İngilizce Geliştirme

İngilizce Öğreten ve Geliştiren Oyunlar İngilizce Geliştirmek İçin Hangi Oyun?

İngilizce öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek için birçok etkili ve eğlenceli yöntem mevcuttur. Peki oyun oynayarak İngilizce öğrenmek mümkün mü? Oyun oynayarak İngilizce öğrenmek zor gibi görünebilir ancak oyun oynayarak İngilizcenizi geliştirebilmeniz mümkündür. Araştırmalara göre İngilizce oyunlar, öğrenme becerilerini geliştirdiği ve İngilizce öğrenirken dili, eğlenceli ve heyecan verici hale getirdiği kanıtlanmıştır.

Kelime ve dilbilgisi açısından sağlam bir temelle birleştirildiğinde İngilizce oyunlar, okuma, anlama ve hatta konuşma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. İngilizce oyunlar ile okuma, konuşma ve dinleme becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Günümüzde İngilizce oyunlar, genellikle çeşitli aksanlara sahip yetenekli oyuncular tarafından seslendirilmektedir bu nedenle İngilizce oyun oynamak, native speaker aksanına aşina olmanıza yardımcı olabilir.

Peki İngilizce geliştiren oyunlar nelerdir? İngilizcenizi geliştirmek için hangi oyunları oynayabilirsiniz? Bu yazımızda, İngilizcenizi geliştirebilecek 10 oyunu ele aldık.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Renkler ile İlgili Bilmeniz Gerekenler!

İngilizce Geliştirmek için 17 Oyun ve Uygulama Önerisi

İngilizce oyunlar oynamak, etkili bir İngilizce geliştirme yöntemidir. Özellikle birçok kullanıcının aynı anda oynadığı online oyunlar ile İngilizcenizi daha etkili bir şekilde geliştirebilirsiniz. İşte İngilizcenizi geliştirmek için önereceğimiz 10 oyun:

Duolingo

    • Duolingo, kullanıcı dostu bir arayüzle dilleri öğrenmeyi eğlenceli hale getiren bir mobil uygulama ve web sitesidir.
    • Her ders, belirli bir dilbilgisi noktasını veya kelime setini kapsar ve kullanıcıların bu konuları interaktif egzersizlerle pratik yapmasını sağlar.
    • Kullanıcılar, her gün belirli bir süre çalışarak öğrenme alışkanlığı kazanabilir ve dil seviyelerini adım adım geliştirebilirler.

Rosetta Stone

    • Rosetta Stone, görsel ve işitsel öğelerle dili doğal bir şekilde öğretmeye odaklanan, kapsamlı bir dil öğrenme programıdır.
    • Uygulama, dil öğreniminde tam daldırma yöntemini kullanır ve öğrencilerin yeni dili, kendi anadillerine başvurmadan öğrenmelerine olanak tanır.
    • Ses tanıma teknolojisi, kullanıcıların telaffuzlarını geliştirmelerine yardımcı olur.

Babbel

    • Babbel, gerçekçi konuşma senaryolarına dayalı dersler sunarak pratik dil kullanım becerilerini geliştirmeye odaklanır.
    • Kurslar, konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek için tasarlanmıştır.
    • Kullanıcılar, günlük hayatta karşılaşabilecekleri durumlar için hazırlanan diyalogları ve ifadeleri öğrenirler.

Memrise

    • Memrise, dil öğreniminde tekrar ve hafıza tekniklerini kullanarak kelime dağarcığınızı genişletmeye yardımcı olur.
    • Uygulama, öğrenilen kelimelerin tekrar tekrar gözden geçirilmesini sağlayarak bilgilerin uzun süreli hafızaya yerleşmesine katkıda bulunur.
    • Ayrıca, gerçek hayat kontekstinde kelimelerin nasıl kullanıldığını gösteren videolar da sunar.

QuizUp

    • QuizUp, kullanıcıların çeşitli konularda bilgi yarışması yapmasını sağlayan bir mobil uygulamadır.
    • İngilizce dil bilgisi, kelime bilgisi ve genel kültür gibi kategorilerde sınavlar yapabilirsiniz.
    • Oyuncular, dünya genelinde diğer kullanıcılarla rekabet ederek bilgilerini test edebilirler.

Words With Friends

    • Words With Friends, Scrabble benzeri bir kelime oyunudur ve çevrimiçi olarak arkadaşlarınızla veya rastgele rakiplerle oynanabilir.
    • Kelime hazinesini genişletmeye ve kelime oluşturma becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.
    • Oyuncular, tahtadaki harfleri kullanarak en yüksek puanı alacak kelimeleri oluşturmalıdır.

Trivia Crack

    • Trivia Crack, genel kültür bilgilerini test eden ve eğlenceli bir şekilde öğrenmeyi teşvik eden popüler bir bilgi yarışması oyunudur.
    • Sorular, çeşitli kategorilerde yer alır ve oyuncuların geniş bir bilgi yelpazesine sahip olmalarını gerektirir.
    • İngilizce sürümünü oynayarak, dil bilgisi ve kelime bilginizi geliştirebilirsiniz.

Grammar of Doom

The Grammar of Doom bir macera oyunudur. Bu oyun eski ve büyülü bir tapınakta gizlenmiş sırları ortaya çıkarmaya çalıştığınız bir hikâye akışına sahiptir. Tapınakta toplam 10 oda bulunur ve her odaya girmek için çözmeniz gereken farklı İngilizce bulmaca mevcuttur. Bir sonraki odaya geçmek ve sonunda oyunu kazanmak için bu bulmacaları çözmelisiniz. Ayrıca oyun sırasında sizde istenenleri anlamak ve cevaplamak için de dil bilgisi becerilerinizi kullanarak İngilizce cümleler oluşturmanız gerekmektedir. Grammar of Doom, eğlenirken İngilizcenizi geliştirebileceğiniz, çeşitli maceralar ve durumlar ile karşı karşıya kalabileceğiniz oldukça etkili bir oyundur.

The Sims

oyun oynayarak İngilizce öğrenmek

The Sims oyununu bilmeyen ve hiç oynamamış olan insan sayısı yok denecek kadar azdır.  Oyunu her başlattığınızda, sanal varlıklar üzerinde bir sosyal deney yapıyormuş gibi hissetmenize sebep olan bu oyun oldukça popüler ve eğlencelidir. Bu oyunda, bir karakter oluşturabilir ve bir ev inşa edebilirsiniz. Ayrıca farklı kişiler ile ilişkiler kurabilirsiniz. Oyunun İngilizce versiyonunu oynadığınızda birçok komut ve görev İngilizce olduğu için farklı kelimeler öğrenebiliyor. Daha sonra bu kelimeler sık sık tekrarlandığı için bu kelimeleri ve anlamlarını öğrenmiş oluyorsunuz.

The Sims, eğlenirken İngilizcenizi geliştirebileceğiniz, çeşitli karakterler ve olaylar ile karşı karşıya kalabileceğiniz oldukça etkili bir oyundur.

Scrabble

oyun oynayarak İngilizce öğrenmek

Scrabble oyunu bir kelime türetme oyunudur. En fazla 4 oyuncu ile oynanabilen Scrabble oyuncular anlamlı ve farklı kelimeler türeterek en yüksek puanı kazanmaya çalışırlar. Farklı kelimeler öğrenerek İngilizce kelime dağarcığınızı genişletebileceğiniz bu oyun ile siz de eğlenirken İngilizcenizi geliştirebilir, çeşitli kelimeler öğrenerek bu kelimeleri anlamları ile öğrenmeye çalışabilirsiniz.

Ticket to Earth

oyun oynayarak İngilizce öğrenmek

Ticket to Earth oyununun hikâyesi, hükümet kontrolündeki medyanın (NP27) inandığınız kadar harika olmadığı koloni gezegeni New Providence’da geçiyor. Hikâye, sizi New Providence’ın zengin dünyasına ve gezegeni dolduran insanlara yatırım yapmaya devam edecek şaşırtıcı olay örgüleri, etkileyici karakterler ve iyi yazılmış bir anlatıya sahiptir. Ticket to Earth, eğlenirken İngilizcenizi de geliştirebileceğiniz, çeşitli maceralar ve stratejiler ile karşı karşıya kalabileceğiniz oldukça eğlenceli bir oyundur.

Murder in the Alps

oyun oynayarak İngilizce öğrenmek

Adından da anlaşıldığı üzere Murder in the Alps, çeşitli cinayetleri çözdüğünüz bir macera ve gizem oyunudur.  Kendisine özgü bir hikayesi olan bu oyunda ana karakterimiz bir gazetecidir.  Oyunun hikayesi ve olay örgüsü tamamen İngilizcedir. Bu açıdan farklı bağlamlar ve cümle yapıları bu oyun ile çok daha iyi pekiştirebilirsiniz. Murder in the Alps, eğlenirken İngilizcenizi de geliştirebileceğiniz, çeşitli maceralar ve stratejiler ile karşı karşıya kalabileceğiniz oldukça eğlenceli bir oyundur.

Words of Wonders: Crossword

Words of Wonders oyunu ile sıfırdan yeni kelimeler yazmak ve oluşturmak için zekânızı sınayacak ve de kelime dağarcığınızı genişletebilecek oldukça faydalı bir oyundur. Bu kelime oyunu ile birçok farklı kelime keşfedebilir ve bunların anlamlarını öğrenerek kendinizi geliştirebilirsiniz. WOW çapraz bulmaca (cümle kare bulmaca) oyunu, arama, yazı yazma, öğrenme ve problem çözme becerilerinizi geliştirmek için mükemmel bir eğlence aracıdır. Words of Wonders: Creossword, eğlenirken İngilizcenizi de geliştirebileceğiniz oldukça eğlenceli bir oyundur.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: 10 Adımda İngilizce Diksiyon Geliştirme Rehberi! Uzmanından Anlatım!

League of Legends

League of Legends oyununu hepimiz ‘‘LoL’’ olarak kısaltılmış adı ile duymuşuzdur. Online oynanan bu oyun küresel boyutta büyük bir e-spor organizasyonu olarak da bilinir. Oyundaki sohbet özelliği ile insanlarla yazışarak sohbet edebilir böylece İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Oyunun büyük bir kısmı takım arkadaşlarınız ile iletişim kurmayı gerektirdiğinden, pek çok insan oyun sırasında birbirleriyle konuşabilmek için çeşitli sohbet programları kullanmaktadırlar. League of Legends, eğlenirken İngilizcenizi de geliştirebileceğiniz, çeşitli maceralar ve stratejiler ile karşı karşıya kalabileceğiniz oldukça eğlenceli bir oyundur.

Life is Strange

Life is Strange oyunu tercihler yaptığınız ve bu tercihler sonucunda hikâyenin ilerlediği interaktif bir oyundur. Bu oyun ile birçok İngilizce diyalog ve farklı konuşma stillerini keşfedebilirsiniz. Lise çağında bir kızın hikayesine ele alan bu oyun ilk bölümden tamamlandıktan sonra sizi daha da meraklandıracak. Bu oyun ile İngilizcenizi geliştirebilir çeşitli aksanları öğrenebilir ve kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz. Oyun renkli kurgusu ve meral uyandıran hikâyesi ile son dönemlerin en popüler oyunları arasında.   Life is Strange, eğlenirken İngilizcenizi de geliştirebileceğiniz, çeşitli maceralar ve stratejiler ile karşı karşıya kalabileceğiniz oldukça eğlenceli bir oyundur.

Greek to Me

Greek to Me, genellikle Yunancadan veya Latinceden gelen kelimeler veya cümle yapıları hakkında daha fazla bilgi öğrenme şansı sunan oldukça eğlenceli bir oyundur. Çoktan seçmeli sorulara cevap verirken Olimpiyat tarzı oyunlarda yarışacak böylece kelimeleri, daha etkili bir şekilde öğrenmiş olacaksınız. Bu oyunu oynadıktan sonra çok kullanılan kelime köklerini fark etmeye başlayacak böylece oyunda yalnızca kelimeleri öğrenmekle kalmayıp aynı zamanda aynı köklü diğer kelimeleri de anlamaya başlayacaksınız. Bu oyun kelime dağarcığınızın gelişmesi ve dilbilgisi yapısını daha iyi anlamanız açısından oldukça etkilidir. Greek to Me, eğlenirken İngilizcenizi de geliştirebileceğiniz oldukça eğlenceli bir oyundur.

Call of Duty

Call of Duty, savaş oyunu tutkunlarının eğlenirken İngilizcelerini geliştirebileceği popüler bir oyundur. Kiminizin gençliği, kiminizin çocukluk yıllarında severek oynadığı Call of Duty, ekip olarak oynanan bir savaş oyunudur. Neredeyse her oyunda farklı hikayeler sunan serinin ele aldığı birçok farklı olay örgüsü bulunmaktadır. Call of Duty oyununda takım arkadaşlarınız ile oyun başlamadan önce, sonra hatta oyun sırasında da sohbet edebilirsiniz.  Farklı ülkelerden takım arkadaşları ile İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. İngilizce komutlar sunması da başka bir özelliğidir. Call of Duty, eğlenirken İngilizcenizi de geliştirebileceğiniz, çeşitli maceralar ve stratejiler ile karşı karşıya kalabileceğiniz oldukça eğlenceli bir oyundur.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere oyun oynayarak İngilizce konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı