İngilizce Dinleme

İngilizce Eğitim Videolarının İngilizce Öğrenmedeki Rolü

Birçok insan, dünyada en çok konuşulan dillerden biri olan İngilizceyi etkili bir şekilde öğrenmek istemektedir. İngilizce öğrenirken öğrendikleri konuları pekiştirmek ya da pratik yapmak isteyenler yeni beceriler edinmek ve kendilerini geliştirmek için pek çok video veya YouTube kanalı takip etmektedirler.

Peki İngilizce öğrenmek için İngilizce eğitim videoları etkili midir? İngilizce eğitim videoları ve birbirinden başarılı eğitici YouTube kanalları ile İngilizcenizi geliştirmeniz mümkün.

Ücretsiz İngilizce Seans

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

YouTube videoları ile İngilizce konu anlatımı ve alıştırma videolarını istediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Videoları istediğiniz sıklıkta durdurabilir ve yeniden izleyebilirsiniz. Özellikle İngilizce videolar ile pratik yapabileceğiniz binlerce alternatif video mevcut. Bu yazımızda İngilizce öğrenebileceğiniz eğitim videolarının faydalarını sizler ile paylaşacağız.

İngilizce Eğitim Videoları ile İngilizce Öğrenmek Mümkün mü?     

Dil öğrenmek sabır ve emek isteyen bir süreçtir. Bu tür eğitim odaklı videolar, İngilizce öğrenmek için en iyi kaynaklardan biri olabilir. Bu kaynaklar, kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini duyarak, aksanınızı ve dinleme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur.

Aynı zamanda, konu ile ilgili başarılı videolar izlediğinizde, videonun konusu ile ilgili kelimeleri veya resimleri de ekranda görebilirsiniz. Bu durum, görsel hafızası iyi olan kişilerin daha kolay öğrenebilmesi için oldukça önemlidir.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Youtube İngilizce Öğrenme Rehberi

İngilizce Eğitim Videoları

İngilizce Eğitim Videolarının Faydaları Nelerdir?     

İngilizce eğitim videolarının pek çok faydası mevcuttur. Bu faydalardan bazıları aşağıdaki gibidir:

1.Videolar öğrencileri çeşitli dil ve kültürlerle tanıştırır

İngilizce eğitim videoları, öğrencilerin farklı İngilizce aksan ve lehçeler ile tanışması için birçok fırsatlar sunmaktadır.

Öğrenciler seyahat ettiğinde, yeni insanlarla tanıştığında veya çalışmaya başladığında, dünyanın her yerinden insanlarla konuşmaları gerekecektir. Bu nedenle, öğrencilerin çeşitli İngilizce aksanları öğrenmesi açısından İngilizce videolar ile eğitimlerini desteklemek iyi bir fikirdir. Bu şekilde dil öğrencileri birden fazla İngilizce aksan çeşidi olduğunun farkına varabilir ve İngilizceyi farklı şekillerde duymaya alışabilirler.

Buna ek olarak küresel olarak, anadili İngilizce olan kişilerden çok daha fazla ikinci dil olarak İngilizce konuşan insan mevcuttur. Bu nedenle, öğrencilerinizi videolarda ana dili olmayan çeşitli konuşmacılara da göstermek iyi bir fikirdir.

2.Videolar, anlamaya yardımcı olacak bağlam sağlar

Metin okuma ve dinleme etkinliklerinden farklı olarak eğitim videoları, güçlü görsel ipuçları sağlar. Bunlar, dili takip etmesi zor olsa bile öğrencilerin neler olduğunu anlamalarına yardımcı olur.

Bazı durumlarda, videoları ilk başta sesi olmadan dahi oynatabilir ve olayın nasıl bir akışı olduğunu ve neler olacağını tahmin etmeye çalışabilirsiniz.

3.Videolar özgün içerikle motive eder

Dil eğitimi sırasında video kullanmanın en büyük avantajlarından birisi de motive etmesidir. İngilizce konuşan gerçek bir insanı anlayabildiklerini bilmek birçok öğrenci için oldukça motivasyon artıran bir etkendir.

Eğitim videoları, dil öğrencilerinin öğrenmekte oldukları dil noktalarını eylem halinde gösterir ve onlara dikkat etmeleri için daha fazla neden verir. Ayrıca bu videolar İngilizcenin sadece okulda bir ders olmadığının da göstergesidir.

Dil öğrencilerinin video içeriğini anlama başarılarını analiz edebilmeleri için video etkinliklerinin onlar için ne kadar kolay veya zor olduğunu düşünmeleri gerekmektedir.

İzleyebileceğiniz Faydalı İngilizce Eğitim Videoları

İzleyebileceğiniz faydalı eğitim videolarından iki tanesi aşağıdaki gibidir:

BBC Learning English

BBC (British Broadcasting Corporation) İngilizce öğrenmek için oldukça etkili ve başarılı bir İngiliz kurumudur. Her gün BBC Learning English kanalında yeni bir ders yayınlanır. Her bir video ise çeşitli farklı formatlar kullanarak İngilizceyi etkili bir şekilde öğrenmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Aşağıdaki link üzerinden kanalı inceleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/user/bbclearningenglish/videos

Jennifer ESL

Jennifer, herkesin sahip olmayı dileyeceği bir İngilizce öğretmenidir. Sabırlı, açık görüşlü ve oldukça bilgili bir öğretmendir. Jennifer, Amerikan aksanı ile Jennifer ESL’de düzenli olarak kullanımı kolay, kapsamlı oynatma listeleri halinde gruplandırılmış dersler ve kaynaklar yayınlıyor. Dersler; dinleme, konuşma, okuma, yazma, dilbilgisi, kelime bilgisi, telaffuz ve Amerikan kültürü gibi dil öğreniminin tüm temel unsurlarını kapsamaktadır. Aşağıdaki link üzerinden kanalı inceleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/user/JenniferESL/featured

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce eğitim videoları” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı