İngilizce Geliştirme

En İyi Ücretsiz İngilizce Öğrenme Siteleri-10 Site

Dil öğrenmek ve öğrendiğiniz dilde etkili bir şekilde iletişim becerilerini kullanmak, günümüzde olmazsa olmaz bir gereksinim haline geldi. Dünyada en çok konuşulan dillerden birisi olan İngilizceyi öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek, artık sandığınızdan daha kolay. İngilizcenizi geliştirmenize yardımcı olacak pek çok araç, çalışma yöntemi ve çalışma siteleri mevcut. Peki en iyi ücretsiz İngilizce öğrenme siteleri hangileridir? Bu siteler ile nasıl İngilizcemizi geliştirebiliriz.

İngilizcenizi geliştirmek için uygulamanız gereken birçok kriter mevcut. İngilizce öğrenme siteleri ise çalışma programınızı destekleyecek çeşitli metotlara sahip. Bu metotları düzenli bir şekilde uyguladığınızda İngilizcenizin gelişmeye başladığını fark edeceksiniz. İngilizcenizi geliştirmek için temel dil becerilerini edinmenin yanında bir çalışma düzeni ve düzenli pratikler yapmak da büyük öneme sahiptir. İngilizce öğrenme sitelerinden birkaçına örnek verecek olursak; British Council, BBC English, News in Levels, Duolingo, English Club, Talk English, News In Levels,  Ororo Tv, Voscreen, Mondly, Quizlet’i sıralayabiliriz.

sıralayabiliriz.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, “İngilizce öğrenme siteleri ve bu siteler yardımı ile nasıl İngilizcenizi geliştirebilirsiniz?” konularına yönelik merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Ücretsiz İngilizce Öğrenme Siteleri

British Council       

İngilizce öğrenme siteleri

Tamamı yetişkin dil öğrencileri için tasarlanmış, yüksek kaliteli kursları ve yardımcı kaynakları ile çevrimiçi İngilizce öğrenerek dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Burada bulduğunuz her etken, dünyanın İngilizce öğretim uzmanları olan British Council tarafından özel olarak oluşturulmuştur.

Learn English aboneliği ile kaydolabileceğiniz kendi kendine dil öğrenme kursları ile İngilizce dil seviyenizi ve profesyonel iletişim becerilerinizi geliştirerek kendinizi güvenle ifade edebilir ve kariyerinizde ilerleme kaydedebilirsiniz.

Çevrimiçi İngilizce: %100 çevrimiçi öğretmen öncülüğündeki kurslar ile canlı ve çevrimiçi, etkileşimi yüksek sınıflarda, British Council ekibini uzman öğretmenlerinden oluşan global bir topluluk ile İngilizce öğrenebilirsiniz. Ayrıca Kendi zaman çizelgenize göre ders seçimi yaparak az kişilik gruplar ile çalışabilir veya bire bir özel ders seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra her bölümü tamamlarken British Council sertifikaları da alabilirsiniz.

EnglishScore eğitmenleri ile kişisel ve çevrimiçi olarak da İngilizce öğrenebilirsiniz. EnglishScore Tutors, British Council onaylı öğretmenler ile 30 dakikalık bire bir çevrimiçi İngilizce eğitimi sunan kişisel bir ders hizmetidir. Seçtiğiniz bir öğretmen ile özel çevrimiçi seanslar için rezervasyon yapın ve sizin için önemli olan becerilere odaklanın. Hedefinize ulaşmanıza yardımcı olmak için seviyenize dayalı bir öğrenme planı üzerinde birlikte öğretmeniniz ile çalışın. Seanslar eğlenceli, arkadaş canlısı ve kendinize güvenerek konuşmanızı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

BBC English 

İngilizce öğrenme siteleri

Genellikle YouTube kanalı üzerinden konuşma becerilerini ve kelime dağarcığını geliştirmeye yönelik çevrimiçi eğitim videoları sunmaktadır. Bu site, orta ve ileri düzey İngilizce öğrenenler için BBC stili videolar ve radyo yayınları ile İngilizce eğitimi ve pratiği sunmaktadır. Odaklandığı konular; haberlerdeki hikayeler, güncel İngilizce kelimeler ve ifadeler, hatta inanılmaz detaylar vererek İngilizce telaffuzuna odaklanan videolardır. İnteraktif konuşma özelliği olmasa da her bir videonun sonunda ne kadar anladığınızı ölçebileceğiniz çeşitli aktiviteler mevcuttur. Genel olarak, dinleme becerilerini geliştirmek için ise etkili bir sitedir.

News in Levels

İngilizce öğrenme siteleri

İngilizce haberleri üç farklı seviyede okuyabileceğiniz ve dinleyebileceğiniz oldukça etkili bir sitedir. Ayrıca İngilizce seviyenizi bilmiyorsanız siteye girdiğinizde kelime testini yaparak sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Bu İngilizce öğrenme sitesinde dünya çapında gerçekleşen günlük haberler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu haberlerin ayrıldığı üç farklı seviye ise aşağıdaki gibidir:

  • Seviye 1 (Level 1) Başlangıç
  • Seviye 2 (Level 2) Orta
  • Seviye 3 (Level 3) İleri

Sonucunuzu öğrendikten sonra ise hangi seviyeyi seçmek isterseniz o seviyede haber hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Duolingo

İngilizce öğrenme siteleri

Duolingo hem çevrimiçi hem de kullanımı kolay mobil uygulaması ile yeni kelimeleri ve dilbilgisi yapılarını ve kurallarını öğrenmenize yardımcı olur. Duolingo’nun her dersi aile kategorisi ve hayvanlar kategorisi gibi çeşitli kategorilere ayrılmıştır. Bu şekilde daha akılda kalıcı ve daha öğretici bir yol izlemekte ve bazı konulara açıklama, not kısmı eklemektedir. Ayrıca Duolingo telaffuza odaklanan ve her bir kelimeyi önce dinleyerek daha sonra telaffuz etmenize daha sonra ise kelimeleri söyleyerek pratik yapmanıza yardımcı olacak bir pratik sistemi düzenlemiştir.

Duolingo’nun aynı zamanda hedefler belirlemenize yardımcı olan programı kullanırken ne kadar geliştiğinizi gösteren bir ara yüzü mevcut. Ayrıca yeni derslerin “kilidini açabilmek” için derslerinizi tamamlamanız gerekir. Bu durum motivasyonu artırma açısında oldukça etkilidir.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Öğrenmek için Harika Mobil Uygulamalar

English Club 

İngilizce öğrenme siteleri

English Club, dil öğreniminde oldukça başarılı sitelerden birisidir. Dil seviyelerine göre programları olan bu kanalda; telaffuz, kelime öğrenme, gramer konuları ile ilgili yayınların yanı sıra klasik haberler, spor, hava durumu yayınları da mevcuttur. Ayrıca yeni başlayanlar için Fransızca dersleri de bulunmaktadır. Hemen her programı İngilizce altyazılı olarak yayınlayan English Club, dil öğreniminde tercih edilen programlar arasında.

Çeşitli film yayını ile English Club, dil öğrenirken dinleme ve konuşma becerilerinizi geliştirmeniz ve bu sırada güncel haberleri de öğrenmeniz için birebir. Her gün birkaç saatinizi English Club’a ayırdığınızda İngilizcenizi listening (dinleme) ve reading (okuma) becerilerinde etkili bir şekilde geliştirebilirsiniz.

Talk English  

İngilizce öğrenme siteleri           

Bir dil okulu olan Talk English çeşitli eğitim programları sunan bir İngilizce öğrenme sitesidir. Genel İngilizce programı, yoğun İngilizce kursu, bire bir eğitim ve sınava hazırlık programı gibi çeşitli hizmetler sunan Talk English, tüm ülke ve kültürler arasında iletişim, iş birliği ve saygıyı sağlamayı amaçlamaktadır.

Ayrıca Family Package (Aile Paketi), Üniversite Tur Paketi, Her Şey Dahil Paket ve çeşitli işletme kursları ile birçok farklı kategoride de hizmet sunmaktadır. Sınıf içi aktivitelerinin %75’i konuşma becerilerine ayrılmıştır.

Ororo Tv

İngilizce öğrenme siteleri

İngilizcemizi geliştirmenin yollarından biri de dizi ve film izlemektir. İngilizce filmleri Türkçe değil İngilizce altyazıyla izlemek gerekir ve İngilizce altyazıyı da her yerde bulmak mümkün değil. Ororo TV, İngilizce öğrenenlerin Netflix’idir. Neredeyse her dizi ve filmi bulabileceğiniz oldukça etkili bir sitedir. Bu içerikleri siteye girer girmez göremiyorsunuz. Üye olmayanlara, ücretsiz üye olanlara ve ücretli üyelere farklı sayıda dizi ve film hizmeti sunmaktadır.

En önemli özelliklerinden biri aynı anda birden fazla altyazı açabilmeniz. Hem İngilizce hem Türkçe altyazı ile aynı anda izleyebiliyorsunuz. İkinci en önemli özelliği ise altyazıda bilmediğiniz bir kelimenin üstüne geldiğinizde videonun kendi kendine durması ve o kelimenin Türkçesini göstermesi özelliğidir. Böylece durdur, sözlüğe bak zahmetinde bulunmuyor, daha motive bir şekilde dizi veya filmi izlemeye devam ediyorsunuz. Ayrıca anlamına baktığınız o kelimeyi veya kelimeleri, tek bir tuş ile kişisel sözlüğünüze de ekleyebiliyorsunuz.

Ororo’nun mobil uygulaması olmaması kötü taraflarından birisidir. Cep telefonunda da akıllı televizyonda da bir internet tarayıcısı üzerinden Ororo.tv adresini yazarak bağlanabilirsiniz.

Voscreen

VOSCREEN

Türk yapımcılar tarafından geliştirilen ücretsiz İngilizce öğrenme uygulaması Voscreen 1 milyondan fazla kullanıcının ingilizce öğrenmek için başvurduğu uygulamadır.  Web, Android ve Ios’da  hizmet veren uygulama altyazılı veya altyazısız videolar sunarak ingilizcenizi geliştirmenizi sağlıyor.

Filmler ve çizgi filmlerden oluşan zengin içeriği sayesinde kullanıcılar sıkılmadan İngilizce seviyelerindeki farkı görebiliyorlar.

 Mondly

MONDLY

Yabancı dil öğrenme uygulamaları arasında en geniş alana sahip uygulamalardan biri olan ve 20 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan Mondly  33 farklı dili öğrenme imkanı sunuyor.  Günlük hedefler koyan  hem gramer olarak hem de kelime dağarcığı olarak kullanıcısını geliştiren Mondly, Android ve IOS platformunda ücretsiz olarak indirilebilir.

Quizlet

QUIZLET

Ücretsiz dil öğrenme uygulamaları arasında en interaktif olanı olan Quizlet arkadaşlarınızla birlikte aynı anda yabancı dil çalışması yapmanızı sağlıyor.  20 milyona yakın kullanıcısı bulunan Quizlet 18 farklı dili öğrenme imkanı sunuyor.

Bir çok farklı modda kullanabileceğiniz  Quizlet’in öğren modu ile katılacağınız sınavlara hazırlık yapabilirsiniz. Yaz modu sayesinde öğrendiğiniz kelimeleri ne kadar hatırladığınızı test edip tekrar edebilirsiniz.

 

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Seviyenizi Geliştirecek En İyi 6 Dizi

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce öğrenme siteler” ve “İngilizce öğrenme sitelerinin içerikleri” hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

 

 

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı