İngilizce Geliştirme

İngilizce Öğrenirken Yapılan Hatalar! 8 Hata

Dil öğrenmek, günümüzde oldukça büyük ihtiyaçlardan birisidir. Doğru dil bilgisi, doğru dil kullanımı, doğru ve etkili telaffuz ile diksiyon, herhangi bir dili öğrenmenin en önemli parçaları arasındadır.

Diksiyonunuz; konuşmanızın kulağa nasıl geldiği, insanların söylediklerinizi anlayıp anlamadıkları ve sizinle ilgili izlenimleri üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Öte yandan İngilizce dinleme becerilerimizi de doğru orantılı bir şekilde geliştirmemiz oldukça önemlidir. Bu sebeple, İngilizce öğrenirken verimli ve planlı bir şekilde çalışmalı ve İngilizcemizi geliştirmek için birçok etkeni doğru bir şekilde uygulamalıyız.  Peki İngilizce öğrenirken yapılan hatalar nelerdir?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce öğrenirken yapmamız ve yapmamamız gereken bazı kriterler bulunmaktadır Daha etkili bir şekilde pratik yapmanın ve dil becerilerinizi daha hızlı geliştirmenin bazı yolları mevcuttur. Bu yazımızda, İngilizce öğrenirken yapılan hataları ele alacağız. İşte İngilizce öğrenirken sık yapılan 8 hata!

1. İngilizce Düşünmemek

İngilizce konuşmadan önce ana dilinizde düşünüp İngilizceye çeviri mi yapıyor sunuz?  Bu durum, konuşmanızın daha yavaş ilerlemesine ve aynı anda birçok duruma odaklanmak zorunda kalmanıza neden olmaktadır.

Etkili aksan ve diksiyonun en temel etkenlerinden birisi de doğrudan İngilizce düşünmektir. Ana dilinizde düşünerek çeviri yapmak, İngilizcede doğru olmayan cümleler ile iletişim kurmanıza sebep olabilir. Ayrıca Türkçede ve İngilizcede dilbilgisi ile cümle yapısı farklıdır.

Ayrıca, bir sohbette olduğunuzda düşünmek ve düşündüklerinizi zihninizde tercüme etmek çok fazla zaman kaybetmenize ve karşınızdakinin sizi dikkatli bir şekilde dinleyememesine neden olabilir. Bu durum; duraklamalara ve akıcı konuşamamaya sebep olur. Pratik bir şekilde İngilizce düşünebilmek için İngilizceyi hayatınıza dahil etmelisiniz.

2. Sadece Gramere Odaklanmak

İngilizce öğrenirken yapılan hatalardan birisi de konuşma ve diksiyon becerilerinizi geliştirmek için gramer ve dilbilgisi odaklı çalışmak gerektiğini düşünmenizdir. Ne yazık ki bu metot, pek etkili bir yöntem değildir.

Anadili İngilizce olan kişilerin arasında geçen bir diyalog, çoğu zaman doğru dilbilgisi kurallarını içermez. Sohbet ederek doğal diyaloglar kurmak istiyorsanız, gramer ve dilbilgisi kitapları yerine çeşitli podcastler ve sesli kitaplar ile pratik yapmanız oldukça önemlidir. Gramer bilgisi oldukça önemlidir ancak dil becerilerinizi geliştirmeden yalnızca gramer ve dil yapısına odaklanmak bilinen en büyük yanlışlardandır.

3. Plansız Çalışmak

Dil öğrenmek sabır ve plan gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte, kendinize mutlaka bir çalışma planı hazırlamalı, eksiklerinizi tespit etmeli ve kendinizi geliştirecek şekilde bir çalışma metotu uygulamalısınız. Bir çalışma programına uymadan çalışmanız hem düzensiz hem de verimsiz çalışmanıza sebep olur.

4. Yeterli Pratik Yapmamak

Gerçekten akıcı ve etkili bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorsanız çok iyi araştırma yapmalı ve sürekli olarak kendinizi geliştirmeye açık olmalısınız. İngilizce kelime bilginizi ve dil becerilerini geliştirmek için öğrendiklerinizi sürekli olarak tekrar etmeniz oldukça önemlidir. Bunun için ise yukarıda bahsettiğimiz gibi etkili bir çalışma planı oluşturun ve günün belirli saatlerinde belirli süreler içerisinde konuşma, dinleme, yazma pratikleri yapın. Bu şekilde hem dil becerinizi geliştirebilir hem de öğrendiklerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde öğrenmiş olacaksınız.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Speaking Nasıl Geliştirilir? En Etkili 4 İpucu!

5. Aksanlı Konuşmaya Çalışmak

İngilizce öğrenirken yapılan hatalardan birisi de aksanlı konuşmaya çalışmaktır. İngilizce, birçok ulus tarafından konuşulan bir dil olduğu için çok fazla aksana sahip bir dildir. Bu yüzden, aksanlı konuşmak yerine öğrenme sürecinde bu aksanı anlamaya çalışmalısınız. Buna ek olarak ise İngilizcenin kendine özgü seslerine odaklanmalı ve bu sesleri dinleyerek taklit etmeye çalışmalısınız.

6. Ezberlemeye Çalışmak

Dil öğrenirken çoğu insanın yaptığı en büyük hatalardan birisi de ezber yapmaya çalışmaktır.  Dilbilgisini kusursuz bir şekilde bilmek ve bu bilgileri yeterli düzeyde bir kelime dağarcığı ile kullanmak oldukça önemlidir. İngilizce öğrenme sürecinde dilbilgisi yapısını öğrenmenin yanı sıra çeşitli kelime çalışmaları yaparak yeni kelimeler öğrenmek gerekir.

İngilizcede diğer birçok dilden daha fazla kelime mevcuttur. Bu yüzden, düzenli olarak İngilizce kelime çalışmaları yapmanız gerekir. Bu kelimeleri ezberlemek için ise onları ezberlemek yerine düzenli pratikler ile tekrar etmeli ve akılda kalıcı olmasını sağlamalısınız.

7. Farklı Öğrenme Kaynaklarını Denememek

Genellikle dil öğreniminde öğrenciler, yalnızca tek bir kaynaktan faydalanmak isterler. Bu düşünce ne yazık ki oldukça yanlıştır. Her insanın öğrenme metodu ve anlayışı değişir. Bunun sebebi ise algılar ile ilişkilidir. Size en uygun öğrenme kaynağını bulmak için birçok kaynak denemenizi ve daha sonrasında da bu kaynaklardan sizin için en uygun olanını kullanmanızı tavsiye ederiz.

8. Hata Yapmaktan Korkmak

Dil öğrenirken en büyük kurallardan birisi de kişinin özgüvenli olmasıdır. Yeni bir dil konuşurken ya da yazarken hata yapmak, geleceğe dönük gelişiminize katkı sağlar. BukyTalk ekibi olarak, hata yapmaktan çekinmememiz gerektiğini her defasında vurguluyoruz.

Dil öğreniminde hata yapmak aslında olumlu sonuçlara sebep olur.  Hata yapmıyorsanız, dil kullanımında yeterince tecrübeli değilsiniz demektir. Hatalarınızdan ders çıkarmak ve kendinizi geliştirmek hem öğrendiklerinizin daha akılda kalıcı olmasına hem de hatalarınızı azaltmanıza yardımcı olur.

Okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerinizi geliştirip düzenli olarak pratikler yaparak zamanla daha az hata yaptığınızı fark edeceksiniz. Hata yapmaktan çekinmediğinizde daha da az hata yaptığınızı ve dil becerilerinizi daha da geliştirebildiğinizi göreceksiniz.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce öğrenirken yapılan hatalar” konusunu ve yapmamanız gereken bu hataları detaylı bir şekilde açıkladık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı