İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Yazma

İngilizce Günlük Örnekleri: İngilizce Günlük Nasıl Yazılır?

İngilizcesini geliştirmek isteyen pek çok insan genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrenmeye çalışır. Dil öğrenmek yalnızca dil becerilerini geliştirmek ile ilgili değildir aynı zamanda dilin kendi basit yapısını ve kurallarını da bilmeniz gerekir. Genellikle dil eğitiminde ilk önce temel ve genel iletişim için cümle kalıplarını öğrendikten sonra gündelik hayatta ihtiyacımız olan cümle kalıplarını öğrenmeye başlarız. Gündelik hayatta kullanacağımız bu cümle kalıplarını kullanmanın en etkili yolu ise İngilizce günlük tutmak olacaktır. Peki İngilizce günlük nasıl yazılır ve İngilizce günlük örnekleri nelerdir?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebiliriz. Peki İngilizce yazı yazmanız ve günlük yaşantımızda anlaşılır bir dil kullanmak için yalnızca dilbilgisi yeterli midir? İngilizce iletişim becerimizi geliştirmek için İngilizcedeki belirli kalıpları ve İngilizce günlük tutma konusunda da kendimizi geliştirmemiz oldukça önemlidir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Bu yazımızda İngilizce günlük örnekleri hakkında bilmeniz gerekenler sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız.

 

İngilizce Günlük Nasıl Yazılır?

 

Günlük yazarken öncelikle günlüğünüzde hangi konular hakkında yazmak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Günlük girişi yazmayı bilmediğinizi düşünüyorsanız yazabileceğiniz bir konu bulamadığınızı dahi gnlüğünüze yazabilirsiniz. İlk aşamada bir gün içerisinde neler yaptığınızı, nasıl hissettiğinizi ve sizin için özel olan anları yazarak başlayabilirsiniz. Bu konular hakkında yazmak için ise çok fazla bir dilbilgisi kuralı bilmenize gerek yok. Zaman içerisinde yazdıkça bu konular üzerine de kendinizi geliştirebileceksiniz.

 

İngilizce Günlük Yazma Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler        

ingilizce-günlük-örnekleri

Günlük yazmak eğlenceli ve basit olabilir ancak dilbilgisi ve gramer bilginizi geliştirmek için İngilizce günlük yazıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şu şekildedir:

 

  • Bir program oluşturun

Bir günlük başlatmak, ona sık sık yazmanızı gerektirir, ancak ne sıklıkta yazmak istediğinize karar vermek size kalmış. İster günde bir defa isterseniz haftada bir defa yazabilirsiniz. Günlüğünüzü rutininizin bir parçası haline getirdikçe daha da faydalı bir alıştırma haline gelecek ve daha da keyifli çalışmanıza yardımcı olacaktır.

 

  • Bir zaman sınırı belirleyin

Günlük yazarken kendinizi kaptırmak ve çok fazla yazmak kolaydır. Sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yazmak için bir zaman sınırı belirlemeniz gerekir. Bu süre için genellikle 30-60 dakika arası idealdir.

 

  • Giriş kısmına tarih ekleyin

Bir günlükle ilgili en güzel şey, geriye bakıp zaman içinde nasıl ilerlediğinizi görebilmenizdir. Yazdığınız her girişi tarihlendirmek önemlidir.

 

  • Bir giriş oluşturun

Günlüğe ilk girişiniz için, günlüğünüzün ne hakkında olacağına dair bir giriş yazmaya özen gösterin. Kendinizi tanıtın, nelerin ilginizi çektiğini, nelerin önemli olduğunu ve bu mandıranın ne hakkında olmasını istediğinizi gösterin.

 

  • Güvenilir bir arkadaşınıza yazıyormuş gibi yazın

Bir günlük girişinin nasıl yazılacağını merak ediyor musunuz? Yazmanın en iyi yolu, sanki en iyi arkadaşınla konuşuyormuşsun gibi yazmaktır. Kendinizi rahat hissederek samimi bir dil ile yazmanız daha da yazmaya istekli olmanıza yardımcı olur.

 

İngilizce Günlük Örnekleri ve Türkçe Anlamları    

ingilizce-günlük-örnekleri

Örnek:

Friday, 13th June 2021

Dear Diary,

Today has been great! I enjoyed my holiday. We had a breakfast at home in the morning. Then I wore my swimsuit and we swum in the sea. The weather was very good and I sunbathed.

 

After I swum in the sea, I went home and I had a shower. We went shopping with my mother for the dinner. We bought chicken from the supermarket.

 

After the dinner, we ate chocolate with my brother. I was very tired so I rested.

 

See you tomorrow

Bye

 

Anlamı:

13 Haziran 2021 Cuma

Sevgili günlük,

Bugün harika geçti! Tatilim çok keyifli geçiyor. Sabah evde kahvaltı yaptık. Sonra mayomu giydim ve denizde yüzdük. Hava çok güzeldi ve güneşlendim.

 

Denizde yüzdükten sonra eve gittim ve duş aldım. Akşam yemeği için annemle alışverişe gittik. Süpermarketten tavuk aldık.

 

Yemekten sonra kardeşimle çikolata yedik. Çok yorgundum bu yüzden dinlendim.

 

Yarın görüşürüz

Hoşça kal.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce günlük nasıl yazılır ve İngilizce günlük örnekleri” konuları hakkında çeşitli örnekler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Kendini Tanıtma Paragrafı Nasıl Yazılır?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı