Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Dizi İzlemenin Faydaları

Dil öğreniminde; dilbilgisi kuralları, deyimler, fiiller, telaffuz ve aksan gibi pek çok faktörü öğrenmek oldukça önemlidir. Bu sebeple, İngilizce çalışmayı zor ve sıkıcı olarak nitelendirebilirsiniz. Peki İngilizce öğrenebileceğimiz ve öğrenirken eğlenebileceğimiz bir çalışma metodu var mı? Bu sorunun cevabı basit! İngilizce dizi izleyerek de eğlenerek İngilizcenizi geliştirebilirsiniz.  

Dizileri ve farklı videoları izlemenin yanı sıra ses kayıtlarını dinlemenin İngilizce konuşma ve dinleme anlayışınızı becerilerinizi geliştirmesine yardımcı olacağını muhtemelen pek çok kez duymuşsunuzdur. Bu yüzden ‘‘İngilizce Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenebilir miyim?’’ sorusunu ele alarak İngilizce dizi izlemenin faydalarını ele alacağız.  

İngilizce Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenebilir miyim?  

Birçok insan İngilizce dizi izleyerek İngilizce öğrenebileceği fikrini benimsemiştir. Bu düşünce yanlış olmasa da İngilizcenizi gerçek anlamda geliştirmek istiyorsanız, yalnızca dizi izleyerek İngilizcenizi geliştiremeyeceğinizi bilmelisiniz.   

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Dizi izlemek veya sevdiğiniz programları izlemek İngilizcenizi geliştirmenize yardımcı olur. Bunun için de diziler ve programlar üzerinde yoğunlaşmanız ve dikkatli bir şekilde dinlemeniz oldukça önemlidir. Dizi veya video izlerken izlediğiniz videonun hızını yavaşlatmanız cümleleri ve belli ifadeleri daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Ayrıca, dizi izlerken belirli kelime ve kalıpları not almanız da kendinize bir çalışma sistemi oluşturmanızı sağlar.  

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Günlük Konuşma Kalıpları-40 Cümle

İngilizce Dizi İzlemek Faydalı mı?

Etkili bir şekilde İngilizce konuşmak ve dil becerilerinizi geliştirmek için dilbilgisi kitaplarındaki konu anlatımları yeterli değildir. Bu şekilde istediğiniz dil seviyesine ulaşmanız neredeyse mümkün değildir. Günlük hayatta kullanılan İngilizceyi ve kelimelerin nasıl telaffuz edilmesi gerektiğini öğrenmek istiyorsanız İngilizce seviyelerine göre diziler izlemek ve bu konuda pratik yapmak etkili olacaktır.  

Kelime dağarcığınızı geliştirmiş ve bilmeniz gereken cümle kurallarını etkili bir şekilde öğrenmiş olabilirsiniz ancak kelimelerin nasıl telaffuz edilmesi gerektiği biliyor musunuz? İngilizce konuşamıyor ve kendinizi bu konuda yetersiz hissediyorsanız öğrendiklerinizin sizin için hiçbir etkisi olmaz. Bu nedenle, dizi izlemenin en büyük avantajı, İngilizce kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini de öğrenebilmenizdir.  

Dizileri İngilizce altyazısı ile izlemek, kelimelerin telaffuz edilme şeklini görüp aynı zamanda da duymanıza olanak sağlar. Bunun yanı sıra bu çalışma ile konuşma ve dinleme becerilerinizi de geliştirebilirsiniz.  

İngilizcenizi Geliştirecek Dizi Önerileri  

BukyTalk ekibi olarak İngilizcenizi geliştirebilecek bazı dizi önerilerini sizin için düzenledik. İşte İngilizcenizi geliştirecek etkili İngilizce diziler! 

1.Sherlock 

Sherlock, polisiye türünde popüler dizilerdendir. Dizide İngilizce aksan kullanımı ise ilk dikkat çeken özelliklerinden birisidir. Konuşmalar hızlı geçtiği için yavaşlatarak izleyebilir veya İngilizce seviyenize göre aksan ve telaffuz için izleyebilirsiniz.  

2.Black Mirror 

Distopik bir kurguya sahip bu dizi teknoloji meraklıların için oldukça başarılı bir dizidir. Her bölümü birbirinden bağımsız olan bu dizi son yılların en sevilen popüler dizilerinden biridir. Kullanılan dil ve kurgu nedeniyle önerilerimiz arasında yer almaktadır. 

3.The Simpson 

Her yaş grubuna hitap eden bu dizi, yetişkinler için bir animasyon dizi olarak karşımıza çıkmaktadır. Konuşma hızı ve aksan kullanımı ile önerilerimiz arasında yer alan bu diziyi mutlaka izlemelisiniz. Animasyon yapımları tercih edenler için özellikle vazgeçilmez olan bu diziyi dil seviyenize göre izleyebilirsiniz. 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce dizi izleyerek dil becerilerinizi geliştirme” ile İngilizce dizi izlemenin faydaları hakkında bilmeniz gerekenleri ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın! 

 

 

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı