İngilizce Gramer

İngilizce İsim Cümleleri ve Kullanım Alanları

İngilizce karmaşık ve öğrenmesi zor bir dil gibi görünse de belirli kuralları uyguladığınızda ve belirli yapıları öğrendiğinizde düşündüğünüzden daha kolay bir dil olduğunu göreceksiniz. Pek çok gramer konusunda olduğu gibi İngilizce isim cümleleri konusunda da birçok kriter bulunmaktadır. İngilizce de gramer yapıları ve cümle yapıları sınıflandırılmaktadır. Peki İngilizce isim cümleleri nelerdir ve kullanım alanları nelerdir?

Bir cümle, kendi kendine yeten bir anlam birimidir. Doğru dilbilgisi kurallarını kullanmazsanız veya cümleleriniz çok uzun olursa, söylemeye anlatmaya çalıştığınız durum netleşmez ve okuyucu veya diyalog kurduğunuz kişi anlam akışı kesildiği için sizi anlamakta zorluk çeker. Bu yüzden isim cümleleri konusunda da bilgili olmak ve bu cümle yapılarını doğru kullanmanız gerekmektedir.

Bu yazımızda, İngilizce isim cümleleri hakkında bilmeniz gerekenleri ve merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce İsim Cümleleri Nelerdir?

İsim cümlesi, niteleyiciler içeren bir ismin (örneğin, “the”, “a”, “he”, “him”) başında iki veya daha fazla kelimenin gelmesi ile oluşur. Bir isim cümlesi bir ismin rolünü oynar. Bir isim cümlesinde, niteleyiciler isimden önce veya sonra gelebilir. Peki isim cümlelerinin kullanım alanları nelerdir?

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Detaylı İngilizce Cümle Kurma Rehberi

İngilizce İsim Cümlelerinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Yüklemi isim soylu bir kelime olan ve fiilin zamanlarından biri ile çekilmenmiş olan cümlelere isim cümlesi denir. İsim cümlesi (Noun phrases), ad cümlesi olarak da bilinmektedir. Bu tür cümlelerin yüklemleri fiilden meydana gelmez.

İsim cümleleri içerisinde fiil soylu kelimelere rastlamak mümkündür. Fakat yüklemin isim görevinde olması gerekmektedir. İsim cümlelerinde, isim soylu olan kelimeler ek fiil yardımı ile yükleme dönüştürülür.

Yüklemi isimden meydana gelmiş olan cümleler isim cümlesi olarak adlandırılmaktadır. Eylem yerine kullanılan isimler ek alarak cümle içinde kullanılmaktadır. Bir cümledeki eylem -mak ya da -mek eki almıyorsa o zaman cümle isim cümlesidir.

Bu isim soylu yüklemler ek fiil almaktadır. İsim cümleleri genelde yalnızca özne ile yüklemden meydana gelmektedir. İsim cümleleri genellikle fiil özneleri ve nesneleri, yüklem ifadeleri ve edatların tamamlayıcıları olarak işlev görürler. İsim cümleleri birbirinin içine yerleştirilebilir örneğin, kurucularından bazıları isim tamlaması, kurucularından daha kısa bir isim tamlaması içerir.

İngilizceTürkçe
Chocolate is delicious.Çikolata lezzetli.
They are not good.Onlar iyi değiller.

Anadili İngilizce olan çoğu kişi, grameri ikinci kez düşünmeden isim tamlamaları oluşturabilir. Dolayısıyla, doğruyu söylemek gerekirse, onlara öğretmek zorunda olmadığınız veya öğrendiğiniz bir yabancı dildeki benzer yapılarla karşılaştırmanız gerekmedikçe, bunların nasıl işlediğini anlamak özellikle yararlı değildir.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: En Çok Kullanılan İngilizce Cümleler ve Türkçeleri

İngilizce İsim Cümlelerine Örnekler

İngilizceTürkçe
I’m a student.Ben bir öğrenciyim.
You are a beautiful girl.Sen güzel bir kızsın.
He is a teacher.O bir öğretmen.
We are very tired.Çok yorgunuz.
They are children.Onlar çocuklar.

Olumsuz İsim Cümleleri

İsim cümlelerini olumsuz hale çevirmek için “be” “olmak” fiilinin yanına “not”eki getirilir.

İngilizceTürkçe
You aren’t old.Sen yaşlı değilsin.
He isn't poor.O fakir değil.
They are not students.Onlar öğrenci değiller.
She is not stupid.O aptal değil.

 
He is smart.O akıllı.

İsim Cümlelerini Soru Cümlesi Haline Getirme

Yardımcı fiil başa getirilerek isim cümleleri basit bir şekilde soru cümlesi haline getiririz. İsim soru cümlelerine örnekler aşağıdaki gibidir:

İngilizce Türkçe
Is she a teacher?O öğretmen mi?
Are you a student?Öğrenci misin?
Is she stupid?O aptal mı?
 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce isim cümleleri” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı