İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Yazma

Essay Rehberi: İngilizce Opinion Essay Örnekleri!

Opinion essay en bilinen essay türlerinden biridir. Birçok dil sınavında writing (yazma) kısmında da opinion essay yazılması talep edilir. Örneğin, TOEFL sınavına katıldıysanız belirli bir kelime sayısı ile belirli bir süre içerisinde opinion essay yazmanız beklenir. Opinion essay kolay bir essay türüdür. İngilizcede temel bir essay türü olan opinion essay aynı zamanda İngilizce eğitim alan kişilere öğretilen ilk essay türü olarak da bilinir. Peki opinion esssay nasıl yazılır ve opinion essay örnekleri ile writing becerilerinizi nasıl geliştirebilir siniz?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

Bu yazımızda, opinion essay nedir, opinion essay yazarken dikkat etmeniz gerekenler ve opinion essay örnekleri gibi konuları ele alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Opinion Essay Nedir? 

 

Opinion Essay, bir fikri veya görüşü güçlü bir şekilde açıklamamızı gerektiren bir essay türüdür. Bu essay türünde essay’in en önemli kısmı ise “Thesis Statement” kısmıdır. Thesis Statement, essay’de giriş paragrafında okuyucuya sunmanız gereken temel görüştür.

 

Opinion essay, essay yazan kişinin belirli bir konudaki bakış açısını ve görüşünü örnekler ile destekleyerek yazdığı akademik bir yazı çeşididir. Bu essay türünde yazarın, kendi düşüncesine karşıt bakış açısını da ele alması ve açıklaması gerekir. Yazının devamında bu bakış açısının tutarsızlığını gösteren örnekler sunmalıdır.

 

Opinion Essay Yazmak için Dikkat Etmeniz Gerekenler    

Essay-Rehberi

Opinion essay yazmak için bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken birçok kriter bulunmaktadır. Bu kriterler ise aşağıdaki gibidir:

 

  • Essayi yazmaya başlamadan önce konuyla ilgili bilgi sahibi olmanız ve araştırma yapmanız oldukça önemlidir.

 

  • Opinion essay yazarken kendinize bir outline (taslak) oluşturmalı ve tüm metni bu taslağa göre yazmalısınız. Daha sonraki adımda ise yazınızda hangi konuları ele alacağınızı açık ve net bir şekilde belirtmeniz gerekir. Ardından sunduğunuz bu fikri kuvvetlendirecek örnek ve alıntılar ile yazınızı desteklemelisiniz. En son bölümde ise sonuç cümlesine uygun bir şekilde ana fikri okuyucuya sunmanız okuyucu açısından etkili olacaktır

 

  • Okuyucu, ne düşündüğünüzü öğrenmek için beş paragraflık veya beş sayfalık bir essayi okumayabilir. Okuyucunun bakış açınızı metni ilk okumaya başladığında anlaması için düşüncenizi makalenin başında, açıkça belirttiğinizden emin olmanız gerekir. Bu durum aynı zamanda makalenin her bölümünün, düşüncenizi destekleyici nitelikte olmasına da yardımcı olur.

 

  • Essay başlığınız bir soru cümlesi ile başlamamalıdır. İlgi çekici ve konuyu anlatan kısa bir başlık ile okuyucu, metninizi okumak için daha istekli olabilir. Ayrıca essay yazarken vereceğiniz en güçlü örneği ilk olarak vermeniz gerekir. Opinion essayiniz, savunduğunuz düşüncenin haklı olduğuna dair en güçlü ve en ikna edici sebep ile başlamalıdır. Okuyucular, en iyi argümanı, metnin en başında görmek ister.

 

  • Akademik bir essay türü olan opinion essay genellikle dil öğrencilerinin pasif sesli cümle yapılarını kullanmasına sebep olur. Bu essay türünde tamamen görüşlerinizi bildirdiğiniz için kendi sesinizi kullanmanız daha etkili olacaktır.

 

Opinion Essay Örnekleri!          

 

Essay-Rehberi

Çeştili opinion essay örnekleri yerine kendi opinion essayinizi oluşturmanız için birçok ipucunu sizin için düzenledik. Aşağıdaki ipuçlarını inceleyerek siz de etkili bir opinion essay örneği yazabilirsiniz.

 

  1. İyi bir introduction (giriş) 4 parçadan oluşur. Bunlar aşağıdaki gibidir:

 

  • Açıklanmış essay sorusu
  • Konu hakkında araştırma
  • Thesis statement
  • Outline statement

 

  1. İyi bir body paragrafının yapısı 3 aşamadan oluşur:

 

  • Topic sentence
  • Açıklamalar
  • Örnekler

 

  1. Farklı örnekler veremezseniz daha fazla destekleyici fikir ekleyebilirsiniz.

 

Conclusion, her essay için oldukça önemlidir. Conclusion ana noktaları özetlemek ve görüşünüzü belirtmek açısından gereklidir. İyi bir conclusion:

 

  • Tüm fikirlerinizi birbirine bağlar
  • Görüşlerinizi özetler
  • Essay sorusunu cevaplar

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “opinion essay örnekleri” konusunu ve opinion essay yazarken dikkat etmeniz gerekenler hakkında için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Sıfırdan İngilizce Öğrenmek için Bilmeniz Gerekenler 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı