İngilizce Geliştirme

İngilizce Kendini Tanıtma için Örnek Cümleler

Günümüzde ikinci bir dil bilmek büyük bir zorunluluk haline geldi. Durum böyle olunca birçok insan dünyada en çok konuşulan dillerden biri ve uluslararası konuşulan bir dil olan İngilizce öğrenimine yönelmeye başladılar.

Genel olarak İngilizce öğrenmek isteyen bu öğrencilerin aldığı ilk derslerden birisi de İngilizce kendini nasıl tanıtması gerektiği konusudur. Peki İngilizce kendini tanıtma nasıl yapılmalı ve nasıl etkili olabilir?

BukyTalk olarak özellikle yeni başlayanların ve diğer dil öğrencilerinin mutlaka bilmesi gereken bu temel konu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Detaylı İngilizce Cümle Kurma Rehberi

İngilizce Kendinizi Tanıtırken Uygulamanız Gerekenler

İngilizce kendini tanıtmaİngilizcede kendinizi tanıtırken özel bir çaba göstermenize gerek yok. Tıpkı anadilinizde olduğu gibi İngilizcede kendinizi tanıtmak için belirli cümle kalıplarını kullanmanız gerekmektedir. Ancak konuşurken rahat hissetmeniz ve sohbeti sürdürebilmeniz için birkaç kriter mevcuttur. Bu kriterleri sizin için aşağıdaki gibi düzenledik:

Sohbeti Devam Ettirecek Sorular Sorun!

Bunu yapmak için çok daha basit sorular sorabilir ve önce yüzeysel daha sonra detaylı sorular sorabilirsiniz. Sorular her zaman yorum yapmaktan daha etkilidir. Bunun sebebi; sorular karşınızdaki insanın konuşmasına sebep olur ve söyleyebilecekleriniz hakkında düşünmeniz için size zaman kazandırır.

  • How are you? – Nasılsınız?
  • Where are you from? – Nerelisiniz?
  • What are you doing here? –Burada ne yapıyorsunuz? veya
  • Are you having a good time? – İyi zaman geçiriyor musunuz?

Gibi sorular ile karşınızdaki kişiyi konuşturabilir ve zaman kazanabilirsiniz.

Kendinizle İlgili Belli Başlı Cevaplar Hazırlayın!

Konuşmak veya sohbet etmek her zaman soru sormak değildir. En sonunda konuştuğunuz kişiler de size aynı soruları soracak sizden bu soruları cevaplamanızı bekleyecekler. Bu soruları kolayca cevaplayabilmek de oldukça önemli. Hata yapma ihtimalini azaltmak için cevaplarınızı kısa ve basit tutmanız gerekir. Aşağıdaki temel sorular için kendinize uygun cevaplar hazırlayabilirsiniz:

  • Where are you from? – Nerelisiniz?
  • What do you do? – Ne iş yapıyorsunuz?
  • What are you doing here? – Burada ne yapıyorsunuz?
  • Do you like your job? – İşinizi seviyor musunuz?
  • How was your trip? – Yolculuğunuz nasıldı?
  • Are you having a good time? – İyi zaman geçiriyor musunuz?
  • What do you think of the weather? – Hava durumuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Hatta daha özel sorulara karşı genel cevaplar da hazırlayabilirsiniz. Genellikle olumlu şeyler söyle sonra daha fazla ayrıntı ekle. Ayrıntılar eklemek sohbeti daha ilginç hale getirir. Sonra bir soru sorabilirsiniz. İngilizce de genel olarak kendinizi tanıtırken dikkat etmeniz gereken kriterleri sırasıyla aşağıdan inceleyebilirsiniz.

İlk Önce İsminizi Söyleyin

Kendinizi tanıtmak için elbette önce isminizi söylemeniz gerekir. Karşınızdaki kişi adınızı bildiğinde karşılıklı diyaloglarda size hitap edebilecek ve böylece kalabalık bir ortamda sizinle konuştuğunu daha rahat bir şekilde anlayabileceksiniz. Önce selam vererek ardından isminizi söylemeniz ve karşınızdakinin de ismini sormanız aynı zamanda sohbet etmeye hevesli olduğunuzun da bir göstergesi olarak kabul edilir.

Örnek: Hello! I am Amy. What is your name?

Anlamı: Merhaba, adım Amy. Senin/Sizin adın/adınız ne?

Yukarıdaki şekilde diyaloğa başlamanız iletişiminde güçlü olması açısından oldukça önemlidir.

Kendinizle İlgili Detaylı Bilgiler Verin

Karşınızdaki kişi ile sohbet ediyorsunuz ve yukarıda size verdiğimiz örneklere göre fazla soru sorduğunuz ve bir süre sonra karşınızdaki kişi size sorular sormaya başladı. Böyle bir durumda soruları detaylı bir biçimde cevaplayabilir ve karşınızdaki kişiye aynı detaylı soruları sorma fırsatı oluşturabilirsiniz. Kendiniz ile ilgili detaylı bilgiler vermek hem konuşma pratiği yaparak çeşitli sohbetlere girmenize hem de karşınızdaki ile konuşmaktan keyif aldığınızı hissettirmenize yardımcı olacaktır.

Karşınızdakine Sorular Sorarak Sohbeti Derinleştirin

Kendiniz ile ilgili detaylı bilgiler verdiniz sırada ise karşınızdakine detaylı sorular sormakta. Burada en temel kriterlerden birisi ikili diyaloglarda karşınızdakini dinlediğinizi hissettirmeniz gerektiğidir. İletişim kriterleri içerisindeki göz teması kurma, ara ara onay verir gibi kafanızı sallama, gülümsemeniz veya bağlama göre mimiklerinizi kullanmanız oldukça önemlidir.

Sohbetin daha da derinleşmesi karşınızdaki kişi ile sağlam bir iletişim ve ilişki kurabilmeniz anı sıra farklı cümle yapılarını öğrenmenize de olanak sağlar.

İngilizce Kendini Tanıtma Cümleleri

Adım adım kendinizi birine ya da bir topluluğa nasıl tanıtabileceğiniz konusunda detaylı örnekler sunacağız. Bu örneklerden yararlanarak siz de kendi cümlelerinizi kurarak konuyu daha iyi ve daha etkili bir iletişime yardımcı hale getirebilirsiniz.

Kendinizi tanıtmak için ilk yapmanız gereken yukarıda da bahsettiğimiz gibi isminizi söylemek olacaktır. İşte kendinizi tanıtmaya başlamak için İngilizce kendini tanıtma cümleleri;

  • Hi! I’m Brain.
  • Hello! My name is Brain.
  • Let me introduce myself. I’m Amy.
  • I’d like to introduce myself. I’m Clara.

Bu cümlelerden biriyle kendinizi tanıttıktan sonra karşınızdaki kişi ile bir diyalog kurmak istiyorsanız kendisine “What is your name? (Senin adın ne?)” sorusunu sorabilirsiniz. Karşınızdaki kişi de cevap verdikten sonra konuşma aşağıdaki örnekte verdiğimiz gibi olabilir:

Brain: Hello! I’m Brain. What is your name?

Anlamı: Merhaba! Ben Brain. Senin adın ne?

John: Hi, my name is John.

Anlamı: Merhaba, ben John.

Brain: I am glad to met you!

Anlamı: Tanıştığıma memnun oldum.

İngilizce İsmini ve Yaşını Söyleme Örnekleri

Konuşma yukarıdaki gibi başladıktan ve ilerledikten sonra ise sırada yaş sorusu gelebilir. Karşınızdaki kişiye kaç yaşında olduğunu, nereli olduğunu ya da ne iş yaptığını sorabilirsiniz. Böylece diyaloğu devam ettirmiş olursunuz. Birkaç soru örneğine bakalım;

X: How old are you?

Anlamı: Kaç yaşındasın?

Y: I am sixteen (16). / I am sixteen years old.

Anlamı: 16 yaşındayım.

şeklinde cevap verilebilir.

İngilizce Nereli Olduğunu Söyleme Örnekleri

Karşınızdaki kişiye sorular sorabiliyorsunuz fakat bu soruların her birine cevap verebiliyor musunuz? Cevap verebiliyor olmanız oldukça önemlidir aksi taktirde aynı sorular size yöneltildiğinde söyleyeceğiniz bir cevabınız olmaz. Örneğin size nereli olduğunuz sorulduğunda nasıl söylemeniz gerekir? Bu soru için alternatif cevaplar hazırladık. Aşağıda bu cevapları inceleyebilir ve kendinize en uygun biçimde hazırlayabilirsiniz:

Örnek-1

X: Where are you from?

Anlamı: Nerelisin/Nerelisiniz?

Y: I am from German.

Anlamı: Almanyalıyım.

Örnek 2:

X: What is your nationality?

Anlamı: Hangi ulustansınız?

Y: My nationality is U.S.A

Anlamı: Ulusum Amerika.

İngilizce Nerede Yaşadığını Söyleme Örnekleri

Sorduğunuz sorulara cevap verebiliyor olmanız oldukça önemlidir aksi taktirde aynı sorular size yöneltildiğinde söyleyeceğiniz bir cevabınız olmaz. Örneğin size yaşadığınız yer sorulduğunda nasıl söylemeniz gerekir? Bu soru için alternatif cevaplar hazırladık. Aşağıda bu cevapları inceleyebilir ve kendinize en uygun biçimde hazırlayabilirsiniz:

X: Where do you live?

Anlamı: Nerede yaşıyorsun?

Y: I live in Paris.

Anlamı: Paris’te yaşıyorum.

İngilizce Mesleğini Söyleme Örnekleri

 X: What is your job?

Anlamı: Ne iş yapıyorsun?

Y: I am a Nurse.

Anlamı: Hemşireyim.

İngilizce Aileni Tanıtma Örnekleri          

Ailenizi tanıtmanız için örnek cümleler aşağıdaki gibidir:

  • My father’s name is James. He is a engineer.
  • My mother’s name is Carol. She is a doctor.
  • I have two brothers. Their names are John and Hugh. They are students.
  • My mother has a sister. My aunt is an teacher.
  • My grandfather and grandmother live in the village.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce kendimizi tanıtma” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı