İngilizce Geliştirme

Örneklerle İngilizcede Günler ve Aylar

İngilizcesini geliştirmek isteyen pek çok insan genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrenmeyi amaçlar. Dil öğrenmek yalnızca dil becerilerini geliştirmek ile ilgili değildir aynı zamanda dilin kendi basit yapısını ve kurallarını da bilmeniz gerekir.

Genellikle dil eğitiminde ilk önce temel ve genel iletişim için cümle kalıplarını öğrendikten sonra sayıları, saatleri ve ayları öğrenmeye başlarız. İngilizcede tarih belirtmek için sayıları günleri ve ayları bilmemiz oldukça önemlidir. Hayatımızın birçok kısmında yer alan İngilizce ayların öğrendiğimiz dildeki karşılıklarını öğrenmemizde oldukça önemlidir. Peki İngilizce ayları nasıl öğrenebiliriz?

İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebiliriz. Peki İngilizce iletişim kurabilmemiz için yalnızca dilbilgisi yeterli midir? İngilizce iletişim becerimizi geliştirmek için İngilizce belirli kalıpları ve İngilizce aylar konusunda da kendimizi geliştirmemiz oldukça önemlidir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu yazımızda İngilizce aylar konusu hakkında bilmeniz gerekenler sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız.

İngilizce Aylar Nelerdir?       

İngilizce öğrenmekte olan herhangi bir öğrenci, temel İngilizce ifadeler ve kalıplar arasında yer ala İngilizce ayları en kısa sürede okunuşlarıyla birlikte öğrenmelidir. Toplamda yalnızca on iki tane ay ismi olduğunu düşünürseniz, İngilizce ayları öğrenmek aslında çok da zor değildir.

Ayrıca ayları ifade eden İngilizce kelimelerin bir kısmının yapı bakımından benzer olması ve yine bir bölümünün Türkçedeki ay ifadeleri ile benzerlik göstermesi de işinizi epeyce kolaylaştırır.

İngilizce ay adları ve Türkçe karşılıkları ve Türkçe okunuşları aşağıdaki gibidir:

İngilizce ve TelaffuzTürkçe
January (Ce-nu-e-ri)Ocak
February (Feb-ru-e-ri)Şubat
March (Març)Mart
April (Ep-rıl)Nisan
May (Mey)Mayıs
June (Cun)Haziran
July (Cu-lay)Temmuz
August (Ou-gıst)Ağustos
September (Sep-tem-bır)Eylül
October (Ok-to-bır)Ekim
November (No – vem – bır)Kasım
December (Di-sem-bır)Aralık

İngilizce ayların isimlerini öğrendikten ve bu kelimeleri konuşmalarınızda kullanmaya başladıktan sonra İngilizce dilinde yetkinlik seviyesine bir adım daha yaklaşmış olursunuz. Aylarla birlikte gün, yıl gibi diğer zaman kavramlarını da öğrenerek günlük hayatınızda İngilizce dilinde zaman içerikli ifadeleri rahatlıkla kullanabilir daha etkili bir iletişim kurabilirsiniz. Ayların kısaltmaları ise aşağıdaki gibidir:

AylarKısaltmaları
January Jan
February Feb
MarchMar
April Apr
May -
June-
July -
August Aug
September Sep
October Oct
November Nov
December Dec

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: 8 Etkili Teknik ile İngilizcemi Nasıl Geliştirebilirim?

İngilizce Günler Nelerdir?     

İngilizce aylar konusunu öğrenirken önemli konulardan biri olan İngilizce günleri de öğrenmemiz gerekir. İngilizce günler ise aşağıdaki gibidir:

İngilizce Türkçe
MondayPazartesi
TuesdaySalı
WednesdayÇarşamba
ThursdayPerşembe
FridayCuma
SaturdayCumartesi
SundayPazar

İngilizce günlerin kısaltmaları ise aşağıdaki gibidir:

GünlerKısaltmaları
MondayMon
TuesdayTue
WednesdayWed
ThursdayThu
FridayFri
SaturdaySat
SundaySun

İngilizce Günler ve Aylar ile Örnek Cümleler

İngilizceTürkçe
I work from Monday to Friday. I’m free on Saturday and Sunday.Pazartesi’den cumaya kadar çalışıyorum. Cumartesi ve pazar günleri boşum.
Our next lesson is on Wednesday.Bir sonraki dersimiz çarşamba günü.
Saturday is his favorite day of the week because he plays football.Cumartesi, futbol oynadığı için haftanın en sevdiği günü.
February is the shortest month of the year, with only 28 days.Şubat, yalnızca 28 günle yılın en kısa ayıdır.
They’re going away on holiday in May.Mayıs’ta tatile gidiyorlar.
The weather is very hot here in July.Temmuz ayında burada hava çok sıcak.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce aylar” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı