İngilizce Geliştirme

TOEFL Sınavı Nedir? Nasıl Hazırlanılır?

İngilizce öğrenmek isteyen pek çok kişi genellikle çeşitli kitaplar okumayı, birçok dizi, film ve program gibi İngilizce materyallerden faydalanmayı tercih etmektedir. İngilizce seviyenizi anlamanız ve geliştirmeniz için çeşitli sınavlarda mevcuttur. Bunlardan birisi de TOEFL sınavıdır. Peki TOEFL sınavı nedir?

TOEFL testi İngilizce dil becerilerinizin gelişmesine önemli yardımcı olur ve birçok avanataj sunar. Bu nedenle Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avrupa ve Asya dahil 150’den fazla ülkede 11.000’den fazla üniversite ve diğer kurumlar tarafından da kabul edilmektedir.

Yakınınızdaki yetkili sınav merkezlerinde haftalık olarak uygun bir şekilde sunulan bilgisayar üzerinden yapılan TOEFL sınavı, 4 akademik İngilizce becerisinin tümünü (okuma, dinleme, konuşma ve yazma) native speakerların dil seviyesi düzeyinde ölçen tek sınavdır. Böylece TOEFL puanlarınız yeteneklerinizin gerçek bir yansımasını sağlar ve sınavı uygulayacak kişilere karşı etkili olmak için gerekenlere sahip olduğunuzu gösterir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

TOEFL Nedir?

Toefl sınavı

TOEFL sınavı, anadili İngilizce olmayanların İngilizceyi üniversite sınıfında okunduğu, yazıldığı, duyulduğu ve konuşulduğu şekliyle kullanma ve anlama becerilerini yüksek standartlara uygun şekilde ölçen bir dil sınavıdır. Bu sınav, üniversite ortamında kendinizi İngilizce olarak güvenle ifade etmeye hazırlayarak başarılı olmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

BukyTalk, TOEFL sınavı için elinizden gelenin en iyisini yapmanız için ihtiyacınız olan eğitimi sizlere sunmaktadır. Artık çevrimiçi olarak, TOEFL sınavında başarılı olmak için istediğiniz zaman, istediğiniz yerde hazırlanabilirsiniz. Peki TOEFL sınavına nasıl hazırlanmalısınız?

TOEFL Sınavına Nasıl Hazırlanılır?       

TOEFL sınavına hazırlanmak için bilmeniz ve uygulamanız gereken birkaç kriter mevcuttur. Bu kriterlere uyduğunuz takdirde başarılı olmanıza engel olacak hiçbir etken ile karşılaşmazsınız. TOEFL sınavında başarılı olmak için öncelikle sınav formatını iyi bilmeniz gerekir. Bunun için sınavın nasıl yapıldığını bilmeli ve hangi ülkeler ve kurumlar tarafından kabul edildiğini öğrenmeniz oldukça önemlidir.

Sınav formatı hakkında bilgi edinmek, sorularınıza yanıt bulmak ve sınav merkezlerinizi bulmak için resmi TOEFL web sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Peki TOEFL sınavına nasıl hazırlanmalısınız. İşte TOEFL sınavına hazırlanırken bilmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir:

Toefl sınavı

İngilizce Seviyenizi Belirleyin!  

Dil seviyenizi bilmeniz veya bilmiyorsanız da belirlemeniz oldukça önemlidir. Dilinizi geliştirmek istiyorsanız önce kendi dil seviyenizi biliyor olmanız gerekir. Böylece dil gelişiminizi desteklemek için hangi çalışmalara, eğitimlere nasıl bir çalışma programına uymanız gerektiğine ve de hangi dil kurslarına başvurmanız gerektiğine daha kolay ve daha emin bir şekilde karar verebilirsiniz.

İngilizce seviyenizi belirlediğiniz takdirde kendinize bir plan oluşturmalı ve bu çalışma planına eksiksiz bir şekilde uymanız gerekir.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Yeterliliğiniz için Dil Seviyeleri 

Belirli Bir Plan Oluşturun!       

Etkili bir İngilizce geliştirme çalışma planı, kendi dil seviyenize uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. Bunun için herkesin uyguladığı klasik ders programları yerine kendi dil seviyenize uygun şekilde bir program hazırlamak ve o programa uymak TOEFL sınavına hazırlanmanız için oldukça önemli bir süreçtir. Ayrıca sadece TOEFL sınavına değil gündelik hayatta da İngilizcenizi geliştirmek için kendinize uygun bir çalışma programı uygulamanız oldukça önemlidir.

İngilizce Konuşma, Dinleme vb. Becerilerinizi Geliştirmeye Odaklanın!

Dil becerilerini geliştirmeniz hem dil seviyenizin gelişmesine hem de TOEFL sınavına hazırlanmanız konusunda oldukça önemli bir role sahiptir. Özellikle TOEFL sınavında bu 4 dil becerisi üzerinden dil seviyenizi ölçtükleri için her dil becerisinde ustalaşmış olmanız oldukça önemlidir. BukyTalk olarak dil becerilerinizin gelişmesini destekliyor, öğrenirken eğlenmenize de katkı sağlıyoruz. Çeşitli konuşma pratikleri ve çok daha fazlası için dil seviyenize uygun olan paketlerimizden faydalanabilirsiniz.

Düzenli Olarak Tekrarlar Yapın! 

Dil seviyenizi belirleyerek düzenli bir çalışma programı oluşturdunuz ve artık dil becerilerinizi de geliştirmek için birçok çalışma yapıyorsunuz. Peki bildiklerinizi unutmamak ve sürekli olarak pratik yapmak için ne yapmalısınız? Düzenli olarak ders tekrarı yapmanız ve belirli aralıklar ile çalışmalarınızı gözden geçirmeniz dil gelişiminde olmazsa olmaz bir süreçtir. Düzenli tekrar ve pratik ile bildiklerinizi ve çok daha fazlasını öğrenebilir ve bilgilerinizi tazeleyebilirsiniz.

TOEFL Sınavı Aşamaları Nelerdir?

Dört dil becerisinin ölçüldüğü TOEFL sınavının aşamaları aşağıdaki gibidir:

  • Okuma bölümü 60-100 dakika arası bir zaman diliminde gerçekleşmektedir. Bu bölümde bilim ve akademik tartışmalar gibi konularda yazılı metinleri anlama ve analiz etme yeteneğiniz değerlendirilir. TOEFL okuma bölümünde katılımcılara akademik 3 veya 4 adet metin verilir ve bu metinler üzerinden hazırlanan sorulara yanıt vermeleri istenir. Bu bölümdeki soruların sayısı 36 ila 56 arasında değişebilir.
  • Dinleme bölümü 60-90 dakika arası bir zaman diliminde gerçekleşmektedir. Soru ve süre sayısı açısından değişiklik gösterebilmektedir. TOEFL dinleme bölümünde katılımcılara 34 ila 51 arasında soru sorulur ve soru sayısı ile dinleme bölümlerine bağlı olarak 60 ila 90 dakika aralığında cevap süresi verilir.
  • Konuşma bölümü 20 dakikalık bir zaman diliminde uygulanmaktadır. Bu bölümde amaç düşüncelerinizi ve fikirlerinizi İngilizce olarak ne kadar iyi ifade edebileceğinizi ölçmektir. TOEFL konuşma sınavında başarılı olmak için ayrıca daha önceki sınavlarda sorulan konular ile ilgili kendi konuşmanızı hazırlayabilir, konuşmanızın nasıl olacağını belirleyebilir ve bu şekilde pratik yapabilirsiniz.
  • Son olarak yazma bölümü ise 50 dakikalık bir süre içerisinde gerçekleşir. Bu bölümün uygulanma amacı İngilizcenizi yazılı olarak nasıl kullanabildiğinizi değerlendirmektir. TOEFL yazma bölümünde dilbilgisi ve kelime bilginizi uygulayacak net cümleler ve paragraflar oluşturmanız beklenmektedir.

TOEFL Başvurusu Nasıl Yapılır?

TOEFL, bilgisayar başında gerçekleştirilen bir sınavdır. TOEFL sınavı başvurusu için ETS’nin web sitesi üzerinden “https://www.ets.org/tr/toefl/ibt/register” adresine giriş yaparak çevrimiçi Kayıt butonuna tıklayarak kayıt ekranına geçiş yapabilirsiniz.

Başvuru yapmadan önce giriş için TOEFL sonuçlarının gerekli olup olmadığını görmek açısından seçtiğiniz üniversite veya kurumun kabul koşullarını kontrol etmeniz gerekir. TOEFL sonuçlarınızı aldıktan sonra, bu sınav sonucunun yalnızca 2 yıl sürdüğünü unutmayın.

TOEFL ve IELTS Arasındaki Farklar Nelerdir?  

Toefl sınavı        

TOEFL ve IELTS İngilizce seviyenizi belirleyebilmeniz açısından dünya çapında geçerliliği olan en popüler sınavlardandır. Bu iki sınavın İngilizce bildiğinizi kanıtlamak gibi benzer hedefleri olsa da birçok yönden farklılık göstermektedirler.

Her iki sınav da İngilizce konuşulan ülkelerde eğitim almak isteyen öğrenciler için oldukça önemlidir. TOEFL Amerika temelli bir sınav iken IELTS İngiltere temellidir. TOEFL, bilgisayar ortamında yapılan bir sınavdır. IELTS ise klasik kâğıt üzerinde yapılan ve yüz yüze uygulamaları olan bir sınavdır. Sınavların puanlama sistemleri de birbirinden farklıdır.

TOEFL IBT 120 puan üzerinden değerlendirilmekte ve reading, writing, listening ve speaking bölümlerinden oluşmaktadır. Her bir bölüm 30 puan üzerinden değerlendirilir. Toplam skor genel TOEFL IBT skorunuzu verir. IELTS sınavı da reading, writing, listening ve speaking bölümlerinden oluşur ancak 9 puan üzerinden değerlendirilir. Her bir bölüm 9 puandır ve bölümlerin ortalaması genel IELTS skorunu verir. IELTS 2 oturumdan oluşmaktadır. İlk oturumda reading, listening ve writing yapılır. 2. oturumda ise aday jürinin karşısına çıkar ve speaking sınavına tabi tutulur. TOEFL’da ise tek oturum vardır. Sınav 4,30 saat sürer ve tamamen online olarak yapılır.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: IELTS Sınavı Hakkında Merak Edilen Her Şey!

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “TOEFL sınavı nedir?” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı