İngilizce Geliştirme

İngilizce Öğrenmek için Harika Mobil Uygulamalar

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve akıllı telefonların kullanımı ile pek çok aktivite için çeşitli mobil uygulama geliştirildi. Dijitalleşme ile gerek diyet ve spor için gerekse eğitim için farklı dillerde uygulamalar kullanılmaktadır. Eğitim kategorisinde başta İngilizce olmak üzere pek çok yabancı dili öğrenmenize imkân sunan İngilizce mobil uygulamalar mevcut. Bu yazımızda, İngilizce uygulamalar ve bu uygulamalar ile nasıl İngilizce öğrenebileceğinize dair merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Uyurken Yabancı Dil Öğrenilir Mi? Tüm Detaylarıyla!

Mobil Uygulamalar ile Nasıl İngilizce Öğrenilir?

ingilizce uygulamalar

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Mobil uygulamalar, İngilizce öğrenmek için oldukça önemli araçlardır. İngilizce mobil eğitim uygulamaları ile hızlı, erişimi kolay ve oldukça eğlenceli bir şekilde dil öğrenebilirsiniz. Telefonunuzda mini bir sınıf olduğunu düşünerek disiplinli bir şekilde mobil uygulamaları kullanmanız dil öğreniminiz açısından oldukça faydalı olacaktır. İngilizce mobil uygulamalar; kelime bilgisi dersleri, dil bilgisi dersleri, hikâye kitapları ve sesli anlatım gibi aktiviteler sunarlar. Peki gramerinizi ve dinleme becerilerinizi geliştirmek için hangi uygulamaları kullanabilirsiniz? Aşağıda sizin için listelediğimiz uygulamalar ile dil becerilerinizi kolay ve eğlenceli bir şekilde geliştirmeniz mümkün!

İngilizce Grammar için Harika 5 Mobil Uygulama

ingilizce uygulamalar

Babbel

Babbel, birbiriyle bağlantılı ve bilginizi geliştirmek için aşamalı olarak işleyen ve kısa süreli İngilizce dersleri sunan bir uygulamadır. İlgi çekici dersleri ile başlangıç ​​seviyesindeki ve orta seviyedeki öğrencilere yönelik eğitimler sunmaktadır. Çok fazla zaman harcamadan temel bilgileri öğrenmeniz için etkili bir eğitim planı sunar. Kelimeleri uygun resimlerle eşleştirmenizi sağlayarak bu kelimelerin daha akılda kalıcı olmalarına yardımcı olur. Ayrıca günlük yaşantınızda kullanabileceğiniz pek çok cümle kalıbını öğrenmenize de yardımcı olur.

BBC Learning English

BBC Learning English uygulaması, birçok farklı dersi tek bir platformda bir araya getiren eşsiz bir uygulamadır. Kendinizi test edebileceğiniz pek çok alıştırma ve sınav sunar. Dersler, web sitesine gelmeden önce uygulamada görünür ve hafta içi her gün yeni dersler ve içerikler sisteme eklenir. Ücretsiz ve reklamsız bir uygulama olan BBC Learning English kullanımıyla da oldukça pratiktir. BBC’nin İngilizce öğrenenlere yönelik en popüler programlarını izleyerek pratik yapabilirsiniz. Dersler kısa olduğu için odaklanmada zorluk yaşamazsınız.

Duolingo

İngilizce de dahil olmak üzere çok sayıda dili öğrenmenize yardımcı olabilecek Duolingo, kısa dersler ve doğru cevaplar için puan kazandığınız ve yeterli ölçüde alıştırma yaptıktan sonra “seviye atladığınız” bir sistemle eğlenceli bir uygulamadır. Duolingo ile dil öğrenirken; sanal para kazanabilir, yeni seviyelerin kilidini açabilir ve “akıcılık puanınızın” yükseldiğini görebilirsiniz. Eğlendirirken öğreten Duolingo ile cep telefonunuzda mobil oyun oynar gibi istediğiniz dil eğitimini alabilirsiniz. Günümüzde, pek çok insan Duolingo uygulamasını kullanmaktadır.

Memrise

Memrise, biraz farklı olan bir uygulamadır. Özetleyecek olursak Memrise, dil ve kelime bilgisi ile ilgili binlerce farklı ders içeren bir öğrenme platformudur. Kursların çoğu Memrise tarafından sağlanmak yerine kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır.

Temel düzeyde ücretsiz ve hatta reklam bile bulunmamaktadır. Bununla birlikte, daha fazla özellik istiyorsanız, Pro sürümü için ödeme yapmanız gerekecektir.

Pek çok kullanıcı tarafından hazırlanmış çeşitli kurs seçeneği mevcut. Dil seviyeniz ve öğrenme tarzınız ne şekilde olursa olsun, sizin için büyük artılar sağlayacak bir uygulamadır.

Yeni kelimeler öğrenmenize yardımcı olmak için bir “bilgi kartı” sistemi kullanılmaktadır. Bu sistem, İngilizce öğrenmeye yeni başladığınızda ve belli bir düzeyde yeni kelimeler öğrenmeniz gerektiğinde size yardımcı olur.

Ayrıca, kendinizde bir ders videosu çekebilir ve kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz. Yeni başlayanlara İngilizce öğretmek, kendi öğrendiklerinizi de pekiştirmeniz için etkili bir yol olacaktır.

Xeropan

Bu mobil uygulamanın arkasındaki ana fikir hem çocukların hem de yetişkinlerin eğlenirken İngilizce öğrenmelerine katkı sağlamaktır. Uygulamanın içeriği, bir kuyruklu yıldız Dünya’ya çarptıktan sonra Prof. Max ile birlikte görevleri tamamlamanız gereken fütüristik bir oyun olarak yapılandırılmıştır. Xeropan uygulamasının 400.000’den fazla kullanıcısı vardır.

Ayrıca, uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir daha fazlası için ise Pro sürüme geçebilirsiniz. Uygulamanın bir oyun olarak yapılandırıldığı göz önüne alındığında, özellikle geleneksel kurslardan kolayca sıkılan çocuklar, gençler ve yetişkinler için ilgi çekici olabilir. Bir eğitim uygulaması olmasına rağmen grafikler ve prodüksiyon oldukça başarılıdır ve kullanıcının kendini geliştirebilmesine büyük ölçüde katkı sağlar.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: 3 Adımda Essay Nasıl Geliştirilir?

İngilizce Dinleme için Harika 5 Mobil Uygulama

ingilizce uygulamalar

Beelinguapp

Bu uygulama, İngilizce metinleri okumanıza yardımcı olmak ve belirli bir seviyeye kadar konuşma ve dinleme becerinizi geliştirebilmeniz için tasarlanmıştır. Diğer dil öğrenme uygulamalarına kıyasla yenilikçi bir yaklaşıma sahip olan Beelinguapp, ana dilinizdeki kitapları ve diğer metinlerin yanı sıra sizin için İngilizce metinleri de okur. Böylece, aksan ve telaffuz gelişimi konusunda da size yardımcı olur. Ücretsiz olan Beelinguapp, daha uzun metinlerin birçoğu için ödeme yapmanızı ister. Ses kayıtları sadece native speakerlara aittir.

Telaffuzunuzu ve dinleme becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız, bunu yapmanın harika ve eğlenceli bir yolu Beelinguapp uygulamasını kullanmaktır. Metinler arasında romanların yanı sıra peri masalları, haberler ve bilim makaleleri yer alır. İngiliz edebiyatı veya diğer metinler üzerinde çalışıyorsanız, bu uygulama İngilizce okurken kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

Voscreen

Voscreen farklı seviyelerde İngilizce bilenler için kolay ve eğlenceli bir uygulamadır. Voscreen hem görsel hem de işitsel olarak dil öğrenmenize yardımcı olur. Maksimum 15 saniyelik farklı film ve animasyonlara ait kısa video içerikleri ile size etkili ve eğlenceli bir ortam sunar. Ayrıca, bu video içeriklerini dinleyip izledikten sonra, daha sonra çevirilerini de görebilirsiniz. Videoda size izlediğiniz sahnedeki repliğin hangisi olduğu soruluyor. Cevapladığınız seçenek doğru ise puan kazanıyorsunuz. Tamamen ücretsiz olan bu uygulama ile siz de dinleme pratiği yapabilirsiniz.

Hello English

Bu başlangıç ​​dostu uygulama ana dilinizde talimatlar verir. İngilizce seviyenize uygun kategoride eğitim alma şansı sunan Hello English ile dil öğrenimi çok daha kolaydır.

Ücretsiz bir uygulamadır, ancak çok çeşitli gelişmiş özellikler için uygulama içi satın alımlar da yapmanız gerekebilir. Diğer birçok İngilizce öğrenme uygulaması gibi, sizi motive etmek için rütbeler ve seviyeler gibi özellikler kullanılmaktadır. Ayrıca, verilen dersleri ve etkinlikleri düzenli olarak tamamlamanız için size direktifler gönderir. Tüm dersleri tamamlarsanız, ekstra derslerden bonus para kazanabilirsiniz.

Rosetta Stone

Bir zamanlar piyasadaki en popüler dil öğrenme yazılımı olan Rosetta Stone, birçok İngilizce öğrenen kişi için eskisi kadar tercih edilmese de oldukça etkili uygulamalar arasındadır. Rosetta Stone ile İngilizce konuşmayı öğrenmek için iyi bir öğretmenle canlı ve yüz yüze görüşme seçeneğine sahip olursunuz, İngilizce konuşma pratiği yaparken telaffuzunuzu da düzeltmenize yardımcı olur.

Speaky

Arkadaş edinme imkânı sunarak pratik yapmanıza olanak tanıyan Speaky uygulaması ile 180 ülkeden kullanıcı ile iletişime geçebilirsiniz. Toplamda 110 farklı dilin konuşulduğu Speaky uygulaması ile size uygun sohbet arkadaşınızı bularak, istediğiniz dil için pratik yapabilirsiniz. Konuşarak ve karşınızdaki arkadaşınızı dinleyerek hem telaffuzunuzu geliştirebilir hem de yeni aksanlar öğrenebilirsiniz.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizler için İngilizce mobil uygulamalar ile nasıl dil öğrenebileceğinize dair çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

BukyTalk Ücretsiz Seansını Denemek İsterseniz Tıklayın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı