İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Kelime

Perşembe İngilizce Ne Demek? İngilizce Perşembe Günü ile İlgili Örnek Cümleler?

İngilizcesini geliştirmek isteyen birçok insan genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrenerek yeterli dil becerisine sahip olabileceğini düşünmektedir. Dil öğrenmek sadece dil becerilerini geliştirmek ile ilgili değildir. Bu süreç aynı zamanda dilin kendi yapısını ve kurallarını da bilmeniz anlamına gelir. Bu noktada ise belirli cümle kalıplarını kullanmanız gerekir. Genellikle dil eğitiminde ilk önce temel ve genel iletişim için cümle kalıplarını öğreniriz. Daha sonra ise sayıları, saatleri ve günleri öğrenmemiz son derece önemlidir. İngilizcede tarih belirtmek için sayıları, haftaları, ayları ve günleri bilmemiz gerekir. Hayatımızın birçok kısmında yer alan İngilizce günlerinde öğrendiğimiz dildeki karşılıklarını öğrenmemiz gerekir. Peki perşembe İngilizce ne demek ve perşembe günü ile örnek cümleler nasıl olmalıdır?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebiliriz. Peki İngilizce iletişim kurabilmemiz için yalnızca dilbilgisi yeterli mi? Haftanın son günü olan İngilizce pazar kelimesini ve diğer haftanın günlerini de öğrenmemiz gerekir. BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, perşembe İngilizce ne demek ve örnek cümlelerini sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Perşembe İngilizce Ne Demek?      

 

Bir plan yapmak, etkinlik düzenlemek, doğum günlerini takip etmek paylaşmak ya da geleceğe yönelik fikirlerinizi diğer kişilere de anlatmak için İngilizce günleri öğrenmemiz gerekir. İngilizce günlerden haftanın son günü olan İngilizce perşembe kelimesi de İngilizcede “Thursday” olarak kullanılır. Ayrıca kısaltma hali ise “thu” şeklinde ifade edilir. İngilizcede Thursday haftanın beşinci günü olarak kabul edilir.

 

İngilizce Perşembe Günü Telaffuzu ve Kullanımı      

perşembe-ingilizce

Sunday kelimesi İngilizce bir kelimedir. Thursday, İngilizce de “Perşembe” gününü ifade etmek için kullanılır. Perşembe günü Türkçede haftanın 4. günüdür. Thursday gününden önce Wednesday günü daha sonra ise Friday günü gelir. Günlük yaşantımızda pek çok yerde karşınıza çıkabilecek olan İngilizce günlerin İngilizce karşılıklarını öğrenmeniz oldukça önemlidir.

 

Thursday kelimesinin Türkçe karşılığı yalnızca perşembe günü olarak ifade edilir. Thursday kelimesi Törz-dey olarak telaffuz edilir. Ayrıca bu kelimenin kısaltması da “thu” şeklindedir. Çoğu zaman İngilizcede günlerin uzun halleri yerine kısaltmaları kullanılır.

 

Perşembe Günü ile Örnek Cümleler

perşembe-ingilizce

Perşembe İngilizcede ne demek konusu ile ilgili örnekler, Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir:

 

Örnek: She will meet them Thursday night.

Anlamı: Perşembe gecesi onlarla buluşacak.

 

Örnek: I’ve been here since Thursday.

Anlamı: Perşembe gününden beri buradayım.

 

Örnek: Anna won’t come until Thursday.

Anlamı: Anna perşembeye kadar gelmeyecek.

 

Örnek: You will meet with him on Thursday.

Anlamı: Perşembe günü onunla buluşacaksın.

 

Örnek: We saw you with David last Thursday.

Anlamı: Geçen perşembe seni David ile gördük.

 

Örnek: She studied with them at the library on Thursday evenings.

Anlamı: Perşembe akşamları onlarla kütüphanede çalıştı.

 

Örnek: Clara called after a Thursday evening.

Anlamı: Perşembe akşamından sonra Clara aradı.

 

Örnek: They met us last Thursday night.

Anlamı: Geçen perşembe gecesi bizimle buluştular.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Perşembe İngilizce ne demek” konusu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. İngilizce günle, tarihler, kelime grupları ve daha fazlası için içeriklerimizi inceleyebilirsiniz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılmak mümkün! Daha sonra ise size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Dil Ne Demek? İngilizce Dil İsimleri ve Türkçe Anlamları

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı