İngilizce Okuma

Okumanızı Geliştirecek İngilizce Kitap Önerileri

Dil öğrenmek ve öğrendiğiniz dilde profesyonel bir şekilde iletişim ve dil becerilerini kullanmak, günümüz dünyasında bir gereksinim olarak görülmektedir. Dünyada en çok konuşulan dillerden birisi olan İngilizceyi öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek, sandığınızdan daha kolay.

Düzenli olarak İngilizce konuşma pratiği yapmanın yanı sıra okuma pratiği yapmak da dil gelişiminde oldukça önemlidir. İngilizce okuma becerisini geliştirerek birçok yeni kelime öğrenebilirsiniz. Peki İngilizce kitap okumak için etkili İngilizce hikâye kitapları hangileridir?

Ücretsiz İngilizce Seans

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizcenizi geliştirmek için uygulamanız gereken birçok kriter vardır. Okumak, İngilizce pratiği yapmanın en iyi yollarından biridir. Eğlenceli, rahatlatıcı ve anlama becerilerinizi ve kelime dağarcığınızı geliştirmenize yardımcı olur. Bu kriterleri düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman İngilizcenizin gelişmeye başladığını fark edeceksiniz.

İngilizcenizi geliştirmek için temel dil becerilerini edinmenin yanı sıra bir çalışma düzeni ve düzenli okuma pratikleri yapmanız da oldukça önemlidir. İngilizcenizi geliştirebilmeniz için birçok metot ve çeşitli alternatifler mevcut.

Okuma, dil öğrenimi söz konusu olduğunda temel bileşenlerden biridir. Konuşma ve dinlediğini anlama aynı zamanda eş zamanlı gelişim gerektirir. İngilizce hikâye kitaplarını okumak hem iletişim kurarken kültüre dair bilgi sahibi olmanıza hem de okuma pratiğini daha kapsamlı bir şekilde yapabilmeniz açısından oldukça önemlidir.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Kısa Hikayeler ve Türkçeleri-4 Hikaye 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, İngilizce hikâye kitapları konusu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız. İşte İngilizcenizi ve İngilizce okuma becerilerinizi geliştirmeniz için okuyabileceğiniz seviyelere göre İngilizce kitaplar.

Başlangıç Seviyesi için İngilizce Kitap-3 Kitap 

The Secret Agent (Gizli Ajan)

The Secret Agent, Joseph Conrad’ın bir romanıdır. Roman 1907 tarihinde yayınlanmıştır. Kısaca konusundan bahsedecek olursak, The Secret Agent, İngiliz hükümetini manipüle etmek amacıyla bombalama yapmak üzere, 1886 yılında Londra’da yaşayan ve isimsiz bir ülkenin gizli ajanı olan Verloc adlı bir karakterin hayatındaki olayları anlatıyor.

Gizli Ajan (The Secret Agent) bir kurgu olsa da olaylar ve karakterler, 1894 yılında Fransız bir bombacının Londra Greenwich Park’ta erken patlayan bir patlayıcı nedeniyle öldüğü olaydan ilham almıştır.

Kitap incelendiği zaman, terörizm ve siyasal huzursuzluk ile yakından ilgilendiği görülmektedir. Yazarı Conrad için Rusya, demokratik Avrupa için tehlikeli ve istikrarsızlaştırıcı bir etki tanımlaması yapmıştır ve kendisi bu kitabı, “Otokrasi ve Savaş” adlı bir denemeden iki yıl sonra yayınlamıştır.

The Count of Monte Cristo (Monte Cristo Kontu)

Bu özel roman, Firavun gemisinde iyi donanımlı bir denizci olan Edmond Dantes’nin hikayesini anlatıyor. Yolculuk sırasında Firavun kaptanı ölür ve Dantes gemiyi devralarak geminin sahibini etkiler. Marsilya’daki limana döndüğünde ise bir kaptanlık sözü verir. Ayrıca nişanlısı Mercedes ile evlenmek için de kendisini bekleyen işler vardır…

Monte Cristo Kontu hikayesindeki herkes Dantes’yi kıskanıyor gibi görünüyor. Fernand Mondego, Dantes’i kıskanıyor çünkü Mercedes’i kendisi istiyor. Baron Danglars, Dantes’nin istediği Firavun’un vaat ettiği kaptanlığını kıskanıyor. Gaspard Caderousse, Dantes’nin kıskanç komşusu. Gerard de Villefort (savcı) ise Dantes’in, Villefort’un babası ile ilgili taşıdığı ve kendisinin sosyal ve politik statüsüne zarar verebilecek bir mektuptan korkmaktadır. Dördü de kendilerini Dantes’den kurtarmayı planlar ve her biri Dantes’yi yollarından çekmek ister.

The Mystery of Manor Hall (Manor Hall Gizemi)

Tom Milly ve Henry Hall Manor Hall’da yaşıyorlar. Henry Amca ise gençleri sevmeyen ve genellikle kızgın görünen bir ihtiyar. Manor Hall ise gizemli, eski ve karanlık sırlarla dolu bir evdir. Çok güzel bir müzik odası bulunur. Ama müzik odası her daim kilitlidir ve hatta kapısında “Girmeyin” yazan bir de tabela bulunur.

Orta Seviye için İngilizce Kitap-3 Kitap  

The Three Musketeers (Üç Silahşorler)               

Üç Silahşorler hikayesi. 1625 yılında D’Artagnan babasının yönlendirmesiyle, silahşor olabilme ve krala hizmet etme amacıyla Paris’e gidiyor. Diğer yandan Athos, Porthos, Aramis yanlış anlaşılmalar sebebiyle birbirleriyle durmadan düellolar yapacak iken D’Artagnan ile karşılaşıyorlar ve sonrasında hep birlikte maceraları başlıyor.

The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü)

The Wizard of Oz, Dorothy ve köpeği Toto’nun Kansas’daki evi bir fırtınada zarar görür ve Dorothy ile köpeği Toto, Oz Diyarı’nda mahsur kalır. Kuzey’in Cadısı ve Munchkinlere kulak veren Dorothy Zümrüt Şehir’de yaşayan Oz Büyücüsü’nü araştırmaya başlar. Böylece Korkuluk, Teneke Adam ve Korkak Aslan ile arkadaşlık, büyücülük ve tehlikelerle dolu sürükleyici bir maceraya çıkarlar.

Frankenstein

Frankenstein, muhtemelen en bilinen korkunç hikâyelerden biridir. İyi kurgulanmış bir kitabı, iyi bir çeviri ile okumak ise bambaşka olacaktır. Kitap, Victor Frankenstein adlı bilim adamının cesetlerden parçalar birleştirerek oluşturduğu canavarın öyküsü anlatılır. Canavar ilk başta aşkı arar ve nazik davranır ancak daha sonra insanlardan nefreti öğrenir.

The House On Mango Street (Mango Caddesindeki Ev)

Kitap Meksikalı bir kız olan Esperanza’nın hayatını anlatıyor. Roman bir yıl içerisinde geçiyor. Esperanza, Mango Caddesi’ndeki yeni bir eve taşınır. Ev eskisinden çok daha iyi durumdadır. Bu, ailesinin sahip olduğu ilk evdir çünkü diğer tüm evleri kiralanmıştır.

Esperanza çok mutlu değildir çünkü farklı bir ev hayal etmektedir; daha büyük bir ev. Yeni evleri ise oldukça eski ve küçüktür. Ev, Chicago’nun yoğun bir Latin bölgesinde yer almaktadır. Yeni evde Esperanza yalnız kalamadığını düşünür ve üzülür. Bir gün kendi evine sahip olacağına dair kendine söz verir.

İleri Seviye için İngilizce Kitap-3 Kitap                  

Lord of the Flies (Sineklerin Efendisi)

Bu kitap, modern bir klasik ve tüm dünyadaki okullar için popüler bir İngilizce çalışma metnidir. Bir grup erkek çocuk ıssız bir adada tecrit edildiğinde, oluşturdukları toplum acımasız davranışlara dönüşür. Bu romanda Golding, kendinizi sahnelerdeymişsiniz gibi hissettiren, neredeyse şiir gibi dramatik ve açıklayıcı bir dil kullanmıştır.

Animal Farm (Hayvan Çiftliği)

Bu kısa, alegorik roman, insan efendilerine isyan eden hayvanların hikayesini ele almaktadır. Sovyetler Birliği’nde Stalin döneminin bir uyarlamasıdır. Orwell, “Az daha çoktur.” yaklaşımıyla tüm okuma seviyelerine hitap etmek için basit bir İngilizce kullanmış ve hayvanlar kısa, net cümlelerden oluşan bir diyalog serisi oluşturmuştur.

Tuesdays with Morrie (Salı günleri Morrie ile)

Mitch Albom, eski üniversite profesörü Morrie Schwartz ile yeniden bağlantı kurduğunda, değerli hayat dersleri alır ve Morrie’nin hayatının son aylarında ortaya koyduğu tüm komik, anlayışlı bilgeliği okuyucular ile paylaşır. Doğal bir konuşma tarzı ile okuma ve yazma tarzı edinmek için oldukça etkili bir romandır. Ayrıca yüksek sesle okunması gereken ve mutlaka okumuş olmanız gereken etkili bir kitap.

Okumak ve İngilizce okuma becerilerini geliştirmek oldukça önemlidir özellikle de İngilizce öğrenmeye çalışıyorsanız. İngilizce kelimeleri dinleyip anlayabilseniz bile, İngilizce okumayı bilmiyorsanız akıcı İngilizce konuştuğunuzu iddia edemezsiniz. Söylemenin yapmaktan daha kolay olabileceğini biliyoruz.

Öncelikle, okumak istediğiniz metin türünü okumanız oldukça önemlidir. Derslerde ve işte, belirli metinleri okumanız istenecektir. Bu nedenle, boş zamanlarınızda çizgi romanlar, dergiler veya sizin için önemli olan konularla ilgili kitaplar gibi hoşunuza giden şeyleri okuyun.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce hikâye kitapları” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı