Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Diziler

İngilizce Öğrenmek İçin Diziler

İngilizce öğrenmeye yönelik diziler konusu, yabancı dilini geliştirmek isteyen bireyler için son derece önemli bir husustur. Yabancı bir dil öğrenirken ne kadar çok pratik yapılırsa bireyler kendilerini o kadar geliştirebilirler. Bir dil öğrenirken dizi ve film izlemek de bir nevi pratik yapmaktır.

Çünkü İngilizce ya da başka bir yabancı dili geliştirmek için sadece konuşmak yetmez. Dinlemek ve dinlediğini anlamak son derece önemlidir. Dilin koşulduğu şekli ile duyulması, aksanın öğrenilmesi yabancı bir dili öğrenirken kritik unsurlar arasındadır. İşte bu noktada siz de dizi izlerken hem keyifli vakit geçirebilir hem de yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz.

Dizi izlemek, zannedilenin aksine İngilizce öğrenmek için tek başına yeterli değildir. Çünkü İngilizce dizi izlemek için öncelikle temel seviyede de olsa İngilizce bilmeniz gerekir. Sıfır bilgi ile sadece dizi ve film izleyerek yeni bir dilin öğrenilmesi mümkün değildir. Ancak İngilizce dizi izleyerek bireylerin yabancı dilini geliştirebilmesi mümkündür.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Dizileri İzledikten Sonra BukyTalk İle Pratik Yapın!

İngilizce diziler izlemek İngilizce gelişiminize katkı sağlasa da İngilizce konuşma gelişiminize aynı etkiyi göstermeyebilir. Bu yüzden İngilizce’yı akıcı konuşmak için çeşitli kaynaklardan ve araçlardan yararlanmak da önemlidir.

BukyTalk’a kaydolarak ana dili İngilizce olan eğitmenler görüntülü konuşmalar yapabilir ve akıcı İngilizce konusunda gelişim sağlayabilirsiniz!

Ücretsiz İngilizce seansına kaydolmak için hemen BukyTalk’a kaydolun!

Ücretsiz İngilizce Konuşma Seansına Kaydol!

İngilizce Geliştirmek İçin Hangi Dizi İzlenir?

Netflix ile İngilizce öğrenilir mi? Yabancı dizi izlemek İngilizce geliştirir mi? gibi sorular dizi izleyerek İngilizce öğrenmek ya da geliştirmek isteyen kişilerin sorduğu önemli sorulardır.

Bu noktada bazı dizileri izleyerek yabancı dilinizin gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Özellikle aksanı düzgün olan ve gramer kurallarına daha uygun diyalogların geçtiği dizileri tercih etmelisiniz. Peki, hangi diziler İngilizce’nizi geliştirmenize yardımcı olur? Şimdi gelin, bunlardan bazılarını inceleyelim.

The Big Bang Theory

Dünya çapında en popüler olan dizilerden bir tanesi olan The Big Bag Theory, İngilizce’nizi geliştirmeniz için mükemmel bir dizidir. Farklı türlerde araştırmalar ve deneyler yapan bir arkadaş grubunun hikayesini anlatan bu diziyi izlerken çok eğleneceksiniz.

Bu diziyi izlerken neler olup bittiğini anlamak zorunda kalmayacaksınız. Çünkü karakterlerin eylemleri son derece açık. What’s up (naber) gibi günlük dilde kullanılan kavramlara dizide sık sık yer veriliyor.

How I Met Your Mother

İngilizce’nizi geliştirmenize yardımcı olacak dizilerden bir tanesi de How I Met Your Mother’dır. Komik ve ilginç bir konusu olan dizi, 2030 yılında geçiyor. Bu nedenle gelecek bir zamanda geçen, fantastik diziler hoşunuza gidiyorsa bu diziyi çok seveceksiniz.

Dizide karmaşık bir zaman meselesi geçmesine rağmen ana konuyu anladıktan sonra izlemesi ve anlaması son derece kolay oluyor. Çünkü dizi boyunca bir anlatıcı olup biteni anlatıyor. Dizinin içerisinde birçok günlük dil kullanım örneği ve mizah unsuru yer almaktadır.

Ugly Betty

Neşeli bir Amerikan sitcomu olan Ugly Betty, görünüş olarak biraz bakımsız ve kabul gören güzellik normlarından uzak olan bir kadının bir moda dergisinde çalışmaya başlaması ile değişen hayatını anlatıyor.

Betty’nin anadilinin İngilizce olmaması İngilizce’nizi geliştirirken size katkı sağlayacak en önemli unsurlardan biri. Bunun yanı sıra yayıncılık ve dergi ile ilgili birçok kelimeye de Ugly Betty sayesinde hakim olabilirsiniz.

That 70s Show

Yine bir Amerikan sitcomu olan That 70s Show, rock müziğin ve hippilerin popüler olduğu bir dönemde geçiyor. Son derece eğlenceli bir dizi olan That 70s Show’da sık sık bu dönemin popüler şarkılarına yer veriliyor.

Gerçekçi ve sıradan hayatların gösterildiği dizi, günlük İngilizce kullanım örnekleri ile dolu. Ayrıca dizide Güney Afrikalı bir değişim öğrencisi bulunuyor. Fez’in aracılığı ile İngilizce öğrenme sürecinde yaşanan komik hataları görebileceksiniz. Sizin de bu hataları yapmamanız, en büyük hedefiniz olacak.

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı