İngilizce Geliştirme

İngilizce Konuşulan Avrupa Ülkeleri-12 Ülke

Tüm dünya dilleri arasında en popüler olan İngilizcenin anadil konuşucusu yaklaşık 400 milyon kişidir. Peki İngilizce konuşulan Avrupa ülkeleri hangileridir? Bu yazımızda, Avrupa’da ana dili İngilizce olan ülkeleri ele alacağız.

İngilizce Konuşulan Avrupa Ülkeleri

İngilizce konuşulan birçok Avrupa ülkesi aşağıda belirtildiği gibidir:

Birleşik Krallık

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce konuşan ve genellikle herkesin okumak için seyahat ettiği British İngilizcenin konuşulduğu yerdir. İngiliz (British) İngilizcesi, dünyadaki en estetik ve doğru İngilizce olarak kabul edilir.

İrlanda

İngilizce konuşan ve İngilizce öğrenmek isteyen İspanyolların en çok ziyaret ettiği Avrupa ülkelerinden birisi de İrlanda’dır. İrlanda, sadece tarihi yönü ile değil, aynı zamanda akademik alternatifleriyle de çeşitli olan bir ülkedir.

İngiltere’ye çok yakın olan İrlanda da İngilizcenin anadil olarak konuşulduğu ülkeler arasındadır. Ayrıca İrlanda, Avrupa’da İngilizce öğrenmek isteyenler için oldukça ekonomik ve kaliteli bir seçenektir. Bu yüzden birçok öğrenci içinde oldukça tercih edilen bir Avrupa ülkesidir.

Malta

 İngilizce konuşulan Avrupa ülkeleri

Avrupa’da ana dili İngilizce olan ülkelerden birisi de Malta’dır. Neredeyse tüm yıl boyunca Akdeniz’in en güzel manzaralarını sunan ve her mevsim sıcak olan Malta, İngilizce konuşulan ülkelerdendir.

Almanya

 İngilizce konuşulan Avrupa ülkeleri

İngilizce konuşan, misafirperver ve hoş görülü bir topluma sahip Avrupa ülkelerinden biri de Almanya’dır. Bu nedenle, dünyanın her yerinden binlerce öğrencinin Almanya’daki bazı dil akademilerine başvurması şaşırtıcı değildir.

Alman nüfusunun yarısından fazlasının İngilizceyi ikinci dil olarak konuşabildiği tahmin edilmektedir. Almanya, aynı zamanda öğrenciler için en çok tavsiye edilen İngilizce konuşan Avrupa ülkelerinden biridir.

İngilizce Dünyaya Nasıl Yayıldı?

İngilizce asıl olarak Büyük Britanya’da doğmuş ve tarih boyunca dünyaya yayılmış bir dildir. İngiltere İmparatorluğu, 18. ve 19. yüzyıllarda modern İngilizcenin dünyaya yayılmasına yardımcı olmuştur. Kanada, Avustralya, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri gibi resmi dili İngilizce olan birçok ülke, eski İngiliz kolonileridir.

Hintçe bugün Hindistan’da en çok konuşulan dil olmasına rağmen, İngilizce ülkenin resmi dilidir. Hindistan’da İngilizce, üniversite eğitiminde olduğu kadar siyasette de çok önemli bir rol oynamaktadır. Bununla birlikte, Hindistan’daki nüfus yoğunluğuna bakılırsa, nüfusun yalnızca%12’si halihazırda 100 milyondan fazla insanı oluşturmaktadır. Bu nedenle Hindistan’ın gezegendeki en büyük İngilizce konuşan topluluklardan biri olarak anılması şaşırtıcı değildir.

20. yüzyılda ABD, özellikle II. Dünya Savaşı’ndan sonraki yıllarda en büyük siyasi güçlerden biri haline geldi. Hollywood’daki çok sayıda film ve British Broadcasting Corporation’ın (BBC) gazete ve haber çalışmaları ile bağlantılı olarak ABD’nin etkisi, kesinlikle İngilizcenin öneminin artmasını sağladı. Bu nedenle, yüzyılın geri kalanında dilin daha da yayılmasına sebep oldu. Günümüzde hala popülaritesini koruyan İngilizce, dünyanın en çok konuşulan dili olmaya devam etmektedir.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: 3 Adımda Essay Nasıl Geliştirilir?

İngilizce Konuşulan Avrupa Ülkeleri ve Konuşma Oranları

İngilizce konuşa Avrupa ülkeleri ve konuşma oranları aşağıdaki gibidir:

Belçika

 İngilizce konuşulan Avrupa ülkeleri

%61,58’lik bir yeterlilikle Belçika şu anda en çok İngilizce konuşulan ülkeler arasında.

Avusturya

 İngilizce konuşulan Avrupa ülkeleri

%62,18 İngilizce yeterliliği ile Avusturya da İngilizce konuşulan ülkeler arasında yer almaktadır.

Almanya

Almanlar sanayi ve endüstri açısından her zaman çok önemli bir konuma sahiptiler. Bu önemli konumun yanı sıra İngiliz diline her zaman güçlü bir şekilde hâkim olmuşlardır. Almanlar da %62,35’lik bir yeterlilikle Avrupa’daki işlerine de büyük ölçüde hakimler.

Lüksemburg

Lüksemburg’da yetişkin nüfusun%64,57’si İngilizce bilmektedir.

Finlandiya

5,5 milyonluk nüfusu ile Finlandiya halkının %65,83’ü İngilizce bilmektedir.

Norveç

İngilizce dilinde %67,77’ye varan yeterlilik ile Norveç, İngilizceyi ikinci dil olarak kullanmaktadır.

Danimarka

İngilizce yeterliliği %69,93 ile Danimarka’da bu listede yer almaktadır. Bu oran, sadece yetişkin nüfusu içermektedir.

İsveç

İngilizcede %70,40’lık bir yeterliliğe sahip olan İsveç halkı, neredeyse anadil konuşmacısı gibi İngilizce konuşmaktadır.

Hollanda

Hollandalılar, İngilizce yeterlilik yüzdelerinde İsveçlileri %71,45 oranında etkilemişlerdir.

Diğer ülkeler için yüzdeler aşağıdaki gibidir:

  • Kıbrıs%43,07
  • Slovenya %34,37
  • Yunanistan %32,66
  • Letonya %27
  • Fransa %24
  • Litvanya %20
  • Romanya %17
  • Portekiz %15
  • İtalya %13
  • Macaristan %12
  • Bulgaristan %12
  • Çek Cumhuriyeti %11
  • İspanya %11

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir:  İngilizce Speaking Nasıl Geliştirilir? En Etkili 4 İpucu!

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere Avrupa’da İngilizce konuşan ülkeler ve İngilizce konuşma oranları hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı