İngilizce Kelime

İngilizce Alfabe ve Telaffuz Kuralları

Her dilde kendi içerisindeki kültürel öğelerin de etkisi ile birçok kalıplaşmış kuralları mevcuttur. Bu kuralların yanı sıra her dilin kendi içerisinde farklı bir alfabesi de bulunmaktadır. İngilizcede de öğrenilmesi gereken pek çok kelime öbeği bulunur.

Duyduğunuz İngilizce kelimelerin, atasözlerinin, deyimlerin ve hatta cümleleri dahi telaffuz ederken belirli ses dizimi ve telaffuz kurallarına uyulması gerekir. Bunun için ise İngilizce alfabe ve telaffuz kurallarını bilmek gerekir.

İngilizce alfabe ve telaffuz kurallarını öğrendiğinizde özellikle anadili İngilizce olan kişiler ile konuşurken daha da emin diyaloglar kurabilirsiniz. Peki İngilizce alfabe ve telaffuz kuralları nelerdir? Bu yazımızda, İngilizce alfabeyi öğrenmenin önemini, telaffuz hakkında bilmeniz gerekenleri ve İngilizce harflerin nasıl telaffuz edilmesi gerektiği hakkında bilmeniz gereken temel bilgileri ve merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce Alfabeyi Öğrenmek Neden Önemli?

Alfabeyi öğrenme süreci hepimiz için basit ve hızlı geçilen bir konu gibi gelebilir ancak bu konu tekrar etmemiz gereken önemli konulardan birisidir. İngilizcede harflerin çoğu Türkçe diliyle aynı olsa da okunuşları tamamen farklıdır. İngilizcede farklı okunan harflerle birlikte İngilizcede kullanılmayan harfler de mevcuttur. Çoğu harf benzerlik gösterse de mutlaka sesler farklıdır. Örneğin Türkçedeki “A” harfinin İngilizcede “ey” şeklinde telaffuz edilmesi gibi.

İngilizcedeki tüm kelimeleri birebir seslendirme ve ezberleme şansınız olmayabilir. Fakat harfleri düzgün öğrendiğiniz takdirde bilmediğiniz bir kelimeyi dahi ilk gördüğünüzde doğru şekilde telaffuz etme şansımız yüksektir. Bu sebeple harfleri öğrenmek ve farklı sözcüklerle pratik yapmak öğrenme sürecinde oldukça önemlidir.

İngilizcedeki tüm kelimeleri birebir seslendirme ve ezberleme imkânınız oldukça düşüktür. Harfleri düzgün öğrendiğiniz takdirde bilmediğiniz bir kelimeyi dahi ilk gördüğünüzde doğru şekilde telaffuz edebilirsiniz.

İngilizce Telaffuz Hakkında Bilmeniz Gerekenler!     

Konuşmakta ve kelimeleri doğru telaffuz etmekte zorluk çekmek, birçok dil öğrencisinin ortak sorunudur. Bunun nedeni, İngilizcenin “th” ve “ch” gibi birçok zor sese sahip olmasıdır. Daha fazla konuşma pratiğinin her zaman daha fazla telaffuz pratiği anlamına gelmediğini akılda tutmak önemlidir.

Konuşma pratiği, gerçek konuşmalarda nasıl doğal cümleler kuracağınızı öğrenmenize yardımcı olur. Telaffuz ise sesinizin net ve anlaşılması kolay olduğundan emin olmakla ilgilidir. Konuşurken doğru sesleri kullandığınızda başkaları ne söylemeye çalıştığınızı kolaylıkla anlayabilir. Dilbilgisi konusunda başarılıysanız ve birçok farklı kelime biliyorsanız etkili telaffuz, başkalarının sizi daha net duymasına ve anlamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca doğru ve etkili bir telaffuza sahip olmak, sosyalleşebilmenize de yardımcı olur.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Detaylı İngilizce Telaffuz Geliştirme Rehberi

İngilizce Harfler Nasıl Telaffuz Edilmeli?    

İngilizce harflerin yazılışlar ve okunuşları aşağıdaki gibidir:

HarflerTelaffuzları
AEy
BBi
CSi
DDi
Eİ
FEf
GCi
HEyç
IAy
JCey
KKey
LEl
MEm
NEn
Oo
PPi
QKiu
RAr
SEs
TTi
UYu
VVi
WDabilyu
XEx
YVay
ZZet

Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi İngilizce harflerin birçoğu Türkçe alfabeyle aynı yazılsa da farklı okunmaktadır. Ayrıca aynı harfin farklı sözcük içerisindeki okunuşu da farklılık gösterebilir. Özellikle bazı sözcüklerde harfi tamamen yutmak yani hiç söylememek gerekir. Bu sebeple, bol bol pratik yapmalı ve ezber yapmaktan kaçınmalısınız.

Konuşurken harfleri tek tek telaffuz etmesek de harfleri anlamak, kelimeleri doğru telaffuz etmemiz açısından oldukça önemlidir. Kelimelere göre farklılaşan sesleri de öğrenmeli ve İngilizce harfler ve telaffuz kurallarına büyük ölçüde önem vermeniz gerekir.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce alfabe ve telaffuz kuralları” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı