İngilizce Dinleme

TED Konuşmaları ile İngilizce Nasıl Geliştirilir?

İngilizce öğrenmek isteyen pek çok kişi genellikle çeşitli kitaplar okumayı, birçok dizi, film ve program gibi İngilizce materyallerden faydalanmayı tercih eder. İngilizcenizi, İngilizce alt yazılı videolar ya da programlar ile geliştirebilmeniz etkili yöntemler arasındadır. İzleyebileceğiniz farklı alternatif videolar arasına İngilizce TED konuşmalarını da eklemeniz sizin için faydalı olacaktır.

İngilizce dinleme becerilerinizi geliştirmenize büyük ölçüde yardımcı olacak olan İngilizce video ya da program izleme metodu, eğlenirken öğrenmenize de olanak tanır. Ayrıca bu çalışma metodu ile ilgi alanlarınıza yoğunlaşabilir ve ilginizi çeken programlar ya da konuşmalar ile dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

İngilizce TED konuşmaları, ilgi alanınıza hitap eden bir düşünce hakkında ise dinlerken büyük ilgi duyacak ve hem konu hakkında farklı görüşleri dinlerken hem de İngilizce becerilerinizi geliştirmiş olacaksınız. Peki “TED nedir?” ve “İngilizce TED konuşmalarının faydaları nelerdir?”. Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Sunum için Bilmeniz Gereken Cümleler

TED Nedir?

İngilizce Ted Konuşmaları

İlk kez 1984 yılında düzenlenmiş olan ve ismini ‘Teknoloji, Eğlence ve Dizayn’ kelimelerinin ilk harflerinden alan TED konuşmaları, 1990 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.

İlk olarak yalnızca teknoloji, eğlence ve dizayn üzerine düşünülmüş fikirleri kapsayan TED konuşmaları, günümüzde aklınıza gelebilecek her konuyu içeren konferanslar olarak karşımıza çıkmaktadır.

İngilizce TED konuşmaları, paylaşılmasının önemli olduğunun düşünüldüğü fikirler üzerine düzenlenen konferans konuşmalarıdır. TED konuşmalarının temel amacı ise paylaşılmaya değer fikirlerin insanlar ile paylaşılmasıdır.  Bu konuşmalar bir çıkar ya da kâr amacı gütmeden yapılır.

Dünya çapında gerek yenilikçi fikirleri ve öngörüleri ile gerekse de yaşam standartları ile ilham veren konuşmacıların yer aldığı bir konferanstır. Bu konuşmacılar; görüşlerini, tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşmak için “Ted Talk” sahnesinde konu hakkında fikirlerini paylaşır ve alternatifler sunarlar. Her konuşmacının bir konuşma süresi vardır. İlk zamanlarda konuşmacıların yalnızca teknoloji, bilim, eğlence ve dizayn gibi konularda uzman isimler olması beklenirken günümüzde aktörler, mucitler, mühendisler de TED konuşması yapabilirler.

Ted Konuşmaları, size ilham verecek olan öncü insanların, konu hakkındaki fikirlerini öğrenmenize yardımcı olur. Youtube’dan takip edebileceğiniz bu konuşmalar milyonlar tarafından izlenir. Dünyanın her yerinden katılımcıların sahneye çıktığı Ted Talks’ta çoğu konuşma İngilizce olarak yapılır. Bu sebeple TED konuşmalarını dinlemeniz ve anlamaya çalışmanız, İngilizcenizi ve dil becerilerinizi geliştirebilmeniz açısından oldukça önemlidir.

İngilizce TED Konuşmalarının Faydaları Nelerdir?

İngilizce Ted Konuşmaları

İngilizce TED konuşmalarında kişiler tecrübelerinden bahseder. Bu nedenle bu konuşmalar genellikle daha basit bir dille yapılmaktadır. Günlük dilde yapılan bu konuşmalar ile hem kişinin hayata dair tecrübelerinden faydalanabilir hem de günlük İngilizce cümle kalıplarını daha etkili bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İngilizce TED konuşmalarında genel olarak kendiniz geliştirmeniz için konuşmacı tarafından pratik ipuçları sunulur. Duyduğunuz andan itibaren farklı bakış açılarını benimseyebileceğiniz bu konuşmalar ile hayatınızı daha farklı şekillendirebilirsiniz. Ayrıca konuşma boyunca söylenenleri hatırladığınızda bu İngilizce cümleler ile pratik de yapmış olacaksınız.

TED konuşmalarını İngilizce alt yazılı seçeneği ile dinlemek ve belirli notlar almanız, oldukça önemlidir. Bu durum hem dinleme becerilerinizi geliştirecek hem de kelimelerin yazılışlarını ve anlamlarını daha kolay öğrenmenize olanak sağlayacak. Ayrıca TED konuşmaları dinleme becerilerinizi geliştirdiği kadar telaffuz becerilerinizi de geliştirmenize yardımcı olur.

Hemen hemen tüm TED konuşmacıları, konuşmalarının sonunda mutlaka konu ile ilgili okunabilecek çeşitli kitap tavsiyelerinde bulunurlar. Bu kitap tavsiyelerini not alarak kitapları okuyabilir ve okuma becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bu kitapları okuyarak hem İngilizce okuma becerilerinizi geliştirebilir hem de konu hakkındaki bilgi birikiminizi daha da artırabilirsiniz.

Ted konuşmacıları genel olarak kendi yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları yenerek nasıl başarılı olduklarını anlatıyorlar. Bu şekilde siz de hem İngilizce dil becerilerinizi geliştirebilir hem de başarılı olmak için yapmanız gerekenleri uzman isimlerden öğrenmiş olacaksınız.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Etkili 4 İpucu ile İngilizce Speaking Geliştirme

10 Harika İngilizce TED Konuşması

1.Inside the mind of a master procrastinator | Tim Urban

Bu TED konuşmasında, Tim Urban’a göre insanların, yapılması gerekenleri erteleyerek erteleyerek neleri kaçırdığını ele almaktadır. Başarısızlık gibi birçok olumsuz etkeni oluşturan erteleme alışkanlığının nelere sebep olabildiğini merak edenler için bu TED konuşması oldukça faydalı olacaktır. Aşağıdaki link üzerinden bu TED konuşmasını izleyebilirsiniz.

2.Bill Gates: Bi’ sonraki salgın mı? Hazır değiliz.

Bu TED konuşmasında, Bill Gates salgını pek yönü ile ele almaktadır. Aşağıdaki link üzerinden bu TED konuşmasını izleyebilirsiniz.

3.Julian Treasure: Nasıl konuşalım ki insanlar bizi dinlemek istesin

Julian Treasure bu TED konuşmasında, İnsanların kendilerini dinletebilmesi için nasıl etkili konuşmaları gerektiğini ele alır. Aşağıdaki link üzerinden bu TED konuşmasını izleyebilirsiniz.

4.Cameron Russell: Görünüş her şey değildir. İnanın, ben bir modelim.

Cameron Russell’ın konuşmacısı olduğu “Görünüş her şey değildir” isimli konuşmasını aşağıdaki link üzerinden izleyebilirsiniz.

5.How to learn any language in six months | Chris Lonsdale | TEDxLingnanUniversity

Bu TED konuşması ile Chris Lonsdale’in altı ayda herhangi bir dil nasıl öğrenilir sorusuna verdiği cevabına ve konu hakkındaki görüşlerine tanık olacaksınız. Aşağıdaki link üzerinden bu TED konuşmasını izleyebilirsiniz.

6.The first 20 hours — how to learn anything | Josh Kaufman | TEDxCSU

Bu TED konuşması ile Josh Kaufman ilk 20 saatte herhangi bir bilgi nasıl öğrenilir sorusuna verdiği cevabına ve konu hakkındaki görüşlerine tanık olacaksınız. Aşağıdaki link üzerinden bu TED konuşmasını izleyebilirsiniz.

7.How to Talk Like a Native Speaker | Marc Green | TEDxHeidelberg

Bu TED konuşmasında, Mare Green’in “Yerli biri gibi nasıl yabancı bir dil konuşulur”  konusu için sunduğu bilgilerine ve konu hakkındaki görüşlerine tanık olabilirsiniz. Aşağıdaki link üzerinden bu TED konuşmasını izleyebilirsiniz.

8.Why We Struggle Learning Languages | Gabriel Wyner | TEDxNewBedford

Bu TED konuşmasında, Gabriel Wayner’ın “Neden Dil Öğrenirken Zorlanıyoruz?”  konusu hakkında sunduğu bilgilerine ve bu konu hakkındaki görüşlerine tanık olabilirsiniz. Aşağıdaki link üzerinden bu TED konuşmasını izleyebilirsiniz.

9.Learning a language? Speak it like you’re playing a video game | Marianna Pascal | TEDxPenangRoad

Bu TED konuşmasında, Marianna Pascal’ın “9- Dil öğrenmek? Bir video oyunu oynuyormuş gibi konuşun” konusu hakkında sunduğu bilgilerine ve bu konu hakkındaki görüşlerine tanık olabilirsiniz. Aşağıdaki link üzerinden bu TED konuşmasını izleyebilirsiniz.

10.Pamela Meyer: Bir yalanı nasıl fark ederiz

Bu TED konuşmasında, Pamela Meyer’in “Bir yalanı nasıl fark ederiz?” konusu hakkında sunduğu bilgilerine ve bu konu hakkındaki görüşlerine tanık olabilirsiniz. Aşağıdaki link üzerinden bu TED konuşmasını izleyebilirsiniz.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere ‘‘İngilizce TED konuşmaları’’, ‘‘İngilizce TED konuşmalarının faydaları’’ ve “10 Harika İngilizce TED Konuşması” konuları hakkında çeşitli bilgiler ve örnekler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı