İngilizce Geliştirme

En Etkili İngilizce Öğrenme Kitapları

Dil öğrenmek ve öğrendiğiniz dilde profesyonel bir şekilde iletişim ve dil becerilerini kullanmak, günümüz dünyasında bir gereksinim olarak görülmektedir. Dünyada en çok konuşulan dillerden birisi olan İngilizceyi öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek, sandığınızdan daha kolay.

Düzenli olarak konuşma pratiği yapmanın yanı sıra okuma pratiği yapmak da dil gelişiminde oldukça önemlidir. İngilizce okuma becerisini geliştirerek birçok yeni kelime öğrenebilirsiniz. Peki İngilizce öğrenme kitapları hangileridir?

İngilizcenizi geliştirmek için uygulamanız gereken birçok kriter vardır. Okumak, İngilizce pratiği yapmanın en iyi yollarından biridir. Eğlenceli, rahatlatıcı ve anlama becerilerinizi ve kelime dağarcığınızı geliştirmenize yardımcı olur. Bu kriterleri düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman İngilizcenizin gelişmeye başladığını fark edeceksiniz.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Metin Okuma Geliştirmek için 5 Etkili Tüyo

İngilizcenizi geliştirmek için temel dil becerilerini edinmenin yanı sıra bir çalışma düzeni ve düzenli okuma pratikleri yapmanız da oldukça önemlidir. İngilizcenizi geliştirebilmeniz için birçok metot ve çeşitli alternatifler mevcut.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, İngilizce öğrenme kitapları konusuna yönelik 10 etkili yöntem hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

İngilizcenizi Geliştirmede Okumanın Önemi    

Okumak ve İngilizce okuma becerilerini geliştirmek oldukça önemlidir özellikle de İngilizce öğrenmeye çalışıyorsanız. İngilizce kelimeleri dinleyip anlayabilseniz bile, İngilizce okumayı bilmiyorsanız akıcı İngilizce konuştuğunuzu iddia edemezsiniz. Söylemenin yapmaktan daha kolay olabileceğini biliyoruz.

Okuma Becerilerinizi Geliştirmek İçin Ne Yapmalısınız?

İngilizce öğrenme kitapları

Sevdiğiniz Kitabı Okuyun

Öncelikle, okumak istediğiniz metin türünü okumanız oldukça önemlidir. Derslerde ve işte, belirli metinleri okumanız istenecektir. Bu nedenle, boş zamanlarınızda çizgi romanlar, dergiler veya sizin için önemli olan konularla ilgili kitaplar gibi hoşunuza giden şeyleri okuyun.

Kütüphaneyi Ziyaret Edin

Kütüphaneler, ücretsiz kitap ödünç alabileceğiniz harika yerlerdir. Yerel kütüphanenizden yararlanın ve eğlenmek için okumak üzere kitap stoklayın.

Ana Dilinizdeki Kitapları İngilizce Olarak Yeniden Okuyun

İngilizce okuma alıştırması yapmanın iyi bir yolu, ana dilinizde okuduğunuz kitapları tekrar okumaktır. Hikayelere zaten aşina olduğunuz için İngilizce kelime ve cümle yapılarına odaklanabilirsiniz.

E-okuma Uygulaması Kullanın

Bir e-okuma uygulamanız olmasa bile, mobil cihazınız için bir e-okuma uygulaması indirebilirsiniz. E-okuma uygulaması, kullanıcıların tanıdık olmayan kelimeleri vurgulamasına ve otomatik olarak bir tanım almasına olanak tanıyan dahil edilen sözlük araçları nedeniyle yeni İngilizce okuma uygulamaları dil öğrenenler için etkili araçlardır.

Sesli Kitaplar Dinleyin

Son olarak, okuduğunuz kitabın sesli kitabını dinleyin. Bu şekilde, kelimelerin İngilizcede nasıl telaffuz edildiğini duymanın harika bir yoludur.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: 12 Harika İngilizce Podcast Önerisi

İngilizcenizi Geliştirmek İçin Etkili İngilizce Öğrenme Kitapları

İngilizce öğrenme kitapları

The Wind in the Willows – Kenneth Grahame

Bu klasik hikâye, İngiliz kırsalında geçmekte ve nehir kenarında yaşayan hayvanların maceralarını konu alır. Grahame’nin yaratıcı hikayeler ile basit bir dil kullanımı, bunu hem yetişkinler hem de çocuklar için zevkli bir okuma metni olarak günümüze taşımıştır.

Lord of the Flies – William Golding

Bu kitap, modern bir klasik ve tüm dünyadaki okullar için popüler bir İngilizce çalışma metnidir. Bir grup erkek çocuk ıssız bir adada tecrit edildiğinde, oluşturdukları toplum acımasız davranışlara dönüşür. Bu romanda Golding, kendinizi sahnelerdeymişsiniz gibi hissettiren, neredeyse şiir gibi dramatik ve açıklayıcı bir dil kullanmıştır.

The Old Man and the Sea – Ernest Hemingway

Ernest Hemingway, İngilizce öğrenenler için harika olan açık, anlaşılır yazı stili ve kısa cümle yapısıyla oldukça tanınan bir hikâye oluşturmuştur.

Animal Farm – George Orwell

Bu kısa, alegorik roman, insan efendilerine isyan eden hayvanların hikayesini ele almaktadır. Sovyetler Birliği’nde Stalin döneminin bir uyarlamasıdır. Orwell, “Az daha çoktur.” yaklaşımıyla tüm okuma seviyelerine hitap etmek için basit bir İngilizce kullanmış ve hayvanlar kısa, net cümlelerden oluşan bir diyalog serisi oluşturmuştur.

Tuesdays with Morrie – Mitch Albom

Mitch Albom, eski üniversite profesörü Morrie Schwartz ile yeniden bağlantı kurduğunda, değerli hayat dersleri alır ve Morrie’nin hayatının son aylarında ortaya koyduğu tüm komik, anlayışlı bilgeliği okuyucular ile paylaşır. Doğal bir konuşma tarzı ile okuma ve yazma tarzı edinmek için oldukça etkili bir romandır. Ayrıca yüksek sesle okunması gereken ve mutlaka okumuş olmanız gereken etkili bir kitap.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı