İngilizce Kelime

İngilizce En Uzun Kelimeler Nelerdir?

Bir dil öğrenirken cümlenin temel yapı taşı olan kelimeleri ve sözleri iyi öğrenmemiz gerekir. Bu kelime ve cümleleri öğrenmeniz büyük öneme sahiptir. İngilizce öğrenme sürecinde de bu durum geçerlidir. Kelimeler, bir durumu, varlığı niteleyen ve belirli nitelendirmeler ile içinde bulunduğumuz durumları ifade etmemize yardımcı olan sözcükler olarak ifade edilir. Türkçede olduğu gibi İngilizcede kalıplaşmış uzun kelimeler bulunmaktadır. Peki İngilizce en uzun kelime nedir?   

Bir eylemi, hareketi, oluşu ve durumu bildirmek için kelimeler büyük öneme sahiptir. Her cümlenin bir yükleme, özneye ve nesneye ihtiyacı vardır. Cümle öğelerinin her biri kelimelerden oluşmaktadır. İngilizce öğrenirken iletişimin temel anahtarı olan kelimelere düzenli bir şekilde çalışmamız ise oldukça önemlidir.  

İngilizce konuşacaksınız veya etkili bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorsanız hayatınızın her evresinde İngilizce kelimeleri ve cümleleri öğrenmeye ihtiyaç duyarsınız. Bu nedenle, İngilizce kelimeleri ezberlemeli, sözlü ve yazılı bir şekilde pratik yapmalısınız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Ayrıca cümle yapılarını ve kelime gruplarını da etkili bir şekilde kullanabilmek için pratik yapmalı ve düzenli olarak çalışmalısınız. Peki İngilizce en uzun kelimeler nelerdir? Bu yazımızda, İngilizce en uzun kelimeleri ve Türkçe anlamlarını sizler ile paylaşacağız.  

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Sık Kullanılan İngilizce Kısa Sözler ve Anlamları

İngilizce En Uzun Kelimeler ve Kullanım Alanları 

1.Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis

Büyük İngilizce sözlüklerde İngilizce en uzun kelime olarak geçer. Türkçede ise akciğer iltihaplanmasıyla oluşan hastalıklar ile ilgili bir terimdir. 

2.Honorificabilitudinitatibus 

William Sheakspeare tarafından türetilmiş olan bu kelime Türkçeye onur elde edebilmekolarak çevrilmiştir. 27 harften oluşan bu kelime Love? Labour? Lost komedisinin içinde yer almaktadır. İngilizcedeki en uzun kelimelerden birisidir. 

3.Antidisestablishmentarianism 

Kelime 1871 yılında ortaya çıkmıştır. Bir akımın adı olarak bilinir. Anlamlı en uzun kelimelerden biri olan Antidisestablishmentarianism kelimesinin Türkçe karşılığı ise kilise ve yönetimin birbirinden ayrı olmasına karşı çıkanlar akımı şeklindedir. 

4.Floccinaucinihilipilification 

Bu kelime şaka amaçlı türetilen bir kelimedir. Türkçe anlamı ise bir şeyi değersiz görme alışkanlığıdır. Floccinaucinihilipilification, Latince kelimelerin bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur.  

5.Supercalifragilisticexpialidocious 

Söz yazarları Richard ve Sobert Sherman tarafından müzikal film Marry Poppins için üretilen bu kelimenib Türkçe karşılığı “olağanüstügüzelfevkalemsi” şeklindedir.  

6.Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelito-katakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoio-siraiobaphetraganopterygon 

 Antik Yunanca da geçen bir kelimenin çevirisi yapıldığında bu kelime karşımıza çıkmaktadır. Bu kelime antik bir yemeğin adıdır. Yemeğin içinde bulunan soslar ve balık türlerinden oluşan bu kelime, birçok kelime bir arada olduğu için bu kadar uzundur.  

7.Tau­mata­whaka­tangi­hanga­koau­auota­matea­pokai­when­uaki­tana­tahu: 

Yeni Zelanda’da bulunan aşağıdaki tepenin adıdır. 

8.Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllltytylyoogogogoch 

Galler’de bir kasabanın adıdır.   

9.Char­gogga­gogg­man­chau­ggagogg­chau­buna­gunga­maugg 

Amerika’da Massachusetts’taki bir gölün ismidir. Eyaletin de gölün de adını söylemek oldukça zor.  

10.Pnömonolitramikroskopik silikovolkanikonyoz  

Türkçede hastalık silikozu olarak bilinir.  Aynı zamanda ana sözlükteki en uzun kelime olarak karşımıza çıkmaktadır.   

11.Enneenneconteennahecteika-enneenneconteennahectenedaka-enneenneconteennahecteyodaka-enneenneconteennahectezedaka-enneenneconteennahecteexdaka-enneenneconteennahectepedaka-enneennecontehectetedaka-enneenneconteennahectetradaka-enneenneconteennahectedoka-enneenneconteennahectehendaka-enneenneconteennahectedaka-enneenneconteennahectexenna-enneenneconteennahecteyotta-enneenneconteennahectezetta-enneenneconteennahecteexa-enneenneconteennahectepeta-enneenneconteennahectetera-enneenneconteennahectegiga-enneenneconteennahectemega-enneenneconteennahectekilla-enneenneconteennahectillion 

Jonathan Browers’ın büyük sayıları sistematik bir şekilde ifade etmek için türettiği sistemin ürünü olan bir kelime olarak kullanılmaktadır.   

12.Pseudopseudohypoparathyroidism  

İngilizcede uzun kelimelerin birçoğu Latinceden gelir. Bu kelimeler genellikle tıp ile ilgilidir. Bu kelime ise kalıtsal bir hastalığın adıdır. 

Kısa boy, yuvarlak yüz, kısa el kemikleri gibi durumları ifade eder. Bu kalıtsal hastalığa sahip insanların %10’u öğrenme güçlüğü de yaşamaktadır. 

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Yaygın A1 Seviye İngilizce Kelimeler ve Fiiller

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce en uzun kelimeler” ile bu kelimelerin Türkçe anlamları hakkında bilmeniz gerekenleri ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı