İngilizce Yazma

İngilizce Essay Konuları ve Türleri  

Essay, İngilizce bir kelimedir ve Türkçeye makale olarak çevrilmiştir. Essay konuları geneiş bir yelpazeye sahiptir. Birçok konuda essay yazmak mümkün. Bu konular; ekonomi, politika, sağlık, sanat, seyahat gibi çeşitli konular olabilir. 

İngilizce essay yazma konusunda akademik sınavlara hazırlanan öğrenciler problem yaşayabilir. TOEFL, IELTS, PTE Sınavı ve Proficiency sınavına hazırlanan adaylardan sınav sürecinde İngilizce essay yazmaları beklenir. TOEFL sınavına girdiğinizde belirli bir kelime sayısı ile belirli bir süre içerisinde essay yazmanız gerekir.  

Essay yazmak için herhangi bir konu seçebilirsiniz ancak hangi türde essay yazacağınıza nasıl karar vereceksiniz? Birçok essay türü bulunmaktadır. Bu yazımızda; essay konuları ve essay türleri gibi konuları ele alacağız.  

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Dikkatinizi Çekebilecek Konular:

TOEFL Sınavı Nedir? Nasıl Hazırlanılır?

IELTS Sınavı Hakkında Merak Edilen Her Şey!

Essay Yazma Süreci  

Essay yazmadan önce planlı ve programlı bir şekilde çalışmanız gerekir Essay yazma süreci, aklınıza geldiği gibi düzensiz cümleler kurarak oluşturabileceğiniz paragraflardan ibaret değildir. Yazacağınız essayin belli bir düzene ve sorulan soru ya da istenilen konuya net olarak cevap verebiliyor olması gerekir. Essay yazma süreci genel olarak yeterli araştırma, bilgi ve gramer bilgisini temel alır.  

Essay yazma sürecinde farklı konulara değinseniz de yazının ana fikrinden fazla uzaklaşmamaya özen göstermeniz son derece önemlidir. Ayrıca, düşüncelerinizi belirtirken tarafsız bir üslup ile yazmanız gerekir. Başarılı bir essay, başlıkta sizden istenen veya sorulan soruyu inceleyerek anahtar kelimelere göre metninizin geri kalanını yazmanız demektir. Peki essay konuları nelerdir? 

İngilizce Essay Konuları Nelerdir?  

İngilizce essay oldukça çeşitli konularda yazılabilir. Genel olarak en popüler essay konuları ise şu şekilde sıralanabilir:  

  • Global warming
  • Traffic
  • Climate change
  • Nuclear energy
  • Zoos
  • Fashion
  • Animals in scientific research
  • Foreign language instruction
  • Space exploration
  • Plastic surgery
  • Space Travel
  • Preventing crimes
  • Use of technology
  • Working in the private sector 

İngilizce Essay Türleri Nelerdir?  

İngilizcede temel olarak 8 essay türü bulunmaktadır. Bu essay türleri tanımları ile aşağıdaki gibidir:   

Argumentative Essay (Tartışma) 

Bu essay türünde belirli bir konu ile ilgili kişisel görüşlerinizi, sebepleri ile belirtmeniz gerekir. Argumentative essay yazacaksanız size sunulan konu başlığı ile ilgili görüşlerinizi savunmalısınız.   

Compare and Contrast Essay (Karşılaştırma) 

Bu essay türünde size verilecek iki veya daha fazla konuyu birbiriyle karşılaştıran bir metin oluşturmalısınız. Her konunun birbirine benzeyen yönleri ile birbirinden farklı yönlerini ve birbirlerinden daha iyi ya da daha kötü oldukları noktaları, bir olay örgüsü ile belirtmelisiniz.   

Cause and Effect Essay (Sebep Sonuç) 

Bu essay türünde, bir olgunun sebeplerini ve sonuçlarını ele almalısınız. Ayrıca, bu sebep ve sonuçlara dair çeşitti açıklamalar yapmanız da gerekir.  

Process Essay (Süreç) 

Bu essay türünde, bir durumun veya belli bir sürede gelişen bir olayın aşamalarını ele almalısınız.   

Opinion Essay (Düşünce) 

Bu essay türünde ise belirli bir konu hakkındaki fikirlerinizi sistematik bir biçimde yazılı olarak ifade etmelisiniz. Opinion essay yazarken fikrinizi giriş paragrafında açıkça ifade etmeniz gerekir.   

Definition Essay (Tanım) 

Bu essay türünde, size verilen bir konu hakkında detaylı bir şekilde tanım yapmanız gerekir.  

Advantage and Disadvantage Essay (Avantaj ve Dezavantaj) 

Bu essay türünde ise belli bir konu başlığının olumlu ve olumsuz yönlerini ele almanız gerekir.  

Problem Solution Essay (Problem Çözme) 

Bu essay türünde, bir probleme çözüm getirmeniz gerekir. Bu problemin sebeplerinin ve sonuçlarının değerlendirmesini yaparak konuya bir çözüm önerisi getirmelisiniz.  

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere, “İngilizce essay konuları ve essay türleri” hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın! 

 

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı