İngilizce Dinlemeİngilizce Geliştirme

İngilizce Film ile İngilizce Geliştirmek?-10 Film

Bir dili eğlenirken öğrenmek çok daha kolaydır. Dil öğreniminde; dilbilgisi kuralları, kuralların istisnaları, deyimler, fiiller, telaffuz ve aksan gibi pek çok kriter bulunmaktadır. Bu nedenle, İngilizce çalışmayı zor ve sıkıcı olarak nitelendirebilirsiniz. Peki İngilizce öğrenebileceğimiz ve öğrenirken eğlenebileceğimiz bir çalışma metodu var mı? Film izleyerek İngilizce öğrenmek mümkün mü?

Dizileri veya farklı filmleri izlemenin yanı sıra ses kayıtlarını dinlemenin İngilizce konuşma becerilerinizi ve dinleme anlayışınızı geliştirmenize yardımcı olacağını muhtemelen pek çok kez duymuşsunuzdur. Bu yüzden ‘‘İngilizce film izleyerek nasıl İngilizce öğrenebilirsiniz?’’ sorusunu ele alarak anlaması kolay İngilizce filmler ile nasıl etkili bir şekilde İngilizcenizi geliştirebileceğinizi sizler ile paylaşacağız.

İngilizce Film Seçimi Nasıl Olmalı?

İngilizce film

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce film ya da dizi izleyerek kolay bir şekilde İngilizcenizi geliştirebilmeniz mümkün. Sevdiğiniz filmler aracılığıyla İngilizce öğrenmek öğrenmenin en etkili yollarındandır.

Peki film izleyerek İngilizce öğrenebileceğiniz İngilizce filmler hangi kriterlere sahip olmalı?

Bu kriterlerden bazıları aşağıdaki gibidir:

İlgi alanınıza uygun bir film seçin

Birçok insan ilk aşamada bunu düşünmeden dili yapısına göre bir İngilizce film seçebilir ancak ilgi alanınıza uymayan sıkıcı bir film seçimi yaparsanız izlediğiniz filmin sizin için hiçbir faydası olmayacaktır. İlgi alanınıza uygun bir film seçmeniz dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olurken o alandaki kelimeleri de öğrenmenize yardımcı olur. İngilizce öğrenmek ve film izlerken sıkılmadan dil becerilerinizi geliştirebilmeniz açısından film seçiminiz oldukça önemlidir. Size uygun İngilizce dizileri incelemek için filmler hakkında çeşitli eleştirilerde bulunan eleştirmenlerin incelemelerini okuyabilir ve buna göre seçim yapabilirsiniz.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: 5 Etkili Teknik ile İngilizcemi Nasıl Geliştirebilirim?

İngilizce seviyenize uygun bir film seçin

İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar için genellikle İngilizce animasyonlar ile İngilizce öğrenmeye başlamaları tavsiye edilir. Bunun sebebi ise İngilizcenin genellikle çok arkadaş canlısı, hoş ve anlaşılması kolay bir dil olmasıdır. İngilizce seviyenize uygun bir film seçmeniz, dil yapısını anlamaya çalışırken zorluk yaşamamanıza ve kademe kademe kendinizi geliştirebilmenize yarımcı olacaktır.

Bilmediğiniz kelimeleri not alın

Film izlerken bilmediğiniz kelimeleri not almak ve daha sonra bu kelimeler üzerinde alıştırmalar yapmak, dil becerilerinizi geliştirmeniz açısından en önemli etkenlerdendir. Film izlediğiniz esnada bilmediğiniz kelimenin anlamına bakarak daha sonra not almanız filmi daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Ayrıca kelimenin anlamını filmdeki sahne ile bağdaştırarak daha akılda kalıcı olması açısından da oldukça önemlidir.

Kısa cümleleri tekrarlayın

Film izlerken gündelik hayatta da kullanabileceğiniz cümle yapıları ve kalıplaşmış cümleler ile karşılaşmanız oldukça mümkündür. Bu cümle kalıplarını, anlamları ile not alabilir ve bir süre yüksek sesle söyleyerek daha akılda kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Bu alıştırma hem kolay hem de oldukça pratiktir.

Filmi İngilizce altyazı seçeneği ile izlemeye çalışın

Yabancı bir dilde altyazısız film izlemek, birçoğumuz için oldukça zordur. Bu yüzden ilk defa izleyeceğiniz yabancı bir filmin altyazı seçeneğini İngilizce olarak açmanız, dil gelişiminizde etkili olacaktır.

İngilizce sesleri anlamadığınızda İngilizce alt yazı üzerinden anlamadığınız kelimenin anlamına bakabilirsiniz. Ayrıca İngilizce alt yazı seçeneği kelimelerin nasıl yazıldığı ve nasıl telaffuz edildiği konusunda da bilgi edinmenize yardımcı olur.

İzlediğiniz Diziler İçin Aralıklı Tekrarlama Tekniğini Kullanın

Aralıklı tekrarlama tekniği, dil öğrenmeyi destekleyen popüler tekniklerden birisidir. Bu teknik, kısa bir süre içinde yoğun bir şekilde değil, zaman içinde üzerinde çalışılan bilgileri ezberlemek için oldukça etkilidir. Örneğin, bilmediğiniz bir kelime duyarsanız, sözlüğe bakın ve günün sonunda tekrar gözden geçirmek için kelimeyi not alın veya bir kelime kartı hazırlayın. Daha sonra, belirli aralıklarla o ifadeyi gözden geçirin. Aralıklı tekrar tekniği ile film izlerken şu adımları takip edebilirsiniz:

  1. Adım: İzleyeceğiniz filmden bir sahne veya replik seçin.
  2. Adım: Seçtiğiniz sahneyi izleyerek yeni kelime ve ifadeleri not alın.
  3. Adım: Yeni ifadeler ve sesleri pekiştirene kadar belirli aralıklarla tekrar edin ve daha sonra üzerinde çalıştığınız sahneyi tekrar izleyin. Her seferinde altyazının açık olmasına dikkat edin. Böylece, kelimeleri ve sesleri hatırlarken tekrar görmüş olursunuz.

Kaçırdığınız kelimelere odaklanmayın

İlk etapta da söylediğimiz gibi: Film izlemek eğlenceli olmalı. Bir kelimeyi, bir cümleyi, hatta birçok cümleyi kaçırsanız dahi bunu bir problem olarak görmemelisiniz. Yalnızca altyazıları takip edin ve bu şekilde bağlamı ve kullanımı öğrenmeye çalışın.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Mutlaka Bilmeniz Gereken İngilizce Sunum Cümleleri

Mutlaka İzlemeniz Gereken İngilizce Filmler-10 Film

İngilizce Film

İngilizce filmler izleyerek İngilizcenizi geliştirebilmeniz için ilgi alanınız olan ve dil seviyenize uygun filmleri seçmeniz gerektiğinden yukarıda bahsetmiştik. Aşağıda, sizler için hazırladığımız, anlaması kolay 10 film önerisini inceleyebilirsiniz.

1.Jurassic Park (Jurassic Park)

Jurassic Park filmini izlemeyen yoktur. Oldukça popüler bir film serisi olan Jurassic, bilimsel kelimeler ve terimler ile öğrenirken eğlenmenize ve dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur.

2.Notting Hill (Notting Tepesi)

İngiliz İngilizcesi mi yoksa Amerikan İngilizcesi mi öğreneceğinizden emin değilseniz, bu film ikisini de romantik komedi olarak size sunmaktadır. Londra’da geçen film, Amerikalı bir film yıldızına âşık olan fazla çalışkan bir kitapçı sahibini konu alıyor. Sonu ise size farklı hissettirecek.

3.Clueless (Bilgisiz)

Los Angeles lisesinde geçen ve 1993-1996 döneminin en ikonik modalarından bazılarını içeren Clueless ile dönemdeki farklı durumlara tanık olacaksınız. Ayrıca ünlü yazar Jane Austen’ın Emma romanına dayanan bu hikâye, bu tarz film severler için oldukça etkili bir film.

4.The Hunger Games (Açlık Oyunları)

Jennifer Lawrance’ın başrolü olduğu bu film serisi, Amerikan aksanı ve gerilim sahneleri ile hala konuşulan filmler arasındadır. Biraz romantizm ve kıyamet sonrası siyaset içeren bilim kurgu maceralarının hayranıysanız, izlemenizi tavsiye ederiz.

5.The King’s Speech (Kralın Konuşması)

Bu film İngiliz halkına bir konuşma yapmak için konuşma engelini aşmak zorunda kalan İngiltere Kralı George’u konu alıyor. Bu yüzden sadece eğlenceli değil, aynı zamanda telaffuz açısından da oldukça etkili bir filmdir.

6.The Queen (Kraliçe)

Kraliyet temasını koruyarak, Birleşik Krallık Kraliyet Ailesinin Prenses Diana’nın ölümüne verdiği tepkiye dayanan bu film ile İngiliz İngilizcesi aksanlarını öğrenebilirsiniz. Drama, pahalı setler ve Kraliçe hakkında oldukça güzel bir filmdir.

7.The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü)

Dünyanın en ünlü ve kült filmlerinden biri olan The Wizard of Oz, hiç izlemedim diyemeyeceğiniz filmlerden biri. Hikâye, kurtarmaya mahkûm olduğu büyülü bir dünyaya taşınan Dorothy adında bir kızı ele almaktadır.

8.Men in Black (Siyah Giyinen Adamlar)

Başrol oyuncusu Will Smith olan bu film, birçok kişi tarafından bilinen bir filmdir. Aksiyon severler için tavsiye edeceğimiz filmler arasında.

9.Forrest Gump (Forrest Gump)

Forrest Gump’ın tüm hayatı bu filmde gösteriliyor. Tom Hanks’in canlandırdığı bu karakter, nazik ama yavaş bir adam. Bu bağlamda “yavaş” kelimesi onun çok zeki olmadığı anlamına gelmektedir. Forrest, farkında olmadan, Vietnam Savaşı ve Elvis Presley’e nasıl dans edileceğini öğretmek gibi tarihin bazı önemli anlarında da yer alıyor. İzlerken pek çok duyguyu bir arada yaşayabileceğiniz bu filmi izlemenizi tavsiye ederiz.

10.Pulp Fiction (Ucuz Roman)

Yönetmenliğini Tarantino’nun yaptığı Ucuz Roman filmi, kült filmlerden birisidir. Ucuz Roman, Amerika’daki birkaç suçlunun hikayelerini, suçluların gözünden takip ediyor. Birçoğu bu filmi modern bir sinema şaheseri olarak görüyor. Karakterleri arasında çok eğlenceli ve ilginç diyaloglar olduğu için İngilizcenizi geliştirmek için de oldukça iyi bir film. Bu filmi altyazılı izlemeyi deneyin, ara sıra durdurun ve bulduğunuz yeni ifadeleri yazın.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce filmler” ve “İngilizce filmler ile nasıl İngilizcenizi geliştirebilir siniz?” konuları hakkında çeşitli örnekler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı