İngilizce Gramer

Sing Fiili İle İlgili Örnekler

Günümüzde dil öğrenimi oldukça önemlidir. Bir dilin gramer yapısını öğrenmek ve çeşitli cümle yapılarını da bilmek, öğrenme sürecinde büyük öneme sahiptir. Bu süreçte ise bol bol pratik yapmak gerekir. İngilizcede birçok zaman yapısı bulunmaktadır.

Zaman ve cümle yapılarına göre de İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan sing fiilini hepimiz biliyoruz.

Peki sing fiilinin anlamı nedir ve sing 3. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapılarını öğrenmek dil gelişiminiz açısından oldukça önemlidir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız gerekir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek oldukça etkilidir.

Peki sing fiili kullanım alanları nelerdir ve sing 3. hali çekimi neden önemlidir? Bu yazımızda, sing 2. hali ve sing 3. hali ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Sing Fillinin Anlamı Nedir?

İngilizcede oldukça sık kullanılan ve cümle içerisinde önemli bir konuma sahip olan sing fiili, cümle içerisinde tek bir anlama sahip bir fiildir. İngilizcede “sing” fiili; şarkı söylemek anlamında kullanılmaktadır. Sing fiili; “I, you, we, they” özneleri ile de “he,she,it” özneleri ile de aynı şekilde kullanılmaktadır.

Sing 2. Hali ve Sing 3. Hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsederken past simple tense kullanmamız oldukça önemlidir. Sing fiilinin ikinci hali “sang” olarak çekimlenir.

Sing İkinci Hali ile Kullanımı

Sing fiili cümlede past tense kullanımı gerekli ise ikinci hali ile kullanılır. Düzensiz fiillerden biri olduğu için ikinci halinde kelime bir takı almak yerine tamamen değişir. Her öznede aynı şekilde kullanılmaktadır. Sing filinin 2. halinin cümle içerisinde kullanımı aşağıdaki gibidir:

Örnek: The children sang two songs by Queen at the school concert.

Anlamı: Çocuklar okul konserinde Queen’in iki şarkısını seslendirdi.

Sing 3. Hali ile Kullanımı

Üçüncü hali, ikinci halinden farklı olan sing fiilinin 3. hali “sung” şeklinde kullanılmaktadır. Sing formu past perfect tense ya da present perfect tense söz konusu ise kullanılmaktadır.

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have sung veya has sung şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have known olarak kullanmamız gerekir. Özne he, she, it ise has sung şeklinde kullanılmalıyız. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had sung şeklinde olmalıdır.

Örnek: He began dancing at the age of two, and later sung in his church choir.

Anlamı: İki yaşında dans etmeye başladı ve daha sonra kilise korosunda şarkı söyledi.

Sing 3. Hali ile İlgili Örnek Cümleler!

Örnek: Have you sung that song with her?

Anlamı: Bu şarkıyı onunla söyledin mi?

Örnek: Amy has sung the best pop song ever been made.

Anlamı: Amy şimdiye kadar yapılmış en iyi pop şarkısını söyledi.

Örnek: You have not sung a song for us.

Anlamı: Bizim için şarkı söylemedin.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “sing 3. hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı