İngilizce Dinlemeİngilizce Geliştirme

İngilizce Seviyenizi Geliştirecek En İyi 6 Dizi

Her zaman dil öğrenmenin eğlenceli yollarını ararız.  Dil öğreniminde; dilbilgisi kuralları, kuralların istisnaları, deyimler, fiiller, telaffuz ve aksan gibi pek çok faktör etkilidir. Peki, İngilizce seviyelerine göre diziler izleyerek geliştirebilir miyiz?

Birçok insanın dizi ve film izleyerek İngilizce konuşma ve dinleme becerisini geliştirebildiğini duymuşsunuzdur. Dizi izleyerek İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız kendinize şu soruyu sorun: ‘‘Hangi diziler ile İngilizce dil seviyemi geliştirebilirim?’’. Bu soru ile İngilizce seviyelerine göre diziler belirlemeli ve o dizileri izlemelisiniz. Bu yazımızda, dizi izleyerek nasıl etkili bir şekilde İngilizcenizi geliştirebileceğinizi anlatacağız.

Dizi İzleyerek İngilizce Seviyenizi Nasıl Geliştirebilirsiniz?

İngilizce seviyelerine göre diziler

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Etkili bir şekilde İngilizce konuşmak ve dil becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız yalnızca dilbilgisi kitaplarındaki konu anlatımları ile istediğiniz dil seviyesine ulaşmanız mümkün değildir. Günlük hayatta kullanılan İngilizceyi ve kelimelerin nasıl telaffuz edilmesi gerektiğini öğrenmek istiyorsanız İngilizce seviyelerine göre diziler izlemek tam aradığınız çözüm olabilir.

Kelime dağarcığınızı geliştirmiş ve bilmeniz gereken cümle kurallarını etkili bir şekilde öğrenmiş olabilirsiniz ancak kelimelerin nasıl telaffuz edilmesi gerektiği konusuna ne kadar hakimsiniz? İngilizce konuşamıyor ve kendinizi bu konuda yetersiz hissediyorsanız öğrendiklerinizin sizin için bir önemi olmaz. Bu noktada, dizi izlemenin en büyük avantajı, İngilizce kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini görebilmektir.

Dizileri İngilizce altyazı ile izlemek, kelimelerin telaffuz edilme şeklini hem görüp hem de duymanıza yardımcı sağlar. Bu durum, konuşma becerilerinizi geliştireceği gibi dinleme becerilerinizi de geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir:  İngilizce Speaking Nasıl Geliştirilir? En Etkili 4 İpucu!

İngilizce Diziler İzlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

İngilizce seviyelerine göre diziler

Dizi izlerken İngilizce öğrenmek ve dil becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birçok kriter mevcuttur. Bu kriterler arasında en önemlisi, İngilizce seviyenize göre bir dizi seçmektir. İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlara dil becerilerini pekiştirmeleri için basit ve günlük dil kullanımı içeren İngilizce diziler izlemelerini tavsiye ediyoruz. Bunun asıl sebebi, bu tür dizilerde kullanılan İngilizcenin genellikle oldukça kolay ve anlaşılır olmasıdır.

İngilizce dizi izlerken dikkat edilmesi gereken bir başka kriter ise dizileri İngilizce alt yazılı izlemektir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi dizileri İngilizce altyazı ile izlemek, duyduğunuz kelimelerin telaffuzlarını anlamanıza ve o kelimeleri telaffuz ederken nasıl ses çıkarmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olur.

Ayrıca izlediğiniz İngilizce diziler için aralıklı tekrarlama tekniği yapmanız öğrendiklerinizi pekiştirmeniz açısından oldukça etkili bir yöntemdir. Aralıklı tekrarlama, günümüzde dil öğrenirken kullanılan bir tekniktir.

Bu teknik ile zaman içinde ezberlemek için düzenli olarak çalıştığınız cümle kalıplarını ve kelimeleri kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Örneğin, dizide geçen bilmediğiniz bir kelimeyi araştırmak için nasıl telaffuz edildiği ile birlikte not aldınız. Dizi bittiğinde bu kelimeyi sözlükten araştırdığınızda kelimenin hangi bağlamda kullanıldığını da hatırlayacaksınız.

Daha sonra, belirli aralıklarla o kelimeyi gözden geçirin hatta bir kelime kartı oluşturun. Bu teknik ile etkili bir şekilde kelime dağarcığınızı geliştirebilir kelimelerin hangi bağlamda nasıl kullanılması gerektiğini de öğrenmiş olursunuz.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir:  Uyurken Yabancı Dil Öğrenilir Mi? Tüm Detaylarıyla!

İngilizce Seviyenizi Geliştirecek En İyi 6 Dizi Önerisi!

İngilizce seviyelerine göre diziler

İngilizce seviyenizi geliştirmenize ve etkili dil becerilerine sahip olmanıza yardımcı olacak 6 dizi aşağıdaki gibidir:

Friends

Friends dizisini birçok kişi bilir ve neredeyse izlemeyen kişi sayısı oldukça azdır. Bu diziyi izlerken birçok farklı aksan ile karşılaşabileceğiniz gibi günlük dil kullanımında dikkat etmeniz gereken temel unsurları da öğrenebilirsiniz.

How I Met Your Mother

H.I.M.Y.M. (How I Met Your Mother), yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde değil, dünya çapında oldukça sevilen sitcom (durum komedisi) dizilerinden birisidir. Bu diziyi izleyerek, modern Amerikan İngilizcesinin pek çok kullanım yönünü öğrenebilirsiniz.

Once Upon a Time

Dili basit ve anlaşılır olan bu dizi, hikâye sevenler için oldukça ilgi çekici olabilir. İlginç konusu ve birçok farklı karakteri ile bu diziyi izlemek İngilizce seviyenizi geliştirmeniz açısından oldukça farklı bir deneyim olacaktır.

The Big Bang Theory

Dizi de farklı aksanların yanı sıra Hint aksanının olması sizin için oldukça etkili olabilir. Sitcom türüne başka bir örnek olarak sunabileceğimiz The Big Bang Theory ile kelimenin tam anlamıyla eğlenirken öğrenmek mümkün.

Suits

Suits, farklı bir konuya sahip olan bir dizi olmakla birlikte son zamanlarda en çok merak uyandıran ve izlerken not almanız gereken diziler arasındadır. Bu diziyi izlerken hem aksanınızı hem de günlük hayatta kullanabileceğiniz dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Lie To Me

Lie To Me dizisi, olay örgüsü bulunmayan bir dizidir. Bir bölüm bir suçu önlemek ve diğer bölüm ise başka bir davayı çözmek ile ilgili olabilir. Süreklilik gerektirmeyen bu dizi ile boş zamanlarınızda pratik yapabilirsiniz.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere, İngilizce seviyelerine göre diziler ve İngilizce seviyenizi geliştirecek temel diziler hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı