İngilizce Gramer

Learn Fiili Anlamı ve Cümlede Kullanımı!

Dil öğrenimi, oldukça büyük bir gereksinim haline gelmiştir. Bunun yanı sıra dilin gramer yapısını öğrenmek ile kalmayarak çeşitli özelliklerini de öğrenmeniz ve bu konuda bol bol pratik yapmamız büyük öneme sahiptir.

Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan learn fiilini hepimiz biliyoruz.

Peki learn fiilinin anlamı nedir ve learn 3. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını ve fiil çekimlerini mutlaka öğrenmeniz gerekir. Geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmak oldukça önemlidir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek gerekir. Peki learn fiili kullanım alanları nelerdir ve learn 3. hali çekimi neden önemlidir? Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Learn Fillinin Anlamı Nedir?

İngilizcede oldukça sık kullanılan ve cümle içerisinde önemli bir konuma sahip olan learn fiili, cümle içerisinde tek bir anlamda kullanılan fiiller arasında yer almaktadır. İngilizcede “learn” fiili “öğrenmek” anlamında kullanılmaktadır. LEarn fiili; “I, you, we, they” özneleri ile de “he,she,it” özneleri ile de aynı şekilde kullanılmaktadır.

Learn 2. Hali ve Learn 3. Hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsederken past simple tense kullanmamız gerekirse learn fiilini ikinci hali (learned) ile kullanırız. Learn fiilinin 2. hali “learned” şeklinde kullanılmaktadır.

Learn 2. Hali ile Kullanımı

Learn fiili cümlede past tense kullanımı gerekli ise ikinci haline çekimlenir. Düzenli fiillerden biri olduğu için ikinci halinde fiil “-ed” takısı alır ve “learned” olarak çekimlenir. Her öznede aynı şekilde kullanılmaktadır. Learned filinin 2. Halinin cümle içerisinde kullanımı ise aşağıdaki gibidir:

Örnek: She learned a song about spring.

Anlamı: Bahar hakkında bir şarkı öğrendi.

Learn fiilinin 3. halide yine “learned” olarak çekimlenir. Learn 3. hali genellikle past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı gerekli ise kullanılmaktadır.

Learn 3. Hali ile Kullanımı

Söz konusu tense, present perfect tense ise kullanım have + learned ya da has + learned şeklinde kullanılır. Söz konusu tense past perfect tense ise kullanım bu kez özne fark etmeksizin had + learned şeklinde olmalıdır.

Örnek: They have learned to speak English well.

Anlamı: İyi derecede İngilizce konuşmayı öğrendiler.

Learn 3. Hali ile Örnek Cümleler!

Learn fiilinin 3. hali ile ilgili örnek cümleler, Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir:

Örnek: He has learned the alphabet.

Anlamı: Alfabeyi öğrenmiştir.

Örnek: In those days, people had not learned to be kind to their enemies.

Anlamı: O günlerde insanlar düşmanlarına karşı nazik olmayı öğrenmemişlerdi.

Örnek: She stopped using it only after she had learned to spell the word on her fingers.

Anlamı: Kelimeyi parmaklarında hecelemeyi öğrendikten sonra parmaklarını kullanmayı bıraktı.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “learn 3. hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücrets

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı