İngilizce Okuma

İngilizce Reading Nasıl Geliştirilir? Detaylı Anlatım

İngilizce öğrenen birçok insan İngilizce reading (okuma) becerilerini geliştirmede problemler yaşamaktadır. İyi bir okuyucu olmak; zaman, sabır ve pratik gerektiren bir süreçtir. İngilizce reading nasıl geliştirilir sorusu için pek çok metot bulunmaktadır.

İngilizce okuma ile kelime dağarcığınızı geliştirebilir ve yeni cümle yapılarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca, amacınızı belirledikten sonra, bir metnin anlamı ile daha derin bir şekilde bağlantı kurmanıza yardımcı olacak kapsamlı okuma tekniklerini de öğrenmeniz faydalı olacaktır.

İngilizce reading becerilerinizi geliştirmenin tek çözümü, çeşitli materyaller okumak olarak görülür. Peki İngilizce reading nasıl geliştirilir? İngilizce reading geliştirmek için neler yapabiliriz?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu yazımızda İngilizce reading geliştirmek için yapmanız gerekenleri sizler ile paylaşacağız.

İngilizce Reading Geliştirmenin Önemi Nedir?

Temel olarak söylemek gerekirse: İngilizce reading becerilerinizi geliştirmek İngilizce yazılı iletişim açısından da oldukça önemlidir. Buna ek olarak, İngilizce okuma becerilerini etkili şekilde geliştirmek için kişinin eş zamanlı olarak yazma becerilerine de önem vermesi oldukça önemlidir. Çeşitli türlerde İngilizce materyaller okumak, metin yapılarını ve farklı kelime yapılarını öğrenmenize yardımcı olur.

Okumamızın temel nedenlerinden biri de öğrenmektir. İngilizcede okuduğunuzu anlamak etkili bir şekilde yazı yazmak ve karşınızdaki kişileri anlayabilmek için İngilizce reading becerilerinizin gelişmiş olması oldukça önemlidir.

İngilizce Reading Geliştirmek için Ne Yapmalı?        

İngilizce okuma becerilerinizi geliştirmek için temel kriterler bulunmaktadır. Bu kriterler şu şekildedir:

1. Düzenli Kelime Çalışmaları

İngilizce reading becerilerinizi geliştirirken kelime dağarcığınızın da gelişmesi gerekir. Okuma becerilerinizi güçlendirmenin en kolay yollarından biri, yazılı kelime dağarcığınıza yeni kelimeler eklemektir.

İngilizce, tüm diller arasında kelime hacmi en fazla olan dillerden biridir ve öğrenmeniz gereken birçok kelime bulunmaktadır.

2. Günün Belirli Saatlerinde Alıştırma Yapın

İngilizcenizi geliştirmek için özel çalışma planınızın olması ve dil becerilerinizi geliştirmek için düzenli olarak pratik yapmanız oldukça önemlidir.  Okuma becerilerinizi geliştirmek için günü belirli saatlerinde düzenli olarak çalışmalar yapmanız gerekir.

Bir süre oturabileceğiniz, sessiz bir yer seçin. Burada seçtiğiniz kitabı, makaleyi veya herhangi bir materyali okurken tamamen metne odaklanmalı ve bilmediğiniz kelimeler ile cümle kalıplarının altını çizerek daha sonra araştırmalısınız.

3. Seviyenizi Geliştirin

Okumak, aynı zamanda diğer İngilizce dil becerilerinizi geliştirmenize de yardımcı olacak en eğlenceli ve etkili yollardandır. Bazı keyifli hikayelerin tadını çıkarırken kelime dağarcığınızı genişletmenize ve farklı cümle yapılarına aşina olmanıza yardımcı olabilir. Okuduğunuzu anlayabilmeniz ve pratik yaparken sıkılmamanız için ise seviyenize uygun kitaplar okumalı ve kendinizi geliştirdikçe bu seviyeyi artırmanız gerekir.

4. Gramer Detaylarına Takılmayın

Okuma ve konuşma becerilerinizi geliştirmek için gramer ve dilbilgisi odaklı çalışmak pek etkili bir yöntem değildir.

Anadili İngilizce olan kişilerin arasında geçen herhangi bir diyalog, çoğu zaman doğru dilbilgisi kurallarını kapsamamaktadır. Bu sebeple okuma becerilerinizi geliştirmek için gramer yapılarına dikkat etmek yerine dil kurallarına dikkat etmelisiniz.

5. Okuma Sonrası Alıştırmalar Yapın

Okuma pratiği yaptıktan sonra kendinize okuduğunuz metin hakkında sorular sorarak pratik yapabilirsiniz. Bunun için kitabı parça parça okuyabilir her pratik zamanı tek bir bölümü okuyarak kendinizi daha da geliştirebilirsiniz.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce reading nasıl geliştirilir” konusunu ve İngilizce okuma becerilerini geliştirme konusu hakkında merak edilenleri sizler için ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı