İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Yazma

İngilizce Mektup Yazmak için Bilmeniz Gerekenler ve İngilizce Mektup Örnekleri

İngilizcesini geliştirmek isteyen birçok insan genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrenerek dil gelişimini tamamlayabileceğini düşünmektedir. Dil öğrenmek yalnızca dil becerilerini geliştirmek ile ilgili değildir aynı zamanda dilin kendi basit yapısını ve kurallarını da bilmeniz son derece önemlidir. Genellikle dil eğitiminde ilk önce temel ve genel iletişim için cümle kalıplarını öğrendikten sonra gündelik hayatta ihtiyacımız olan cümle kalıplarını öğrenmemiz gerekir. Gündelik hayatta kullanacağımız bu cümle kalıplarını kullanmanın en etkili yolu ise İngilizce mektup yazmak olacaktır. Peki İngilizce mektup nasıl yazılır ve İngilizce mektup örnekleri nelerdir?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebiliriz. Peki İngilizce yazı yazmanız ve günlük yaşantımızda anlaşılır bir dil kullanmak için yalnızca dilbilgisi yeterli midir? İngilizce iletişim becerimizi geliştirmek için İngilizcedeki belirli kalıpları ve İngilizce mektup yazma konusunda da kendimizi geliştirmemiz son derece önemlidir. Bu yazımızda İngilizce mektup örnekleri hakkında bilmeniz gerekenler sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

İngilizce Mektup Nasıl Yazılır?

 

İngilizce mektup yazmak, belirli kurallar ve cümle kalıplarını bildiğinizde oldukça kolay bir yazı yazma işlemidir. Bu yazma süresi için İngilizce mektup örneklerini incelemek etkili bir çözümdür. İngilizce mektuplarda giriş kısmı önemli bir konuma sahiptir. Resmi bir mektupsa dil farklı, kişisel bir mektupsa kullanılan dil daha farklıdır.

 

İngilizce Mektup Yazmak için Bilmeniz Gerekenler

 

İngilizce mektup yazarken dikkat etmeniz gereken birçok kriter vardır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

 

İngilizce Mektup Giriş ve Hitap

ingilizce-mektup-örnekleri

İngilizce mektuplarda giriş kısmı önemlidir. Eğer resmi bir mektupsa dil farklıdır. Bu noktada aşağıdaki hitap tarzları kullanılabilir;

 

  • Dear Amy,
  • Dear Hanna,

Gibi kalıplar resmi olmayan mektupların girişi için uygundur.

 

İngilizce Resmi Mektup Girişi için ise;

 

  • Dear Mrs. Clara,
  • Dear Mr. David

 

Kalıpları kullanılır.

 

Bilinmesi Gereken Mektup Kalıpları

 

Kişisel detaylar dışında, mektup kültürüne temas eden bazı kalıpların kullanılması gerekir. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir:

 

I hope you’re well.- umarım iyisindir.

 

Sorry, it’s taken me so long to write.- Ccevap yazmam bu kadar uzun sürdüğü için üzgünüm.

 

Look forward to seeing you soon! – Seni en yakın zamanda görmeyi bekliyorum.

 

İngilizce Mektup Teşekkür Kalıpları

 

Eğer mektupla size bir şey gönderilmişse ve siz de kibarca teşekkür edecekseniz;

 

Thanks for your, letter / postcard / present / invitation, ifadelerini kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

İngilizce Mektup Kapanışı

Resmi olmayan bir mektup yazıyorsanız aşağıdaki ifadelerle mektubu bitirebilirsiniz:

 

Best wishes- En iyi dileklerimle

 

Kind regards- İçten saygılarımla/dileklerimle

 

İngilizce Resmi Mektuplar için Kapanış

Yours sincerely- Saygılarımla

 

Yours faithfully- En içten saygılarımla

 

İngilizce Mektup Örnekleri     

ingilizce-mektup-örnekleri

Örnek:

Dear Amy,

 

I am having a great time in Germany. I am on a winter holiday and we came to our winter house in Berlin. I am getting a cold a little bit. It feels weird. I am here with my mother, father, and two brothers. Because my school grades are perfect. I and my family are so happy. My father bought me a brand-new computer as a gift. At the end of this winter, I am planning to come to Italy. Hope we can meet because I missed you a lot. I would be grateful if you could let me know about your plans at the end of this winter. I look forward to seeing you.

 

Yours truly,

 

Tom Whisper

 

 

Anlamı:

Sevgili Amy,

 

Almanya’da harika zaman geçiriyorum. Kış tatilindeyim ve Berlin’deki kış evimize geldik. biraz üşüyorum. Garip hissettiriyor. Annem, babam ve iki erkek kardeşimle buradayım. Çünkü okul notlarım mükemmel. Ben ve ailem çok mutluyuz. Babam bana hediye olarak yepyeni bir bilgisayar aldı. Bu kış sonunda İtalya’ya gelmeyi planlıyorum. Umarım tanışabiliriz çünkü seni çok özledim. Bu kış sonundaki planlarınız hakkında beni bilgilendirirseniz minnettar olurum. Seni görmeyi dört gözle bekliyorum.

 

Saygılarımla,

 

Tom Whisper

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce mektup nasıl yazılır ve İngilizce mektup örnekleri” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: En Pratik Ücretsiz İngilizce Konuşma Siteleri

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı