İngilizce Dinleme

12 Harika İngilizce Podcast Önerisi

İngilizcesini geliştirmek isteyen pek çok insan genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrenmek için farklı stratejilere başvurur. Bu becerileri geliştirdiklerinde ise İngilizceyi öğrendiklerini düşünürler. İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebiliriz. Diller arası iletişimin en temel gereksinimlerinden birisi de dinleme becerilerini geliştirmektir. İngilizce dinleme becerilerinizi geliştirmeniz yollarından birisi de İngilizce podcast dinlemektir. Peki hangi İngilizce podcastleri dinlemelisiniz ve podcast önerileri nelerdir? İngilizce Podcast dinlemenin ne gibi faydaları vardır?

Bu yazımızda etkili bir şekilde İngilizce dinleme ve İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirmek için dinlemeniz gereken podcast önerilerini sizlere sunacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce Podcastlerin Faydaları

İngilizce Podcast dinlemenin yanında dinleme becerilerine etkisi olduğu kadar konuşma becerilerini de geliştirmesi açısından oldukça etkilidir. Podcast dinlemenin faydalarından birçoğu aşağıdaki gibidir:

Her Zaman ve Her Yerde İngilizce Öğrenin

Podcast dinleyerek İngilizce dinleme ve konuşma becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Podcast’i ister metroda isterseniz yemek yaparken ya da araba kullanırken dahi dinleyebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

Podcast’ler Yoluyla Öğrenmek Fazladan Zamanınızı Almaz

Kitap okumaktan farklı olarak iş yerinize ya da okula arabayla gitmek, bulaşık yıkamak, markette sıra beklemek veya egzersiz yapmak gibi sıkıcı aktiviteler yaparken podcast dinleyebilirsiniz.

Podcast’ler Ücretsizdir

Akıllı telefonlar ile özellikle günümüzde podcast kullanımı artmıştır. Özellikle iTunes mağazasındaki her podcast ücretsizdir.

İngilizce Podcast

Dinlediğini Anlama Becerinizi Geliştirmenin En İyi Yolu: Podcast

Dinleme becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız İngilizce dinlemeniz gerekiyor! İngilizce Podcast’ler bir radyo programı gibidir ve doğru olanları bulursanız kısa sürede bağımlısı olursunuz.

Dinlediğini anlamak için alıştırmalar yapanlar için en sevdiği İngilizce Podcast’in bir sonraki bölümünü dinlemesi kadar heyecanlı bir durum yoktur. 

Söylenen her şeyi anlayamıyorsanız bile bu pratikler zamanla bu durumu aşmanıza yardımcı olacaktır. Düzenli olarak dinliyorsanız çok fazla kelimenin telaffuzunu öğrenebileceksiniz. Önemli olan, ne hakkında konuşulduğunu ve genel fikri anlamaya çalışmaktır. 

Geri Sar, Yeniden Dinle veya Hızı Yavaşlat

Podcast’ler, kendi kendini yöneten bir öğrenci olmayı kolaylaştırır. Bir şeyi anlamadıysanız, birkaç saniye geri sarabilir ve tekrar dinleyebilirsiniz. Anlayışınızı derinleştirmek için podcast’in tamamını tekrar dinleyebilirsiniz. Çok hızlı konuşuyorlarsa podcast’i ½ hıza kadar yavaşlatabilirsiniz.

Kolay ve Kullanışlı

Radyo ve TV’nin aksine, en sevdiğiniz programın ne zaman yayınlandığını hatırlamanız ve müsait olduğunuzdan emin olmanız gerekmez. Ayrıca, sevmediğiniz şovlardan kaçınmak kolaydır ve yaptıklarınızı dinlemek kolaydır. Bir podcast’i beğendiyseniz, abone ol’u tıkladığınızda yeni bölümleri otomatik olarak indirebilirsiniz.

İstediğiniz Her Şeyi Dinleyin

Podcast’leri İngilizce dinlemenin en büyük faydalarından biri, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli podcast olmasıdır. Seyahat, müzik, ilişkiler, yemek ve yemek pişirme, spor ve hobiler, haberler ve eğlence, iş, kişisel gelişim, sağlık ve fitness, tarih, felsefe veya bilim gibi ilgilendiğiniz konularda çeşitli podcast’ler bulabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi, podcastler kullanışlı, kolay ve ücretsizdir. İstediğinizi, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde dinleyebilirsiniz.

İlginç veya eğlenceli bulduğunuz bir İngilizce Podcast’ten bir bölüm seçin ve onu dinlemeye başlayın. Bu bölümü bir hafta boyunca her gün araba kullanırken, otobüse binerken, bulaşık yıkarken hatta çalışırken dahi dinleyin. Anlaması zor olan kelimeleri veya cümleleri not alın ve ilk iki gün içinde bu kelimeleri araştırın.

Kendiniz ve konuşmacı arasındaki farkları dinleyin ve eksik olduğunuz noktalarda kendinizi geliştirmeye çalışın. Bir dili ne kadar etkili bir şekilde konuşabilirsiniz o kadar etkili bir şekilde de anlayabilirsiniz. Bu çalışma ile İngilizce podcastin çalıştığınız bölümüne aşina olacaksınız.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: En Etkili İngilizce Dinleme Geliştirme Rehberi

Başlangıç Seviyesi için İngilizce Podcast Önerileri-4 Adet

Başlangıç Seviyesi için İngilizce Podcast Önerileri 1. Voice of America: Learning English

Eğer Amerikan İngilizcesi öğrenmek istiyorsanız bu kanal sizin için iyi bir seçim olabilir. Başlangıç, orta ve ileri düzey ESL öğrencileri için farklı podcast’ler sunan anlaşılır bir web sitesidir.

Başlangıç ​​seviyesinde, temel dil becerilerine odaklanan programlar bulunmaktadır. Başlıklar arasında “İngilizce öğrenelim”, “Günlük gramer” ve “Kelimeler ve hikayeleri” yer alıyor. iTunes’da, Google podcast’lerde ve Voice of America web sitesi üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

2. EnglishClass101

Innovative Language tarafından hazırlanan EnglishClass101, tüm dil seviyeleri için dinlenebilirdir. Podcast’ler, farklı konuşmaları canlandıran konuşmacılar tarafından sunulur. Bir diyalog geçtikten sonra çok daha yavaş bir hızda tekrarlanır.

Kelime dağarcığına, deyimlere ve az önce duyduğunuz bazı kelimelerin tanımlarına odaklanmak gibi çalışmalar da konu edilir. Ayrıca her podcast’in sonuç bölümü, önemli gramer noktalarını kapsar.

3. 6 Minute English

Hazırladığı 6 Minute English podcast yayını ile BBC, İngilizce öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirenler arasında. Günlük hayatta karşımıza çıkacak olan olay ve durumları anlatan bölümler, Nick ve Alice arasında geçen konuşmalar üzerine kurulmuştur. Her bölümün yazılı metnini ve yeni kelimeler listesini tanımları ile indirebilirsiniz.

4. Learn English

British Council tarafından hazırlanan Learn English, müzakereler üzerine kurulu olan bölümleri ile günlük hayattan kelime ve durumları ele alır. Daha da etkili olan ise “Learn English” birçok destekleyici öğeyi de ücretsiz sunmaktadır. Her bölümü indirebilir ve küçük quize’ler ile kendinize alıştırmalar yapabilirsiniz.

Orta Seviye için İngilizce Podcast Önerileri-4 Adet

Orta Seviye için İngilizce Podcast Önerileri

1. All Ears English Podcast

Amerikan İngilizcesi öğrenmenin yeni ve eğlenceli bir yolunu mu arıyorsunuz? Boston ve New York City’den Lindsay ve Michelle ile İngilizce dinleme becerilerinizi geliştirirken eğlenebilirsiniz. All Ears English, Dünyanın her yerindeki orta ve ileri düzey İngilizce öğrenenler için oldukça sevilen bir kanaldır. Ayrıca günlük İngilizce kelimeleri, deyimleri, ifadeleri ve deyimsel fiilleri nasıl kullanacağınızı etkili bir şekilde öğrenmenize yardımcı olur.

2. Podcast In English

Podcast In English, İngilizce öğrenenler ve İngilizce öğretenler için en iyi ESL-EFL dinleme kaynağıdır. Her seviyedeki İngilizce öğrenenler için kaydedilmiş gerçek konuşmalar bulunmaktadır. Ayrıca, Her dil seviyesi için özel olarak sunulan kendi kendine erişim desteği veya sınıflar da kullanılır.

3. ESL Podcast

ESL Podcast‘in geniş bir bölüm kitaplığı vardır. ESL podcast’inin sunucusu Dr. Jeff McQuillan’dır ve sıklıkla duyacağınız diğer ses Dr. Lucy Tse’ye aittir. Her ikisinin de uygulamalı dilbilim alanında doktoraları bulunmaktadır.

Her podcast’in özü, iki karakter arasında geçen diyaloglardır. Bölümün geri kalanı daha sonra anahtar kelimelere ve bunların kullanım alanlarına, anlamlarına odaklanır. İngilizce ses, normal hızın yaklaşık yarısında konuşulur ve bu nedenle bir öğrenci olarak takip etmesi oldukça kolaydır. 

4. Luke’s English Podcast

Orta düzeyde İngilizce konuşabiliyorsanız daha temel eğitim podcastlerinden bazılarını biraz sıkıcı bulabilirsiniz. Luke gündüzleri ESL öğretmeni ve geceleri bir komedyendir. Bölümler, İngiliz kültürü ve kötü Noel şakalarından dil öğrenme ipuçlarına kadar çeşitli konuları kapsar. Genel kültür ve dil gelişimi açısından rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

İleri Seviye için İngilizce Podcast Önerileri-4 Adet

Zor Seviye için İngilizce Podcast Önerileri

1. Oxford Adult ESL Conversations Podcast

Oxford Picture Dictionary’nin ortak yazarı ve yeni Step Forward Second Edition’ın dizi direktörü Jayme Adelson-Goldstein’ın ev sahipliğinde düzenlenen Oxford Adult ESL Konuşmaları podcast’i ile dil becerilerinizi daha da geliştirebilmeniz mümkün.

2. Espresso English Podcast

Espresso English podcast ile İngilizce gramer, kelime bilgisi, deyimler ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz. Espresso İngilizce dersleri anlaşılır ve pratiktir. Bu durum da dili hızlı ve etkili bir şekilde öğrenmeyi kolaylaştırır.

3. Go Natural English Podcast | Listening & Speaking Lessons

Go Natural English, İngilizce dinleme becerilerinizi ve akıcılığınızı geliştirmenize yardımcı olur. Bu kanal ile Amerikan kültürü, Amerikalıları nasıl dinleyeceğiniz ve onlarla nasıl konuşacağınız hakkında çeşitli ipuçları öğrenmeniz mümkün.

4. Spotlight English: Advanced

Spotlight English Advanced, İngilizce becerilerini geliştirirken kendine meydan okumak isteyen tüm öğrenciler açısından oldukça etkilidir.

Spotlight Advanced, İngilizce öğrenmek için 10 dakikalık bir ses programıdır. Dünya çapındaki dinleyiciler için anlamayı kolaylaştıran özel bir yayın yöntemi kullanır.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere İngilizce podcast ve önerileri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı