İngilizce Geliştirme

İngilizce Ay Ne Demek?

İngilizcesini geliştirmek isteyen pek çok insan genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrenmeyi hedefler. Dil öğrenmek yalnızca dil becerilerini geliştirmek ile ilgili değildir aynı zamanda dilin kendi basit yapısını ve kurallarını da bilmeniz de oldukça önemlidir.

Genellikle dil eğitiminde ilk önce temel ve genel iletişim için cümle kalıplarını öğrendikten sonra sayıları, saatleri ve ayları öğrenmeye başlarız. İngilizcede tarih belirtmek için sayıları günleri ve ayları bilmemiz oldukça önemlidir.

Hayatımızın birçok kısmında yer alan İngilizce ayların öğrenmek istediğimiz dildeki karşılıklarını öğrenmemiz de oldukça önemlidir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Daha önceki yazımızda sizlere İngilizce aylardan bahsetmiştik. Peki İngilizce ay ne demek ve İngilizce ayların  kullanım alanlarını nasıl öğrenebiliriz?

İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebiliriz. Peki İngilizce iletişim kurabilmemiz için yalnızca dilbilgisi yeterli midir?

İngilizce iletişim becerimizi geliştirmek için İngilizce belirli kalıpları ve İngilizce aylar konusunda da kendimizi geliştirmemiz oldukça önemlidir. İngilizce ay ne demek, sorusunu ele alarak İngilizce aylar konusunda merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Günlük Konuşma Kalıpları-40 Cümle

İngilizce Aylar! İngilizce Ay Ne Demek? 

İngilizce ay ne demek sorusunu ele alacak olursak: yılın aylarını ifade etmek için “Month” kelimesini kullanırız ancak dünyamızın uydusu olan ay kelimesinin İngilizce karşılığı ise “Moon” şeklindedir.

İngilizce öğrenmekte olan herhangi bir dil öğrencisi, temel İngilizce ifadeler ve kalıplar arasında yer alan İngilizce ayları kısa sürede okunuşlarıyla birlikte öğrenmelidir.

Toplamda yalnızca on iki tane ay ismi olduğunu düşünürseniz İngilizce ayları öğrenmek aslında oldukça kolaydır. İngilizce ay adları ve Türkçe karşılıkları ve Türkçe okunuşları aşağıdaki gibidir:

İngilizceTürkçe
OcakJanuary
ŞubatFebruary
MarchMart
AprilNisan
MayMayıs
JuneHaziran
JulyTemmuz
AugustAğustos
SeptemberEylül
OctoberEkim
NovemberKasım
DecemberAralık

İngilizce Aylar! İngilizce Ayların Kullanım Alanları!

İngilizce aylar, cümle içerisinde belli bir durumun geçtiği tarihi net bir şekilde ifade etmek için kullanılmaktadır. Karşılıklı diyaloglarda, mektup yazımında, teslim tarihi bildirimlerinde ve tarih belirtilmesi gereken pek çok alanda İngilizce ayların kullanımı söz konusudur. İngilizce ayların cümle içerisindeki kullanımları da oldukça basittir.

İngilizce Aylar ile İlgili Örnek Cümleler!     

İngilizce aylar ile ilgili örnek cümleler, Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir:

İngilizceTürkçe
His mother was born in January.Annesi ocak ayında doğmuş.
We are waiting for May to go on summer vacation.Yaz tatiline çıkmak için Mayıs'ı bekliyoruz.
She will go abroad with their father in February.Şubat ayında babası ile yurt dışına çıkacak.
My grandmother will come to Istanbul in June.Anneannem, haziran ayında İstanbul’a gelecek.
His mother and father got married on an August evening.Annesi ve babası bir ağustos akşamında evlenmişler.
The weather is very hot here in July.Temmuz ayında burada hava çok sıcak.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce ay ne demek” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı