İngilizce Gramer

Wear 3. Hali: Wear Fiili ile Örnekler!   

Günümüzde dil öğrenimi oldukça önemlidir. Bir dilin gramer yapısını öğrenmek ve çeşitli cümle yapılarını bilmek, öğrenme sürecinde büyük öneme sahiptir. Bu süreçte ise bol bol pratik yapmak ve programlı çalışmak gerekir. İngilizcede birçok zaman yapısı bulunmaktadır. Zaman ve cümle yapılarına göre de İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan wear fiilini hepimiz biliyoruz.

Peki wear fiilinin anlamı nedir ve wear 3. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?   

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını öğrenmek, dil gelişiminiz açısından oldukça önemlidir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız gerekir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek oldukça etkilidir. Peki wear fiili kullanım alanları nelerdir ve wear 3. hali çekimi neden önemlidir? Bu yazımızda, wear 2. hali ve wear 3. hali ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.  

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Wear Fillinin Anlamı Nedir?   

İngilizcede oldukça sık kullanılan ve cümle içerisinde önemli bir konuma sahip olan wear fiili, cümle içerisinde tek bir anlama sahip bir fiildir. İngilizcede “wear” fiili; giyinmek anlamında kullanılmaktadır. Wear fiili; “I, you, we, they” özneleri ile de “he,she,it” özneleri ile de aynı şekilde kullanılmaktadır.   

Wear 2. Hali ve Wear 3. Hali   

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsederken past simple tense kullanmamız oldukça önemlidir. Wear fiilinin ikinci hali “wore” olarak çekimlenir.  

Wear 2. Hali ile Kullanımı 

Wear fiili cümlede past tense kullanımı gerekli ise ikinci hali ile kullanılır. Düzensiz fiillerden biri olduğu için ikinci halinde kelime bir takı almak yerine tamamen değişir. Her öznede aynı şekilde kullanılmaktadır. wear filinin 2. halinin cümle içerisinde kullanımı aşağıdaki gibidir:  

Örnek: She wore a beautiful dress. 

Anlamı: Güzel bir elbise giydi. 

Wear 3. Hali ile Kullanımı 

Üçüncü hali, ikinci halinden farklı olan wear fiilinin 3. hali “worn” şeklinde kullanılmaktadır. Worn formu, past perfect tense ya da present perfect tense söz konusu ise kullanılmaktadır.  

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have worn veya has worn şeklinde kullanımı söz konusudur. Özne I, you, we, they ise have worn olarak kullanmamız gerekir. Özne he, she, it ise has worn şeklinde kullanmamız gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had worn şeklinde olmalıdır.

Örnek: My mother has worn the same coat for a week. 

Anlamı: Annem bir haftadır aynı paltoyu giyiyor. 

Wear 3. Hali ile İlgili Örnek Cümleler!   

Örnek: You haven’t worn this tie in almost two months. 

Anlamı: Neredeyse iki aydır bu kravatı takmadın. 

 

Örnek: She hasn’t worn these pants for 2 years. 

Anlamı: 2 senedir bu pantolonu giymedi. 

 

Örnek: My dad hadn’t worn that joke in a year. 

Anlamı: Babam bir senedir o şakayı giymemişti.   

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “wear 3. hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın! 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı