İngilizce Konuşma

İngilizce Günlük Konuşma Kalıpları ve Anlamları

İngilizce, dünya çapında konuşulması ile hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz bir dil durumundadır. Herhangi bir yabancı dizi, film veya program izlerken İngilizce günlük konuşma kalıpları karşımıza çıkmaktadır. Temel İngilizcenizi geliştirmek ve İngilizce günlük kalıpları öğrenebilmek için belirli kriterlere dikkat etmeniz oldukça önemlidir.

Peki, “İngilizce günlük konuşma kalıpları nelerdir?”, “İngilizce konuşma kalıpları nasıl öğrenilir?” ve “Bu kalıplar ile anlamları nelerdir?” Bu yazımızda, konu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız. 

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Dev İngilizce Konuşma Pratiği Rehberi

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce Günlük Kalıpları Bilmek Neden Önemli?

Günümüz dünyasında İngilizce öğrenmek ve etkili bir şekilde İngilizce iletişim kurabilmek bizler için bir zorunluluk haline gelmeye başladı. İngilizce günlük konuşma cümleleri her zaman ihtiyaç duyacağımız ve öğrenmemiz gereken cümle yapılarıdır. Eğitim ve iş hayatının yanı sıra birçok alanda yabancı dile özellikle de İngilizceye ihtiyaç duymaktayız.

İngilizce günlük konuşma cümlelerini öğrenmeniz, etkili bir şekilde iletişim kurabilmenize yardımcı olur. Ayrıca bu cümle kalıpları ile herhangi bir yabancı dizi, film veya program izlerken temel İngilizce cümle yapılarını anlayabilirsiniz.

İngilizce Günlük Konuşma Kalıplarını Öğrenirken Yapmanız Gerekenler  

Dil öğrenmek duyusal bir aktivite olduğu için İngilizce iletişim kurarken dinleme ve konuşma becerilerinizi kullanarak, çok yönlü dil becerileri geliştirebilirsiniz. Bazen öğrendiğiniz İngilizce, günlük konuşmalarda konuşulan İngilizce ile tam olarak uyuşmayabilir. İngilizce konuşmanın en güzel yanı, kullanılan dilin çeşitliliğidir.

İngilizce günlük konuşma kalıplarını öğrenirken izleyebileceğiniz pek çok metot mevcuttur. Bunlara; İngilizce alt yazılı dizi, film, program ve videolar izlemek şeklinde örnekler verilebilir. İzlediğiniz yabancı bir dizi veya filmde sürekli olarak günlük konuşma kalıplarını görebilirsiniz. Özellikle sitcom tarzı dizilerde bu durum daha da fazla görülebilir niteliktedir.

Sürekli olarak durdurabileceğiniz ve altyazılı bir şekilde izleyebileceğiniz platformlar ile dizi, film izlemelisiniz.  Bu şekilde yanlış duyduğunuz veya nasıl yazıldığını kaçırdığınız noktada geri alarak tekrar dinleyebilir ve yazılışını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca bu yöntem dahilinde çalışmanız, sizin için daha da faydalı olacaktır. Anadili İngilizce olan kişilerle konuşmak için oldukça etkili bir pratik olabilir böylece onlardan kendilerini tekrar etmelerini istemek zorunda kalmazsınız!

Düzenli olarak öğrendiğiniz cümle kalıplarını tekrar etmelisiniz. Pratik yaparak bu cümle yapılarının anlamlarını öğrenmeniz oldukça önemlidir. Bu noktada İngilizceyi hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. İngilizce günlük konuşma kalıplarını öğrenmeniz, konuşma becerilerinizi geliştirmenize ve daha pratik şekilde cümle kurabilmenize yardımcı olur.

Öğrenmenin en iyi yolu konuşmaktır. Kendinize bir çalışma planı oluşturun ve her gün pratik yapın. Çalışma planınızda, haftada kaç saat pratik yapacağınızı belirleyin ve bunu her hafta artırarak devam ettirin. Bir çalışma rutini oluşturmanız ve en önemlisi buna istekli olmanız oldukça önemlidir.

Ailenize ve arkadaşlarınıza çalışma planınızdan bahsedin. Sizi çalışmaya zorlamalarını sağlayın. Öğrendiğiniz yeni cümle kalıplarının yazılı olduğu bir not defteri hazırlayın. Bunları düzenli olarak diyaloglar içerisinde kullanın.

İngilizce cümle kalıplarını etkili bir şekilde öğrenebilmek için konuşmak oldukça önemlidir. Bu konuşma pratiğini bir native speaker ile yapmak, sizin için daha faydalı olacaktır. Ezberleyerek öğrenmeye çalıştığınız cümle kalıpları, kısa süreli çalışma için etkilidir çünkü ezberleme yöntemi dil öğreniminde etkili bir yöntem değildir. Dili bir refleks ve davranış olarak benimsemelisiniz. Dil edinmek ezberleyerek öğrenmek demek değildir. Cümlelerin içerisinde geçen bir kelimeyi aklınızda tutmak için farklı bir yöntem kullanabilirsiniz.

Kendinizi düzenli olarak test edin. Kendinize öğrendiğiniz cümle kalıplarının hangi bağlamda kullanılabileceğine dair bir şablon oluşturun ve bu cümle yapılarını o diyaloglara yerleştirmeye çalışın. Kendinize hazırladığınız bu mini sınav ile hem soruları hazırlarken pratik yapmış olur hem de daha fazla akılda kalıcı olmasını sağlarsınız.

Kendinizi öğrenmek istediğin alanları da öğrenerek ve başarılarınızı ödüllendirerek öğrenmeniz oldukça önemlidir. Bu durum çalışma motivasyonunuzu kaybetmemenize yardımcı olur.  Çalışma metodu olarak sizin için hangi yöntemlerin daha faydalı olduğunu düşünün ve bu yöntemlere bağlı kalarak pratik yapın.

Cümle yapılarını tamamen öğrendiğinizden emin olduğunuzda dahi belirli zaman aralıkları ile bu yapıları tekrar etmeniz oldukça önemlidir. Bu hem tekrar tekrar pratik yapma alışkanlığı kazanmanıza hem de cümle yapılarını unutmamanıza yardımcı olur.

Çalışma sürenizin 30 dakikadan fazla olmamasına özen gösterin. 30 dakika pratik ve 10 dakika mola şeklinde bir çalışma sistemi oluşturun. Bu şekilde daha da verimli bir şekilde çalıştığınızı siz de fark edeceksiniz.

Günlük cümle kalıplarını daha etkili bir şekilde öğrenmek için BukyTalk eğitim seanslarımızdan da yararlanabilirsiniz. Native speaker öğretmenlerin verdiği konuşma eğitimlerimizde günlük sohbet diyaloglarını bilmeniz gereken cümle kalıplarını ve sık kullanılan yapıları etkili bir şekilde öğrenmeniz mümkün.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Uyurken Yabancı Dil Öğrenmek Mümkün Mü? Öğrenin

Günlük Hayatta Sıklıkla Kullanabileceğiniz 40 Adet İngilizce Kalıp

İngilizce Günlük Konuşma Kalıpları       İngilizce Günlük Konuşma Kalıpları

İngilizce Günlük Konuşma Kalıpları        İngilizce Günlük Konuşma Kalıpları

  1. Believe me.: İnan bana
  2. Call me back.: Beni geri ara
  3. Give me a hand: Bana yardım et, şuna bir el at anlamlarında kullanılır.
  4. As soon as possible: En kısa zamanda, ilk fırsatta anlamlarında kullanılmaktadır.
  5. I do not understand: Anlamadım
  6. How old are you?: Kaç yaşındasın?
  7. What did you say?: Ne dedin?
  8. What do you need?: Neye ihtiyacın var, sana ne lazım anlamında kullanılmaktadır.
  9. What do you think?: Ne düşünüyorsun?
  10. What do you want?: Ne istiyorsun?
  11. Is everything OK?: Her şey yolunda mı?
  12. What are you doing?: Ne yapıyorsun?
  13. Absolutely not.: Kesinlikle olmaz.
  14. I have no idea.: Hiçbir fikrim yok.
  15. I agree.: Katılıyorum
  16. It’s on the tip of my tongue: Dilimin ucundaydı, dilimin ucunda anlamında kullanılır.
  17. It’s ok.: Önemli değil, canın sağ olsun anlamında kullanılmaktadır.
  18. See you: Görüşürüz.
  19. See you next time: Sonra Görüşürüz ve bir dahaki sefere görüşürüz anlamlarında kullanılmaktadır.
  20. I decline!: Kabul etmiyorum.
  21. What’s your phone number?: Telefon numaran ne?
  22. What is your job?: Yaptığın iş ne?
  23. Where are you from?: Nerelisin?
  24. What is your name?: Adın ne?
  25. What is going on?: Neler oluyor?
  26. Follow me: Beni takip et.
  27. God bless you: Birçok anlama sahip bu kelime genellikle insanlar hapşırdığı zaman “Çok yaşa” demek için kullanılmaktadır.
  28. It is very thoughtful of you: Çok düşüncelisin
  29. I just made it: Şimdi yaptım.
  30. I am at home: Evdeyim
  31. Is all good?: Her şey yolunda mı?
  32. Not problem: Problem değil.
  33. So I do: Öyle yapıyorum.
  34. What is your e-mail adress?: E-mail adresin ne?
  35. Enjoy yourself: İyi eğlenceler
  36. It is for the best: Böylesi en iyisi.
  37. What do you want to do?: Ne yapmak istiyorsun?
  38. So so: İdare eder.
  39. When is the train leaving?: Tren ne zaman kalkacak?
  40. What is the weather like?: Hava nasıl?

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere ‘‘İngilizce kalıp cümleler’’ hakkında çeşitli bilgiler ve örnekler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için blog sayfamızı takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı