İngilizce Gramer

Teach 2. Hali ve Teach Fiili ile Örnekler!   

Günümüzde yabancı dil öğrenmek, büyük bir zorunluluk olarak görülmektedir. Yabancı dil öğrenimi, yalnızca dilin gramer yapısını öğrenmek demek değil aynı zamanda dil becerilerinizi de geliştirmeniz gerektiğinin önemli olduğunu belirtir.

İngilizcede zaman ve cümle yapılarına göre fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce sık kullanılan fiillerden birisi olan teach fiilini mutlaka biliyorsunuzdur. Peki teach fiilinin anlamı nedir ve teach 2. hali ile kurulan cümleler nasıl olmalıdır?   

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısı öğrenmemi gereken İngilizce konulardan biridir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız iletişim ve dilbilgisi açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmeniz gerekir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Peki teach fiili kullanım alanları nelerdir ve teach 2. halinin çekimi nasıl olmalıdır? Bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız. 

Teach Fillinin Anlamı Nedir?   

İngilizceden Türkçeye “öğrenmek” anlamında çevrilen teach fiili, cümle içlerinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple teach fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de iyi öğrenmemiz oldukça önemlidir.  

Teach 2. Hali ve Teach 3. Hali  

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsettiğimizde, yani past simple tense söz konusu ise teach fiilini ikinci hali ile kullanmamız gerekir. Teach fiilinin ikinci hali “taught” şeklinde kullanılmaktadır. 

Teach 2. Hali ile Kullanımı 

Teach fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci halini alır. Düzeniz bir fiil olduğu için fiilin formu değişir ve fiil “-ed” takısı almaz.  

Düzensiz fiillerden biri olan meet fiili, ikinci halinde kelime bir takı almak yerine tamamen değişir. Bu sebeple fiilimiz “taught” haline gelir. Her özne ile aynı şekilde kullanılmaktadır. Thaught 2. hali ile kullanımı ise aşağıdaki gibidir: 

Örnek: All I know is what Mom and Dad taught me. 

Anlamı: Tek bildiğim annemle babamın bana öğrettikleri. 

Teach 3. Hali ile Kullanımı 

Üçüncü hali, ikinci hali ile aynı şekilde kullanım teach fiilinin 3. hali de yine “thaught” şeklinde kullanılmaktadır. Thaught 3. hali formu past perfect tense ya da present perfect tense söz konusu ise kullanılır.   

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have thaught veya has met şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have thaught olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has thaught şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had thaught şeklinde olmalıdır.  

Örnek: Dad had taught her how to shoot when she was only ten years old. 

Anlamı: Babası ona daha on yaşındayken nasıl ateş edileceğini öğretmişti.  

Teach 2. Hali ile İlgili Örnek Cümleler!  

Örnek: You’re the one who taught me not to put all my eggs in one basket. 

Anlamı: Bana bütün yumurtalarımı aynı sepete koymamayı öğreten sensin. 

Örnek: If life had taught her anything it was that she could take care of herself. 

Anlamı: Hayat ona bir şey öğretmişse, o da kendi başının çaresine bakabileceğiydi. 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “teach 2. hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için yandaki Whatsapp butonundan ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın! 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı