İngilizce Gramer

Örneklerle Present Perfect Tense Konu Anlatımı

Her dilde olduğu gibi İngilizcede de zaman yapıları benzerlik gösterdikleri kadar farklılıklarda göstermektedir. Her dilde, geçmiş zaman, şimdiki zaman, geniş zaman ve gelecek zamanı anlatabilmemiz için farklı gramer yapıları ile şekillenmiş çeşitli zaman yapıları mevcuttur.

Peki present perfect tense nedir? Present perfect tense konu anlatımı ve örnek cümleler hakkında neleri öğrenmeliyiz?

Bir dil öğrenirken zaman yapılarını da öğrenmek ve doğru kullanmak, oldukça önemlidir. Bunun temel sebebi ise bir olayı anlatmak istediğinizde fiilin çekimine dikkat edilmediğinde karşı tarafa olayı doğru bir şekilde anlatamama durumudur. Böyle bir problem ise en çok Present Perfect Tense kullanımında karşımıza çıkmaktadır.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Geçmiş zamana dair anlatımda bulunurken kullanabileceğiniz birçok tense olduğu için Present Perfect, bu tenselerden belki de en az kullanılanıdır.

Bu tense yapısı, temel farklar ele alındığında oldukça kolaydır. Bu yazımızda “present perfect tense” yapısı ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: 15 Cümle ile İngilizce Geçmiş Zaman Konu Anlatımı

Present Perfect Tense Konu Anlatımı- Cümle Yapısı

Present Perfect Tense, pek çok İngilizce öğrenen dil öğrencisi için kavraması zor bir zaman yapısıdır. Zor olmasının sebebi bu zaman kavramının diğer dillerde net bir karşılığının bulunmamasıdır. Türkçede de tam karşılığı olmadığı için cümleye göre farklı şekillerde çevrilir.

Türkçe’de tam olarak bir karşılığı olmayan bu zaman ifadesi, yakın geçmiş zamanı belli olmayan geçmiş zaman olarak ifade edilebilir.

İngilizcede Present Prefect Tense Yapısının Kullanım Alanları

Present prefect tense konu anlatımı için öncelikli olarak bu zaman yapısının kullanım alanlarını bilmemiz gerekir. Present perfect tense yapısının kullanım alanları aşağıdaki gibidir:

  • En yaygın kullanım alanı, geçmişte başlamış ve etkisi hala devam eden eylem ve durumlar için olan kullanımdır.
  • Geçmiş tecrübelerimizi çevremizle paylaşmak için kullanırız.
  • Geçmişte başlanmış ancak ifade edilen zaman dilimi içerisinde henüz bitirilmemiş olan eylemleri aktarmak için kullanırız.
  • Eğer belirli bir zaman dilimi içerisinde değişiklikler meydana gelmişse bu değişiklikleri karşımızdakilere aktarmak için de bu zaman dilimi kullanılır.

Bu tense yapılarını öğrenebilmenin ilk koşulu cümle yapılarını doğru kurabilmektir. Present perfect tense cümlelerini doğru kurmak hem konuşurken hem de yazarken kendinizi daha iyi ifade etmenize yardımcı olur. Cümle yapıları ise aşağıdaki gibi olmalıdır:

Olumlu Cümle Yapısı

present perfect tense konu anlatımı olumlu yapısı

Olumsuz Cümle Yapısı

present perfect tense konu anlatımı olumsuz yapısı

Soru Cümlesi Yapısı

present perfect tense konu anlatımı soru yapısı

İngilizcede Present Prefect Tense Örnek Cümleler

İngilizceTürkçe
We haven’t gone to the cinema.     Sinemaya gitmedik.
Where have you left your bag?Çantanı nereye bıraktın?
My brother has lost the telephone to the kitchen.Erkek kardeşim mutfakta telefonunu kaybetti.
She has never eaten these cookies.Bu kurabiyeleri hiç yemedi.
 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “present perfect tense konu anlatımı” konusu hakkında çeşitli örnekler ve kelime türlerini sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı