İngilizce Yazma

Etkili Bir Şekilde Opinion Essay Nasıl Yazılır?

Opinion essay en bilinen essay türlerinden biridir. Örneğin, TOEFL sınavına katıldıysanız belirli bir kelime sayısı ile belirli bir süre içerisinde opinion essay yazmanız istenir. Birçok insan opinion essay nasıl yazılır ve öğrenmek için ne yapmalıyım gibi sorular sorar. İngilizcede bu denli temel bir essay türü olan opinion essay aynı zamanda İngilizce eğitim alan kişilere öğretilen ilk essay türüdür. Peki opinion essay nasıl yazılır?

Bu yazımızda: ‘‘Opinion essay nedir?’’, ‘‘Opinion essay nasıl yazılır?’’ ve ‘‘Etkili bir opinion essay yazmak için bilmeniz gerekenler ve ipuçları!’’ konularını ele alacağız.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Popüler Eş Anlamlı İngilizce Kelimeler-10 Kelime

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Opinion Essay Nedir?

Opinion essay, yazarın belirli bir konudaki bakış açısını ve görüşünü örnekler ile destekleyerek yazdığı akademik bir yazı türüdür. Bu essay türünde yazarın, karşıt bakış açısını da ileri sürmesi ve açıklaması gerekir. Yazının devamında bu bakış açısının tutarsızlığını gösteren argümanlar örnek verilir.

Opinion Essay Nasıl Yazılır?

Opinion essay nasıl yazılır

Opinion Essay, bir fikri veya görüşü güçlü bir şekilde açıklamamızı gerektiren bir essay türüdür. Bu essay türünde essay’in en önemli bölümü Thesis Statement kısmıdır. Thesis Statement, essay yazınızın giriş paragrafında okuyucuya sunması gereken temel görüşüdür.

Thesis Statement belirtildikten ve giriş paragraf (Introduction) tamamlandıktan sonra ise gelişme (body) paragrafını yazmanız gerekir. Opinion essay’de en az iki gelişme paragrafı olması gerekir. Gelişme paragraflarında savunduğunuz görüşün yanı sıra karşıt görüşleri de açıklamanız oldukça önemlidir. Bu gelişme paragraflarında hem görüşünüzün hem de karşı görüşünüzün savunmasını örnekler ile desteklemeli ve neyi ifade etmek istediğinizi okuyucuya aktarabilmelisiniz.

Görüşlerinizi ve savunduğumuz görüşün aksini savunan görüşleri örnekler ile destekleyerek açıkladıktan sonra ise yazınızın sonuç (conclusion) paragrafını yazmanız gerekir. Essay ile anlatmak istediklerinizi özetlediğiniz bir sonuç paragrafı oluşturmanız oldukça önemlidir. Bu şekilde hem opinion essay kuralları dışına çıkmamış hem de etkili bir opinion essay yazmış olursunuz.

Etkili Bir Opinion Essay İçin Bilmeniz Gerekenler ve İpuçları!

Opinion essay nasıl yazılır

Essayi yazmaya başlamadan önce konuyla ilgili bilgi sahibi olmanız oldukça önemlidir. Bu essay türünde, bir görüşü savunmanız gerektiğinden yazmaya başlamadan önce bu fikri geliştirmeniz gerekir. Essay: ‘‘Neden bu fikri savunuyorsunuz?’’ ve ‘’ Neden haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz?’’ sorularını cevaplamalı ve okuyucuya bu görüşün haklı veya doğru olduğunu kanıtlar nitelikte olmalıdır.

Yazacağınız konu hakkında yazmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekir. Başkalarının görüşlerini okuyarak kendi bakış açınızı daha da güçlendirebilir ve şekillendirebilirsiniz. Opinion essay yazarken kendinize bir taslak (Outline) oluşturmalı ve tüm metni bu taslağa göre yazmalısınız. Daha sonraki adımda ise yazınızda hangi konulara değineceğinizi açık ve net bir dil ile belirtmeniz faydalı olacaktır. Ardından sunduğunuz bu fikri kuvvetlendirecek örnek ve alıntılar sunmalısınız. En son kısımda ise sonuç cümlesine uygun bir şekilde ana fikri okuyucuya sunmanız, etkili bir opinion essay için yeterli olacaktır.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: 3 Adımda Essay Nasıl Geliştirilir?

Opinion essay nasıl yazılır

Okuyucu, ne düşündüğünüzü öğrenmek için beş paragraflık veya beş sayfalık bir essayi okumayacaktır. Okuyucunun bakış açınızı en baştan anlaması için düşüncenizi makalenin başında, açıkça belirttiğinizden emin olun. Bu durum aynı zamanda makalenin her bölümünün, düşüncenizi destekleyici nitelikte olmasına da yardımcı olur.

Essay başlığınız bir soru cümlesi ile başlamamalıdır. İlgi çekici ve konuyu anlatan kısa bir başlık ile okuyucu, essayinizi okumak için daha istekli olacaktır. Ayrıca essay yazarken vereceğiniz en güçlü örneği ilk olarak vermeniz de oldukça önemlidir. Opinion essayiniz, savunduğunuz düşüncenin haklı olduğuna dair en güçlü ve en ikna edici sebep ile başlamalı ve ardından daha az önemli olan argümanlar ile devam etmelidir. Okuyucular, en iyi argümanı, metnin en başında görmek isterler. Bu fikri benimsemezlerse essayin devamını okumaya gerek duymazlar.

Son olarak, akademik bir essay türü olan opinion essay genellikle yazarların pasif sesli cümle yapılarını kullanmasına neden olur. Bu essay türünde tamamen görüşlerinizi bildirdiğiniz için kendi sesinizi kullanmanız oldukça etkili olacaktır.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere ‘‘Opinion essay nasıl yazılır?’’ ve ‘‘Etkili Bir Opinion Essay İçin Bilmeniz Gerekenler ve İpuçları!’’ konuları hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için yanda çıkan WhatsApp ikonundan ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı