İngilizce Geliştirme

IELTS Sınavı Hakkında Merak Edilen Her Şey!

Uluslararası İngilizce Dil Test Sistemi (IELTS), yüksek öğrenim ve küresel göç için dünyanın en popüler İngilizce dil yeterlilik testi olarak bilinmektedir. Dünya çapında 10.000’den fazla kuruluş IELTS sınavında başarılı olan kişiler ile çalışmak istemekte. Peki IELTS sınavı nedir?

30 yıl önce dört beceri İngilizce sınavının öncülerinden biri olan IELTS, bugün İngilizce dil sınavı için çalışma standartlarını belirlemeye devam etmektedir. Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallıktaki hükümetler, göçmenlik başvuruları için IELTS sınavını kaydolmaktadır. Bu yazımızda “IELTS nedir?”, “IELTS ne işe yarar?”, “IELTS sınav formatı hangi becerileri ölçer?” ve “IELTS için nasıl bir çalışma programı yapılmalı gibi soruları ele alacağız.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Popüler Eş Anlamlı İngilizce Kelimeler-10 Kelime

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

IELTS Nedir?      

IELTS Sınavı

Uluslararası İngilizce Dil Test Sistemi (IELTS), İngilizcenin ana dil olduğu bir ülkede çalışmanıza veya okumanıza olanak sağlayan ya da o ülkeye göç etmenize yardımcı olan bir sınav sistemidir. Bu siteme; Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, İngiltere ve ABD gibi ülkeler dahildir.

Bilgisayarda veya kâğıt üzerinde sunulan IELTS; Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık’ta göç için tanınan en etkili dil sınavıdır. İnsan konuşmalarına odaklanan IELTS, 30 yılı aşkın bir süre önce dört becerili İngilizce dil sınavının öncüsüydü. IELTS, bugün İngilizce dil sınavı için standartları belirlemeye devam ediyor.

IELTS Sınavı Ne İşe Yarar?

IELTS, dört dil becerisini (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) kapsayan bir sınavdır. IELTS adayları, sınavın dört bölümü için dahi ayrı not alırlar. Bu notların ortalaması genel sınav notunu oluşturur. Her beceri 1-9 puan arasında değerlendirilir. 4 becerinin puan ortalaması alınarak IETS skoru 9 üzerinden hesaplanır.

IELTS Sınavı

IELTS Sınav Formatı Hangi Becerileri Ölçer?

IELTS, dört dil becerisinin tümünün bir testidir. Bu beceriler; dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerileridir. Dinleme, okuma ve yazma sınavlarına ara vermeden aynı gün ardına girersiniz. Konuşma sınavı için tercih ettiğiniz tarih ve saatte online olarak bir yer ayırtabilirsiniz. Belirtilen süre içerisinde bir tarih seçmezseniz, size otomatik olarak bir tarih atanacaktır. Ayrıca toplam sınav süresi üç saatin altındadır.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir:  Etkili Bir Şekilde Opinion Essay Nasıl Yazılır?

IELTS Sınavı için Nasıl Bir Çalışma Planı Yapılmalı?

IELTS Sınavı

IELTS, İngilizce seviyenizi doğru bir şekilde test etmeyi amaçlar bu nedenle ideal bir dünyada IELTS hazırlığı İngilizcenizi geliştirmek anlamına gelir. Ne yazık ki, o kadar basit değil. IELTS’e hazırlanırken sizin için doğru olan çalışma planımız aşasıdaki gibidir:

Dil Seviyenizi Öğrenin

IELTS sınavına göre mevcut İngilizce seviyenizin ne olduğunu bilmiyorsanız hedefinize ulaşmaktan ne kadar uzakta olduğunuzun farkında değilsiniz demektir. Bu nedenle herhangi bir IELTS hazırlık planındaki ilk adım, mevcut dil seviyenizi belirlemek olmalıdır.

İngilizcenizi Geliştirin

IELTS için en gerekli adımlardan birisi de düzenli bir şekilde İngilizce çalışmak ve İngilizcenizi geliştirmenizdir. Çevrimiçi araçları, kitapları tercih edebilir ya da herhangi bir dil kursuna başvurabilirsiniz. IELTS sınav için İngilizcenizi her açıdan geliştirmeniz gerekir.

İngilizce filmler izleyin veya İngilizce podcastler dinleyin. Yeterli konuşma pratiği yapmak kendi başınıza zor olabilir, ancak çaba sarf ederek online veya yüz yüze bir dil kursuna başvurabilirsiniz.

IELTS Sınav Formatı Hakkında Araştırma Yapın

Etkili bir IELTS puanı almak için yalnızca İngilizcenizi geliştirmek yeterli değildir. IELTS sınavına katılan ve anadili İngilizce olan kişi, sınava çalışmazsa başarılı bir puan alamaz. Bu noktada; test puanlamasının nasıl çalıştığını, her istem için ne kadar metin gerektiğini ve puanların ne zaman çıkarıldığını veya eklendiğini bilmeniz gerekir.

IELTS sınav yapısını daha iyi anlamanıza yardımcı olacak web siteleri ve IELTS hazırlık kitapları bulunmaktadır. IELTS hakkında detaylı bilgi edinmeye web siteyi dikkatlice inceleyerek başlayabilirsiniz. Bu adımdaki temel amacınız; size sorulacak soru türlerini, bunların nasıl puanlanacağını ve puanınızı optimize etmek için stratejilerinizin neler olduğunu çok iyi bildiğiniz IELTS sınav oturumunuza girmektir.

Kendinizi Tekrar Test Edin

İngilizcenizi geliştirdiğinizi ve IELTS sınavına alıştığınızı anladığınızda, sınava girmek için araştırmanız gereken bir adım daha var. Bu adım ise kendinizi tekrar test etmeniz. IELTS konuşma ve yazma alıştırması sınavına girebiliyorsanız, kendinizi deneyin. Sınava girmeden önce benzer çalışma sorularını mutlaka gözden geçirin ve kendinizi değerlendirin. Resmi sınava girmek için para harcamaya hazır olup olmadığınızı öğrenmenin en etkili yolu kendinizi test etmenidir. İhtiyacınız olan puanı almaya hazır değilseniz, IELTS sınavına kaydolmanızın bir anlamı yoktur.

Bu 4 adımlı IELTS hazırlık planıyla, zorlu olmasına rağmen ihtiyacınız olan puanı almaya hazır olduğunuzdan emin olarak test oturumunuza başlayabilirsiniz. Ayrıca online bir kurstan yardım almak isterseniz BukyTalk ile okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerinizi geliştirebilir, IELTS sınavına BukyTalk eğitimleri ile hazırlanabilirsiniz.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “IELTS için bilmeniz gerekenler” hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik bukytalk.com/blog adresini takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seans katılın! Ardından kendinize uygun paketlerden yararlanın!

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı