Yabancı Dil Eğitimi

Mesleki İngilizce Nedir?

Mesleki İngilizce Nedir?

Mesleki İngilizce, günlük İngilizce, akademik İngilizce gibi kavramlar İngilizce öğrenme sürecinde sık sık karşılaştığımız kavramlardır. Bu noktada mesleki İngilizce, özellikle iş hayatında İngilizce konuşması, yazışması gereken kişiler için son derece önemlidir. Peki, mesleki İngilizce nedir? İşte mesleki ya da iş İngilizce’si olarak bilinen bu kavram ile ilgili tüm merak edilenler…

Mesleki İngilizce; uluslararası ticaret ve finans başta olmak üzere çeşitli meslek dalları için geliştirilmiş, şekillendirilmiş olan bir İngilizce kullanımıdır. İş İngilizcesi olarak da ifade edilen bu İngilizce türü, uzmanlık seviyesinde bir bilgi gerektirmektedir. Yani mesleki İngilizce’nin, C1, C2 seviyelerine denk geldiğini söyleyebiliriz.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

BukyTalk

Mesleki İngilizce İçin İhtiyacın Olan Her şey BukyTalk'da

Erasmus dönemini kaliteli bir şekilde geçirmek için İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Mesleki İngilizce’ye BukyTalk İle Çalışın!

Akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak hem kişisel yaşamınızı hem de kariyer hedeflerinizi doğrudan etkilemektedir. Sonuç olarak İngilizce’yi akıcı bir şekilde konuşmak meslek hayatında oldukça geniş bir yer kaplıyor.

BukyTalk ile seviyenize uygun konuşma paketlerine kaydolarak ana dili İngilizce olan konuşmacılar ile konuşabilirsiniz. Kariyer hedeflerinize BukyTalk ile hazırlanmak için hemen ücretsiz İngilizce konuşma seansına kaydolun!

Ücretsiz İngilizce Konuşma Seansına Kaydol!

Mesleki İngilizce İçin Neler Gerekir?

Mesleki İngilizce için bazı terminolojilere ve cümle kalıplarına hakim olmak gerekmektedir. Bu noktada iş hayatında geçerli olan bazı kısaltmalar ile ilgili de bilgi sahibi olunması şarttır.

Bunun yanı sıra sunum, resmi yazışmalar, iş raporları, toplantı metinleri gibi çeşitli yazışmalar için de bilgi sahibi olunması son derece önemlidir. Mesleki İngilizce, sektörlere ve uzmanlık alanına göre farklı terimler ile iletişim kurmayı gerektirmektedir.

Bu nedenle belirli terimler ve kalıplara göre hakimiyet kazanarak bir dil eğitimi alınması gerekir. Mesleki İngilizce’ye dair bazı örnek kullanımları şu şekildedir:

  • Projeniz programın gerisinde: Your project is behind schedule.
  • Proje için son teslim tarihi belirledik: We have set a deadline for this project.
  • Bu işi iyi yapabilecek bir takım oluşturmanın zamanı geldi: It is time to form a team of staff who can do this job well.
  • Bunu sıfırdan başlatmalıyız: We need to start this from scratch.
  • Bu firmada olmaktan çok mutluyum: I am delighted to be in this company.
  • Bugün ofiste bir araya gelelim: Let us meet up at our office today.

Bazı mesleki kısaltmalar ise şu şekildedir:

  • APPROX: Approximately (Yaklaşık)
  • ASAP: As soon as possible (En kısa zamanda)
  • Attn: Attention (Dikkat)
  • BTW: By the way (Bu arada)
  • ETA: Estimated Time of Arrival (Tahmin Edilen Varış Zamanı)
  • FYI: For your information (Bilginize)
  • TBA: To be announced (Açıklanacak)
  • TBD: To be decided (Karar verilecek)

Mesleki İngilizce ile Günlük İngilizce Arasındaki Fark

Mesleki ve günlük İngilizce’nin farklarından genel olarak şu şekilde bahsedebiliriz:

Günlük İngilizce ile mesleki İngilizce farklı amaçlara hizmet etmektedir. Günlük İngilizce adından da anlaşıldığı üzere günlük konuşmalar için tercih edilir. Mesleki İngilizce ise daha teknik ve zor bir İngilizce’dir. Mesleki İngilizce daha kapsamlıdır.

Ayrıca kendine özgü bir yapısı vardır. Bu nedenle çok daha profesyonel bir şekilde kullanılmaktadır. İnsan kaynakları, muhasebe, sosyal medya, iş planları, reklamcılık, pazarlama gibi birçok alanda farklı sektörel terimlere sahiptir.

Günlük İngilizce ile mesleki İngilizce arasındaki bir diğer fark ise dil ve üslup farkıdır. Günlük İngilizce’de ağır terimler bulunmaz. Kullanılan cümle kalıpları herkes tarafından anlaşılan ve bilinen kalıplardır. Ancak mesleki İngilizce’de ise ileri bir İngilizce seviyesi söz konusudur. Bu nedenle konuları derinlemesine irdeleyen terimler tercih edilmektedir.

Özetle; mesleki ve günlük İngilizce iletişim biçimi, amaç ve üslup olarak birbirinden farklıdır. İş için İngilizce öğrenmek istiyorsanız mesleki İngilizce noktasında kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir.

Siz de mesleki İngilizce’ye yönelik kendinizi geliştirmek istiyorsanız BukyTalk’ın sağladığı avantajlardan ve hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı