İngilizce Gramer

Örneklerle İngilizce A ve An Kullanımı

İngilizcesini geliştirmek isteyen pek çok insan genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrenerek bir dili öğrenebileceklerini düşünürler. Dil öğrenmek yalnızca dil becerilerini geliştirmek ile ilgili değildir. Dil öğrenmek ve etkili bir şekilde iletişim kurabilmek aynı zamanda dilin kendi yapısını ve kurallarını da bilmeniz gerektiği anlamına gelir.

Genellikle dil eğitiminde ilk önce temel ve genel iletişim için cümle kalıplarını öğrendikten sonra belirli dil kurallarını ve cümle yapılarını öğrenmeye başlarız. Basit bir konu gibi görülse de İngilizce de nesnelerin miktarını belirtmek için dahi farklı yapılar kullanırız.

İngilizce a ve an kullanımı, nesnelerin miktarını ve nitelendirmesini yapmamız açısından oldukça önemlidir. Peki İngilizce a ve an kullanımını nasıl öğrenebiliriz?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebiliriz. Peki İngilizce iletişim kurabilmemiz için yalnızca dilbilgisi yeterli midir? İngilizce iletişim becerimizi geliştirmek için İngilizce belirli kalıpları ve İngilizce mevsimleri öğrenmemiz oldukça önemlidir.

Bu yazımızda İngilizce mevsimleri ve örnek cümleleri Türkçe anlamları ile sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız.

İngilizce A ve An Nedir?        

Sayılabilir tekil isimlerle kullanılan a ve an nesneleri nitelendirmek için kullanılır. Türkçeye bir veya herhangi bir olarak çevrilebilir. İngilizce a ve an konusu aslında oldukça kolaydır. A ve an yalnızca tekil isimler ve nesneler ile kullanılmaktadır. İngilizce a ve an kullanımı ile ilgili daha fazla bilgi almak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

İngilizce A ve An Kullanımı!

Birçok yabancı dilde olduğu gibi İngilizcede de kelimeleri tanımlamada artikeller bulunur. İngilizce, Almanca ya da Fransızca gibi cinsiyet ayrımı gözetmeyen bir dil olduğu için a ve an kullanımında sessiz harfle başlayan kelimelerden önce a artikeli kullanılmaktadır.

Örnek:

  • A cat: bir kedi
  • A pencil: bir kalem
  • A table: bir masa
  • A bird: bir kuş
  • A book: bir kitap

Sesli harf ile başlayan kelimeler için ise an artikeli kullanılır. Sesli harflerden önce kullanılan an artikeli ise yine aynı anlamda olup kendisinden sonra kullanılan kelimeleri ifade eder.

Örnek:

  • An apple: bir elma
  • An egg: bir yumurta
  • An engineer: bir mühendis
  • An elephant: bir fil

İngilizce A ve An Örnek Cümleler!    

İngilizce a ve an kullanımı ile ilgili cümleler aşağıdaki gibidir:

İngilizceTürkçe
She is a German.O bir Alman.
David is a Teacher.David bir öğretmendir.
Gwen is an Orthodox.Gwen bir Ortodokstur.
Can you give me a book please?Bana bir kitap verebilir misin, lütfen?
Can I take a cup of tea?Bir fincan çay alabilir miyim?
You can buy a book on holiday.Tatilde bir kitap satın alabilirsin.
There is a bird in the garden.Bahçede bir kuş var.
My sister has a baby.Kız kardeşimin bir bebeği var.
Would you like to a cup of coffee?Bir fincan kahve ister misin?

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce a ve an kullanımı ve İngilizce a ve an örnek cümleler” konularını Türkçe anlamları ile detaylı bir şekilde sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı