İngilizce Yazma

İngilizce Biyografi Örnekleri: İngilizce Biyografi Nasıl Yazılır?

Birçok insan dil becerilerini geliştirmek için pratik yapmanın önemini vurgulamaktadır. Yazma pratiği de bu pratiklerin arasındadır. Etkili bir şekilde dil becerilerinizi geliştirmek için çok fazla okumanız, yazmanız ve dinlemeniz gerekir. Yazma becerisini geliştirmenin en iyi yöntemlerinden birisi de çeşitli konular hakkında yazmaktır. Peki İngilizce biyografi yazabiliyor olmak ister miydiniz? İngilizce biyografi örnekleri yazmak aslında düşündüğünüzden çok daha kolay!

Bu yazımızda, İngilizce biyografi yazmayı öğrenmeyi ve çeşitli İngilizce biyografi örneğini sizler ile paylaşacağız.

İngilizce Biyografi Nedir?

İngilizce biyografi

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Biyografi, gerçeğin ve kişinin hayatından hikayelerinde yer aldığı gerçek bir insanın hayat hikayesine verilen isimdir. Bir başkasının hayat hikayesi anlatıldığında bu biyografi ancak kendi hayat hikayenizi anlatmanıza oto biyografi denir. İngilizce biyografide diğer dillerden farkı bulunmayan bir terimdir. Her ne kadar ünlülülerin, yazarların, şairlerin, oyuncuların veya diğer tanınan insanların biyografisi yazılsa da birçok insan kendi biyografisini de yazmayı denemelidir. Peki İngilizce biyografi nasıl yazılır?

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: 8 Etkili Teknik ile İngilizcemi Nasıl Geliştirebilirim?

İngilizce Biyografi Nasıl Yazılır?

İngilizce biyografi

Bir kişinin hayatının hikayesini yazmak için, temel gerçeklerden fazlasını bilmeniz gerekir. İyi bir biyografi, bir kişinin hayatı hakkında gerçekten ilginç olan olayları yani dikkate değer başarılar, önemli dönüm noktaları gibi noktaları araştırır. En iyi biyografi, bir kişinin tüm yaşamını ilgi çekici bir şekilde kapsayabilir ve okuyucunun karakterlerine yakından bakmasını sağlamak için yeterli kişisel ayrıntı sağlayabilir. Biyografi yazmakla ilgileniyorsanız, aşağıdaki adımlar başlamanıza yardımcı olabilir:

İzin Almak

Biyografinin konu alacağı kişiyi seçtikten sonra, yaşamları hakkında yazmak için izin isteyin. Bazı durumlarda gerekli olmasa da (konunun tanınmış bir kişi olması veya ölmüş olması gibi), izin almak yazma sürecinizin araştırma kısmını çok daha kolay hale getirecektir.

Kişi, biyografik olarak yazılmaya istekliyse, onlar hakkında yazınızı daha çekici hale getirmeye yardımcı olacak kendi hikayeleri hakkında daha fazla önemli ayrıntı sağlayabilirler.

Araştırma Yapmak

Konunuz hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız olun, bu kişinin tam bir resmini çizmek için kapsamlı bir araştırma oldukça önemlidir. Tarihsel bir şahsiyetse, yaşadıkları zaman dilimi ve hayatlarını nasıl etkiledikleri hakkında bilgiler eklemelisiniz. Birincil kaynaklar, öznenizin yaşamının ilk elden anlatımlarıdır ve en güvenilir kaynaklar olma eğilimindedir. Bunlar günlük girişlerini, e-postaları, röportajları veya anıları içerebilir.

Birincil kaynak, kişisel web sitesi, Twitter biyografisi, sosyal medya hesabı veya profesyonel biyografi gibi konunun sağladığı diğer bilgiler de olabilir. Dergiler veya belgeseller gibi ikincil kaynaklar da bilgilerin doğruluğu kanıtlanırsa kullanılabilir.

Metni Oluşturun

İlk paragrafınız veya bölümünüz okuyucuya bu biyografiden bu kişi hakkında ne öğreneceklerini anlatan nitelikte olmalıdır.

Bir Zaman Çizelgesi Oluşturun

Bir biyografi genellikle bir kişinin hayatının ana noktalarını kronolojik sırayla yapılandırır. Yazmaya başlamadan önce önemli olayların sırasını bilmek, daha sonra tüm hikayenizi yeniden düzenleme zorunluluğundan sizi kurtarabilir.

Düşüncelerinizi Dahil Edin

Bir biyografi sadece gerçekler değildir. Bir biyografi yazarı, konusunun hayatıyla ilgili kendi duygu ve düşüncelerini paylaşabilir. Konu dikkate değer bir olay oluşturduysa yazar, o anın neden önemli olduğunu düşündüklerini, zaman diliminden nasıl etkilendiğini ve bir bütün olarak toplum için ne anlama geldiğini içerebilir. Bu, bu kişinin neden hakkında yazılmayı hak ettiğini destekleyecek ve izleyicinin ilk cümleden son cümleye kadar okumasını sağlayacaktır.

İngilizce Biyografi Örneği        

Aşağıda sizin için düzenlediğimiz kısa biyografi örneğini inceleyebilirsiniz.

Elvis Presley was one of the most popular singers of his time. He was called ‘The King of Rock ‘n’ Roll’ and almost thirty years after his death, people still listen to his music.

Elvis Aaron Presley was born on 8th January, 1935, in Mississippi, USA. He won a singing contest at the age of six and played his first guitar at the age of eleven. As a young man, Elvis worked as a lorry driver before he became a singer.

He had his first hit, ‘Heartbreak Hotel’, in 1956. In the same year, he made his first film, ‘Love me Tender’. In 1958, Elvis joined the army and went to Germany. There he met Priscilla Beaulieu. They married in 1967. Elvis became one of the richest singers in history. During his lifetime he recorded a large number of songs and many of them were big hits. He performed his last concert on 26th June, 1977.

Sadly, Elvis died a few months later on 16th August. He was only 42 years old. ‘The King’ is dead, but his legend lives on!

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce biyografi örnekleri” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı