İngilizce Kelime

İngilizcede Söylenmesi Zor Kelimeler ve Anlamları! 20 Kelime

İngilizce öğrenmek yalnızca dilbilgisi ve İngilizce gramer kurallarını öğrenmek olarak görünse de yetkin bir konuşmacı olmak için dil becerilerimizi de geliştirmemiz oldukça önemlidir. Kelimelerin doğru bir şekilde telaffuz edilmesi, İngilizce öğrenme sürecinde oldukça önemli bir konuma sahiptir. İngilizcede söylenmesi zor kelimeler mevcuttur. Bu kelimelerin telaffuzlarını öğrenebilmeniz için bol bol dinleme pratiği yapmanız oldukça önemlidir. Peki İngilizce söylenmesi zor kelimeler nelerdir?

Bu yazımızda 20 adet İngilizcede söylenmesi zor kelimeler ve bu kelimelerin anlamlarını ele alacağız.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: En İyi İngilizce Kelime Ezberleme Yöntemleri!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizcede Söylenmesi Zor 20 Kelime 

  • Colonel: Albay
  • Congratulations:Tebrikler
  • Mischievous:Afacan
  • Draught:Taslak
  • Quinoa: Kinoa
  • Onomatopoeia: Sesi ile anlamı aynı/benzer olma
  • Scissors:Makas
  • Anemone: Anemon
  • Isthmus: Kıstak (Bir yarımadanın karaya bağlandığı yer)
  • Otorhinolaryngologist: Kulak burun boğaz uzmanı
  • Squirrel: Sincap
  • Ignominious: Aşağılayıcı, küçültücü
  • Successful: Başarılı
  • Sixth: Altıncı
  • Phenomenon: Olgu
  • Rural: Kırsal, taşra
  • Specific: Belirli
  • Synecdoche: Dar anlamlı bir sözcüğün geniş anlamda kullanılması
  • Temperature: Sıcaklık, ısı derecesi
  • Often: Sıklıkla, sık sık

İngilizcede söylenmesi zor kelimeler    İngilizcede söylenmesi zor kelimeler

İngilizcede Söylenmesi Zor Kelimeler ve Doğru Telaffuzları

Colonel (Albay)

Fransızca kökenli olan “Colonel” kelimesi “Ker-nul” şeklinde telaffuz edilmektedir. Söylemesi zor bir kelime olmasının temel nedeni ise kelimenin yazılışında “r” harfi olmamasına rağmen telaffuz ederken “r” kelimesinin kullanılmasıdır. Ayrıca İkinci “o” sessiz olduğu için bu durum da kafa karışıklığına neden olmaktadır.

Congratulation (Tebrikler)

“Congratulations” kelimesinin; “Kan-gı-rı-tü-ley-şıns”, “Kong-rü-las-yon” ve “Kön-gü-rü-ti-ley-şıns” gibi birçok yanlış telaffuzu bulunmaktadır.  “Kın- gı-ra- çıu- ley- şıns” şeklinde telaffuz edilmesi gereken bu kelime Türkçede “Tebrikler” ifadesinin karşılığıdır.

Mischievous (Afacan)

Pek çok native Amerikan “mis-CHEEV-ee-us” olarak telaffuz ederken doğru telaffuz “MIS-chiv-us” şeklindedir. Söylemesi zor kelimelerden olmasının sebebi, bu kelimenin üç heceli bir kelime olup dört heceli gibi görünmesidir.

Draught (Taslak)

ABD veya Birleşik Krallık dışındaki native speakerlar “drot” şeklinde telaffuz etmektedir. “Draught” kelimesinin doğru telaffuzu ise “Draft” şeklindedir.

Quinoa (Kinoa)

Bu faydalı gıda, antik dünyadan bir tahıl olmasına rağmen, son yıllarda sağlıklı gıda tüketicileri arasında oldukça popülerdir. Bazı insanlar “qwin-o-ah” olarak yanlış telaffuz edebilir. İspanyolca kökenli bu kelimenin “KEEN-wah”, “Ken-WAH” veya “KEN-on-ah” şeklinde birden çok telaffuzu mevcuttur.

Onomatopoeia (Sesi ile anlamı aynı/benzer olma)

Ses anlam birlikteliği ve yansıma sözcükler anlamına gelen bu kelimeyi hiç duydunuz mu? Aslında altı heceli bir kelimedir ve “on-o-mot-o-PEE-a” şeklinde telaffuz edilir.

Scissors (Makas)

Native speakerlar, bu kelimeyi “Siziz-ers” olarak telaffuz etse de İngilizce öğrenen insanlar “Skiss-ors” şeklinde telaffuz edebilir. Türkçede “Makas” anlamına gelen bu kelime, tekil bir araç olmasına rağmen, sondaki “s” harfinin onu çoğul yaptığını düşünmeniz oldukça normaldir ancak bu düşünce yanlış bir düşüncedir.

Anemone (Anemon)

Düğün çiçeği ailesinin bir üyesi olan bu renkli bitki “Ah-NEM-oh-nee” olarak telaffuz edilir.

Isthmus (Bir yarımadanın karaya bağlandığı yer)

Bu iki heceli kelime; iki deniz arasındaki dar bir kara şeridini ifade etmektedir. Kelime “İs-muss” olarak telaffuz edildiğinden sessiz olan “th” ekini telaffuz etmemeniz oldukça önemlidir.

Otorhinolaryngologist (Kulak burun boğaz uzmanı)

Pek çok insan bir kulak, burun boğaz doktoru için kullanılan bu uzun kelimeyi telaffuz etmekte zorlanabilir. “Oh-toh-rye-no-lar-ing-GOL-uh-jee” olarak telaffuz edilen bu kelime medikal alanda uzmanlığı olmayan herkes için söylenmesi zor bir kelimedir.

Squirrel (Sincap)

Söylenmesi zor kelimelerden birisi olan bu kelimeyi native speakerlar “SKWIR-rel” şeklinde telaffuz etmektedirler.

Ignominious (Aşağılayıcı, küçültücü)

Kelime dağarcığı geniş olan açık sözlü konuşmacılar, bu kelimeyi onursuz bir kişiyi tanımlamak için kullanabilirler. “İg-ne-MIN-ee-us” olarak telaffuz edilen beş heceli bir kelimedir.

Successful (Başarılı)

Bu listedeki kelimeler arasında söylenmesi en kolay ancak İngilizceye çok aşina olmayan kişiler için karmaşık olan kelimedir. Kelime doğru telaffuzu ise “Sek-ses-fıl” şeklindedir.

Sixth (Altıncı)

Rakamlar, yabancı dil öğrencilerinin telaffuz etmeyi öğrendikleri ilk kelimeler arasındadır ancak “x” harfinden sonra “th” harflerinin gelmesi İngilizce öğrenmeye yeni başlayan insanlar için zor olabilir. Doğru telaffuz ediliş şekli ise “Seksth” şeklindedir.

Phenomenon (Olgu)

“Phenomenon” kelimesinin tekil biçimi, olgu veya şaşırtıcı bir olay anlamına gelir ve “fi-NOM-uh-non” olarak telaffuz edilir.

Rural (Kırsal, taşra)

“Roor-uhl” olarak telaffuz edilen bu kelime Türkçede taşra ve kırsal kesim anlamlarına gelir.

Specific (Belirli)

Birçok kişi için söylemesi kolay ancak “s” ve “c” harflerinin aynı kelime içinde aynı, ancak farklı seslere sahip olabileceğini anlamayanlar için zor olan başka bir kelimede “Specific” kelimesidir. “Sı-pe-si-fik” olarak telaffuz edilir.

Synecdoche (Dar anlamlı bir sözcüğün geniş anlamda kullanılması)

Fazla bilinmeyen bu edebi kelime, “Se-NEK-di-ki” şeklinde telaffuz edildiğinden birçok kişinin söylemekte zorlandığı bir kelimedir.

Temperature (Sıcaklık, ısı derecesi)

Bazı insanlar için “Tem-per-uh-chur” kelimesini hızlı bir şekilde söylemek zordur, çünkü “t” harfi “ch” sesini alır.

Often (Sıklıkla, sık sık)

Native speakerlar çoğu zaman “t” harfini “OFF-uhn” demek için kullanmazken diğerleri “OFT-uhn” şeklinde telaffuz etmektedir. Her iki telaffuzda kabul edilir.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere ‘‘ İngilizcede zor Kelimeler ve anlamları’’ hakkında çeşitli bilgiler ve örnekler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için blog sayfamızı takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı