İngilizce Gramer

Swim Fiili Kullanım Alanları

Dil öğrenmek, günümüzde oldukça büyük bir gereksinimdir. Dilin gramer yapısını öğrenmek ile kalmayarak çeşitli özelliklerini de öğrenmeli ve bu konuda bol bol pratik yapmamız gerekir.

Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan swim fiilini hepimiz biliyoruz. Peki swim fiilinin anlamı nedir ve swim 3. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmelisiniz. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız oldukça önemlidir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek oldukça etkilidir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Peki swim fiili kullanım alanları nelerdir ve swim 3. hali çekimi neden önemlidir? Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Swim Fillinin Anlamı Nedir?

İngilizcede oldukça sık kullanılan, cümle içerisinde önemli bir konuma sahip olan swim fiili, cümle içerisinde tek bir anlamda kullanılan bir fiildir. İngilizcede “swim” fiili yüzmek, anlatmak anlamında kullanılmaktadır. Swim fiili; “I, you, we, they” özneleri ile de “he,she,it” özneleri ile de aynı şekilde kullanılmaktadır.

Swim 2. Hali ve Swim 3. Hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsederken past simple tense kullanmamız gerekirse swim fiilini ikinci hali (swam) ile kullanırız. Swim fiilinin ikinci hali “swam” şeklindedir.

Swim İkinci Hali ile Kullanımı

Swim fiili cümlede past tense kullanımı gerekli ise ikinci haline çekimlenir. Düzensiz fiillerden biri olduğu için ikinci halinde kelime bir takı almak yerine tamamen değişir. Her öznede aynı şekilde kullanılmaktadır. Swim filinin 2. Halinin cümle içerisinde kullanımı aşağıdaki gibidir:

Örnek: The dog swam across the river.

Anlamı: Köpek nehri yüzerek geçti.

Swim fiilinin 3. hali swum olarak çekimlenir. Swim 3. hali genellikle past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı gerekli ise kullanılmaktadır.

Swim Üçüncü Hali ile Kullanımı

Söz konusu tense, present perfect tense ise kullanım have + swum ya da has + swum şeklinde kullanılır.Söz konusu tense past perfect tense ise kullanım bu kez özne fark etmeksizin had + swum şeklindedir.

Örnek: He had swum in the pool before so he knew its dimensions.

Anlamı: Daha önce havuzda yüzdüğü için boyutlarını biliyordu.

Swim 3. Hali ile İlgili Örnek Cümleler!

Örnek: They have swum over 25 meters.

Anlamı: 25 metreden fazla yüzdüler.

Örnek: Only three Spanish and two foreigners have ever swum faster.

Anlamı: Sadece üç İspanyol ve iki yabancı daha hızlı yüzebildi.

Örnek: When she had swum some distance from the shore she called.

Anlamı: Yüzerek kıyıdan biraz uzaklaşınca seslendi.

Örnek: She’d never swum in a natatorium before.

Anlamı: Daha önce hiçbir akvaryumda yüzmemişti.

Örnek: There was no way David could have swam all the way here.

Anlamı: David’in onca yolu yüzerek buraya gelmesine imkân yoktu.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “swim 3. hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı