İngilizce Geliştirme

İngilizce Başlangıç Seviyesindekilerin Bilmesi Gerekenler

Dil öğrenmek ve öğrendiğiniz dilde bilgili bir konuşmacı olmak özellikle günümüz dünyasında bir gereksinim haline geldi. Dünyada en çok konuşulan diller arasındaki yerini koruyan İngilizceyi öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek artık çok daha kolay. Peki İngilizce başlangıç seviyesinde bir öğrenci olarak İngilizcenizi nasıl geliştirebilir siniz?

İngilizce başlangıç seviyesindekiler İngilizcesini geliştirmek için uygılaması gereken kriterleri istikrarlı bir şekilde uyguladığında İngilizcelerinin gelişmeye başladığını fark edecekler. İngilizcenizi geliştirmek için temel dil becerilerini edinmenin yanı sıra bir çalışma planı ve düzenli pratikler yapmakta önemlidir.

Bu yazımızda İngilizce başlangıç seviyesindeki kişiler neleri bilmeli ve nasıl bir çalışma metodu izlemeli konuları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce Başlangıç Seviyesi Nedir? 

İngilizce başlangıç seviyesi A1 ve A2 olmak üzere iki temel kategoriye ayrılmaktadır.

A1 Başlangıç Seviyesinde İngilizce (Beginner)

İngilizce başlangıç seviyesi

A1 dil seviyesi, İngilizce öğrenmek isteyen herkes için ilk adım olarak nitelendirilir. Bu seviyede, temel ifadeleri kullanmayı ve temel sorular sormayı öğrenebilirsiniz. Ayrıca, İngilizce sayıları, harfleri ve belli başlı bilmeniz bazı fiilleri de öğrenebilirsiniz.

A1 seviye İngilizce bilgisine sahip kişiler; basit metinleri o metni açıklayan görsellerle birlikte okuduğunda daha iyi anlayabilirler. Ayrıca, kişisel bilgiler ve İngilizce adres tarifi gibi bağlamlarda da basit cümleler kurabilir ve  basit metinler yazabilirler.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Yaygın A1 Seviye İngilizce Kelimeler ve Fiiller

A2: Temel Seviye İngilizce (Elementary)

A2 İngilizce başlangıç seviyesi

A2 İngilizce seviyesinde, A1 İngilizce seviyesinde öğrendiğiniz tüm bilgileri etkili bir şekilde kullanmanız beklenir. Ayrıca, gündelik diyalogları, basit soruları ve direktifleri de yavaş konuşulduğunda kolayca anlayabiliyor olmanız oldukça önemlidir.

Ayrıca, günlük hayatta iletişim kurmanıza yardımcı olacak yeni kelimeler öğrenmeye ve gramer becerilerinizi geliştirmeye devam edin.

İngilizce Başlangıç Seviyesindeki Kişi Neleri Bilmeli?

Başlangıç seviyesindeki kişiler İngilizce olarak şu konularda profesyonelleşmelidirler:

  • Önerilerde bulunmak
  • İsim ve Soy isim sormak
  • Diğer insanlar hakkında konuşmak
  • Nereli olduğu hakkında konuşmak
  • Yeni insanlar ile tanışmak
  • Sosyal medya gönderilerini anlayabilmek
  • Restoran da sipariş verebilmek
  • Alışveriş yapma
  • Bir mekânda rezervasyon yapabilme
  • Adres tarifi
  • Mesaj dli
  • İlan ve başvuruları anlayabilme
  • Şehirlerarası yolculuk yapabilme
  • İş ilanlarını anlayabilme

İngilizce Başlangıç Seviyesindekiler Nasıl Bir Çalışma Metodu İzlemeli?

Yeni Başlayanlar için İngilizce öğrenmeye yardımcı olacak birçok seçenek bulunmaktadır. Bu yüzden sizin için en iyisini seçmenize yardımcı olacak bir çalışma metodu oldukça önemlidir. Konuşma dersleri alabilir, bir okulda yüz yüze düzenlenen kursları tercih edebilir, evde kendi kendinize pratik yapabilirsiniz. İngilizce ders kitaplarına başvurabilir, internet kaynaklarını kullanabilir veya çevrimiçi bir kursa kaydolabilirsiniz.

Bir karar vermeden önce İngilizcede hangi konularda eksikleriniz olduğunu tespit etmelisiniz. Örneğin, nasıl öğrenmek istediğinizi, hangi hedeflere ulaşmak istediğinizi, dili öğrenmek için ne kadar zaman harcamak istediğinizi, programınızı, materyal türlerini ve ayırabileceğiniz bütçeyi düşünün. İhtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi belirledikten sonra seçenekleri değerlendirmeye hazırsınız demektir.

Peki kendi kendinize İngilizcenizi geliştirmek için nasıl bir çalışma metodu izlemelisiniz? Bu çalışma metotları aşağıdaki gibidir:

İngilizce başlangıç seviyesi

Okuma Yazma Pratiği

 İngilizce başlangıç seviyesindeki bir öğrenci için okuma becerisi yazma becerisini ve yazma becerisi de okuma becerisini olumlu yönde etkileyen en büyük unsurlardandır. Çeşitli türde metinleri okumak, bu metin yapılarının yapılarını ve farklı kelime yapılarını öğrenmenize yardımcı olur. Okumamızın temel nedenlerinden birisi de öğrenmektir.

Yazmak ise bilgiyi belgeli olarak iletme eylemi olduğundan yazabilmek için önce yazacağınız konu hakkında da bilgi sahibi olmamız gerekir. Bir konu hakkında bilgi sahibi olmak için de o konu hakkında bol bol araştırma yapmanız yani okumanız gerekir.

Dinleme Becerilerini Geliştirme

Çok fazla İngilizce materyal dinlemek, dili daha rahat anlamanıza yardımcı olur ve daha etkili ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşmanıza yardımcı olur. İngilizce dinleme becerilerinizi geliştirmek için ise günün belirli saatlerinde kendinize pratik yapmak için zaman ayırabilir ve o süreçte ise müzik, radyo, podcast gibi ses odaklı uygulamalar dinleyerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

İngilizce başlangıç seviyesi

Düzenli Olarak Pratik Yapın

İngilizcenizi geliştirmeniz için sabırlı ve istikrarlı bir şekilde pratik yapmanız oldukça önemlidir. Çalışma planı oluştururken eksiklerinizi ve zayıf dil becerilerinize ağırlık verdiğiniz bir plan oluşturmak, dil gelişiminiz açısından oldukça faydalı olacaktır.

Dil gelişiminizi desteklemek için çeşitli dil becerilerinizi geliştirmeniz ve düzenli olarak pratik yaparak kendinizi sürekli geliştirmelisiniz.

Bol Bol Konuşun

İngilizce konuşmanın en önemli noktalarından birisi de ana dilinizde (Türkçe) düşünerek İngilizce cümleler kurmaya çalışmanızdır. Ana dilinizde düşünür ve ardından İngilizce konuşmaya çalışırsanız her zaman diller arasında anlık olarak çeviri yapmanız gerekir. İngilizce konuşarak rahat bir şekilde iletişim kurabilir ve İngilizce pratik yapabilirsiniz.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Speaking Nasıl Geliştirilir? En Etkili 4 İpucu!

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce başlangıç seviyesi” hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı