İngilizce Konuşma

Konuşma İngilizcesi için Etkili 7 İpucu

Birçok kişi İngilizce dilbilgisinin en önemli detaylarında dahi profesyonel bir bilgiye sahip olmayı hedefler. Bu duruma rağmen, konu ana dili İngilizce olan insanlarla karşılıklı diyalog kurmaya geldiğinde çekingen davranabilirler. Ana dilinizden farklı bir dilde akıcı bir şekilde konuşabilmeniz için çok fazla dinleme ve konuşma pratiği yapmanız gerekir. Konuşma İngilizcesini geliştirmek, bu kriterlerle de kalmayarak daha farklı alıştırmalar yapmanızı gerektirir.

Sık sık konuşma becerilerini geliştirmenin tek yolunun başkalarıyla sohbet etmek olduğu söylenir. Aslında, başkalarıyla konuşmadan konuşmanızı geliştirmenin birçok yolu da vardır. Peki konuşma İngilizcesi nasıl geliştirilir?

Bu yazımızda, konuşma İngilizcenizi nasıl geliştireceğinize dair size birkaç ipucu vereceğiz.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

konuşma İngilizcesi

1.İngilizce Dizi- Film İzleyin

Netflix’ten bir dizi izlemek, münazara becerilerinizi ya da resmi kaydınızı tam olarak geliştirmeyebilir ancak dili daha iyi anlamanıza, konuşma diline, aksanlara alışmanıza ve dolaylı olarak dil hakkında bir fikir edinmenize yardımcı olur. Ayrıca kulağa oldukça gayri resmi gelen sözcükleri seçmeyi deneyebilir ve bunların daha bilimsel karşılıklarını da arayabilirsiniz. Bir film boyunca bir dile maruz kalmak, gerçekten İngilizce düşünmeye başlamanıza yardımcı olabilir.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: https://bukytalk.com/blog/ingilizce-seviyelerine-gore-diziler/

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: https://bukytalk.com/blog/ingilizce-film-ile-ingilizce-gelistirmek/

2.Bol Bol İngilizce Materyal Okuyun

Geniş sayfaların yanı sıra dergiler ve kitaplar da dahil olmak üzere çeşitli İngilizce gazeteleri de okumaya çalışın. Çeşitli haber kaynakları, güncel olaylardan haberdar olmanıza yardımcı olmanın yanı sıra, kelime dağarcığınızı da genişletecektir. Diğer bir avantajı da kelimelerin nasıl yazıldığı ve kullanıldığını görebilmeniz ve kullanıldığı bağlamları anlayabilmenize yardımcı oluşudur.

3.Bir Kelime Defteri Tutun

İster bir defterde ister bilgisayarınızda, faydalı kelimelerin ve ifadelerin bir listesini yapmanız oldukça faydalı olacaktır. Bilmediğiniz bir kelime duyduğunuzda veya gördüğünüzde, not edin. Yalnızca kelimenin kendisine odaklanmayarak aynı zamanda kullanıldığı eş anlamlı kelimeleri ve kelime öbeklerini de araştırın.

4.Sık Sık İngilizce Konuşma Pratiği Yapın

Dinleme ve okuma görevleri ne kadar yararlı olursa olsun İngilizceyi etkileşimli olarak kullanmanız ve kendi konuşma becerilerinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Bunun için size yardımcı olabilecek anadili İngilizce olan birkaç kişiyle arkadaş olabilirsiniz ancak bu mümkün değilse o zaman İngilizce öğrenen başka birileri ile sohbet etmeye çalışmalısınız.

Başka bir seçenek de aynada kendinizle konuşmak veya kendinizi kaydetmektir. Kendi sesinizi dinlemek, ilk başta biraz garip gelebilir ancak bu sayede daha önce farkında olmadığınız hatalarınızı duyabilir ve bu hatalarınızı düzeltmek için farklı pratikler yapabilirsiniz.

5.İngilizceyi Hayatınızın Bir Parçası Haline Getirin

Konuşma İngilizceniz iyileşmeye başlasa dahi pratik yapmaya devam edin. Konuşma dilinizin daha da gelişmesi için sık sık İngilizce düşünmeye ve gündelik hayatta dahi İngilizce konuşmaya çalışmalısınız. Bu şekilde hem daha hızlı ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilir hem de karşınızdaki kişiyi daha iyi anlayabilirsiniz.

6.Bilmediğiniz Her Konunun Üzerine Gidin

Hızla gelişmek için çok soru sormalı ve çözümü öğrenmelisiniz. Sadece cümleleri okumayın. Neden bu cümle yapılarının bu şekilde kullanıldıklarını, başka yapıların da mümkün olup olmadığını öğrenmeye çalışın ve çevrimiçi bir şekilde okuduğunuz her bilgiye güvenmeyin.

7.Öğrenirken Eğlenmeyi Unutmayın

İngilizce öğrenmek size sadece bir yük gibi geliyorsa sıkıcı görünecek ve başarılı bir performans gösteremeyeceksiniz. Bu nedenle motive olmak ve yeni bir dil öğrenme deneyiminin tadını çıkarmak oldukça önemlidir. Eleştirel düşünme becerilerinizi artıracak arkadaşlarınızla kelime oyunları oynamak gibi çalışmalarınıza eğlence katmanın yollarını bulmalı ve ne yapmaktan keyif alıyorsanız onu dil öğrenirken yapmanız oldukça etkili olacaktır.

Yeni bir dil öğrenmek uzun vadeli bir projedir ve sıfırdan başlayıp bir hafta sonra akademik bir makale yazmanız mümkün değildir. İngilizcenizi iyi bir temel üzerine inşa ederken kendinizi yoğun bir şekilde dile maruz bırakırsanız hızlı bir şekilde harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Dil öğrenirken yeniliklere açık olmalı ve sürekli olarak pratik yapmalısınız.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Konuşma İngilizcesi” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı