tek başına yeterli olmayacaktır. Bunları planlı bir şekilde tekrar etmeli ve konuşma pratiği yaparak pekiştirmelisiniz.

İngilizce günlük konuşma kalıplarını merak ediyorsanız, 40 Adet İngilizce Günlük Konuşma Kalıpları adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Online İngilizce Ders Alın!

İngilizce, sürekli olarak tekrar gerektiren bir dildir. Dili unutmamak ve akıcılığı kaybetmemek için düzenli olarak pratik yapmak gerekir. Bu yüzden, online İngilizce dersler, en etkili İngilizce geliştirme yollarından biridir. Online İngilizce dersler sayesinde dil becerilerinizi geliştirebilir, yanlış yaptığınız yerleri de öğrenebilirsiniz.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı