İngilizce Geliştirme

1’den 20’ye Kadar İngilizce Sayılar ve Yazılışları 20’ye kadar nasıl sayılır?

İngilizcesini geliştirmek isteyen pek çok insan genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrenmek ile kendini geliştireceğini düşünür. Dil öğrenmek yalnızca dil becerilerini geliştirmek ile ilgili değildir aynı zamanda dilin kendi basit yapısını ve kurallarını da bilmeniz bu noktada büyük öneme sahiptir.

Genellikle dil eğitiminde ilk önce temel ve genel iletişim için cümle kalıplarını öğrendikten sonra günleri, saatleri, ayları ve bunları ifade edebilmek için ise önce İngilizce sayıları öğrenmeniz gerekir.

İngilizcede tarih belirtmek için de sayıları öğrenmemiz gerekir. Hayatımızın birçok bölümünde yer alan İngilizce sayıları temel olarak 1’den 20’ye kadar İngilizce sayılar olarak öğrenmemiz gerekir. Peki 1’den 20’ye kadar İngilizce sayıları nasıl öğrenebiliriz?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

1'den 20'ye Kadar İngilizce Sayılar

İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebiliriz. Peki İngilizce iletişim kurabilmemiz için yalnızca dilbilgisi yeterli midir? İngilizce iletişim becerimizi geliştirmek için İngilizce belirli kalıpları öğrenmemiz de oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra gündelik hesaplamalar ve tarihler için de sayıları bilmeniz gerekir.

Bu yazımızda 1’den 20’ye kadar İngilizce sayılar konusu hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız.

1’den 20’ye Kadar İngilizce Sayılar ve Okunuşları

 İngilizce sayılar, yazılışları ve okunuşları ile aşağıdaki gibidir:

SayıİngilizceOkunuşu
1onevan
2twotu
3threetıri
4fourfor
5fivefayf
6sixsiks
7sevensevın
8eighteyt
9ninenayn
10tenten
11elevenilevın
12twelvetvelf
13thirteentörttin
14fourteenforttin
15fifteenfiftiin
16sixteensikstiin
17seventeensevıntiin
18eighteeneyttiin
19nineteennayntiin
20twentytıventi

1’den 20’ye Kadar İngilizce Sayılar ve Türkçe Anlamları

İngilizce sayılar ve Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir:

SayıİngilizceTürkçesi
1onebir
2twoiki
3threeüç
4fourdört
5fivebeş
6sixaltı
7sevenyedi
8eightsekiz
9ninedokuz
10tenon
11elevenon bir
12twelveon iki
13thirteenon üç
14fourteenon dört
15fifteenon beş
16sixteenon altı
17seventeenon yedi
18eighteenon sekiz
19nineteenon dokuz
20twentyyirmi

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “1’den 20’ye kadar İngilizce sayılar” konusunu Türkçe anlamları ve okunuşları ile detaylı bir şekilde ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı